Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.06.2008., 16:41   #1
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
digitalni reciver

jel zna netko di se moze po jeftinoj cijeni nabaviti digitalni reciver koji ima mogucnost spajanja na adsl...hvala
gbijelic je offline   Reply With Quote
Staro 22.06.2008., 18:03   #2
freddie
Premium

freddie's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Odi na ovu stranicu i tam imaš sve kaj te zanima :www.novisf.com
freddie je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 22.06.2008., 18:26   #3
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

hvala
Staro 22.06.2008., 18:36   #4
freddie
Premium

freddie's Avatar

Samo da ti dam još jedan dobar savjet , daj malo više novaca i kupi dreambox
Staro 23.06.2008., 09:48   #5
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

jel znas mozda di se moze nabavit po jeftinijoj cijeni il ak znas nekog da prodaje polovnjak, pogledao sam ovog DM 500k
Staro 24.06.2008., 14:07   #6
freddie
Premium

freddie's Avatar

Prek oglasa se polovni da nać za 800 - 900 kn, najbolje ti je tamo na onoj stranici pronaći pod oglasima. I tebi treba dm 500 s
Staro 24.06.2008., 18:49   #7
NTN
Premium

Datum registracije: Oct 2006
Samo pazi kad kupujes dreambox DM500 jer postoje kopije koje ako stavis Gemini image iznad verzije 4.3.0.Ti image imaju time bombu u dogovoru s dream multimedijom(originali) da ti zajebu receiver.

S obzirom da se dm500 vise ne proizvodi duze vrijeme, pazi sto kupujes.
Ako kupis kineskog klona dm500 ne stavljaj najnovije Gemini image ili stavljaj na njega Nabilosat image ili neki drugi. Imas na istom forumu pod dreambox/ostali image veliku raspravu o tome.
NTN je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2008., 21:45   #8
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Znam ja di ti ima kopija u ZG po 900kn,staviš Nemesis image i amen. CS radi kao i na svakom originalu. Original je malo teže nać jer ko ga ima nebu ga prodal,a i zato kaj se originali DM500s ne proizvode više od godinu dana tako da ih u dućanima više i nema.

Kopiji niš ne fali,prijašnje su kopije s Phillips tunerom imale frke oko motora,nove više nemaju. Ako je antena dobro uštimana radiće savršeno a sad ako te smeta što iz mrtvog kuta nemreš okrenut program onda si stvarno cijepidlaka i plati 1800kn za 500+(više memorije od 500tke).

Gemini bilokoji znalac tih resivera koji ga koristi za CS nebu stavio tako da ni s njihovim time bombama nemaš problema
trouble je offline   Reply With Quote
Staro 24.06.2008., 23:26   #9
joolka
music freak

joolka's Avatar

Datum registracije: Jan 2004
bacio sam oko na INFINITY 2010,vidim da ima odlicnu podrsku sto se tice emulatora,neko od znalaca nek se javi i da savjet je li ovo ok kupnja ??
Staro 25.06.2008., 00:09   #10
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Zavisi,podrškja svakome može bit dobra ali kad Premiere pređe u NDS3 a to će na kraju ovog ljeta vjerovatno,TPS se ugasi što ćeš gledat?

Preporuka ide na dreambox ali ako nemaš tih mogučnosti rađe bi ti preporučio YUMATU resivere i njihove klonove jer sa njima možeš preko RS232 i kompa ići na opciju Cardsharinga....
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 25.06.2008., 00:30   #11
joolka
music freak

joolka's Avatar

Citiraj:
Autor trouble Pregled postova
Zavisi,podrškja svakome može bit dobra ali kad Premiere pređe u NDS3 a to će na kraju ovog ljeta vjerovatno,TPS se ugasi što ćeš gledat?

Preporuka ide na dreambox ali ako nemaš tih mogučnosti rađe bi ti preporučio YUMATU resivere i njihove klonove jer sa njima možeš preko RS232 i kompa ići na opciju Cardsharinga....

...koji model yumatu-a preporucujes ?
Staro 25.06.2008., 03:50   #12
kalixius
...carpe diem...

kalixius's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Mene zanima jedna stvar...Prošle godine nam je majstor postavio na moru sat.antetu koju mogu koristiti svih 6 apartmana,a na nama je da kupimo vlastiti dig.receiver,spojimo ga te gledamo programe. (on je nešto bio govorio koji bi bio dobar no ja sam to zaboravio)

Zanima me koji bi dig.receiver trebao kupiti da mi to sve funkcionira? (npr.prošle godine sam doveo neki Quadro pa mi nije htio prikazivati programe)

Hvala!
kalixius je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2008., 08:21   #13
GuessWho
Registered User

Datum registracije: Sep 2005
Kupi metabox,ja sam prezadovoljan
GuessWho je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2008., 09:59   #14
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

evo ovak, ipak sam se odlucio za drugu soluciju, trebao bi si spojiti 2 digi recivera posto imam 2 tv-a, pa sam gledao ove quadro i infinity recivere koji imaju RS232, pa me zanima da se negdje mogu kupiti u kompletu?
Staro 25.06.2008., 14:39   #15
njezic
AV-TV-SAT-GAMING {FREAK}
Moj komp

njezic's Avatar

Thumbs up Infinity 2010 - podrška & preporuka

Citiraj:
Autor joolka Pregled postova
bacio sam oko na INFINITY 2010,vidim da ima odlicnu podrsku sto se tice emulatora,neko od znalaca nek se javi i da savjet je li ovo ok kupnja ??
Bok, evo malo savjeta od onoga koji daje podršku za taj reciver.

Mogu ti preporučiti navedeni reciver, jer za 500kn dobiješ izvrstan reciver, kojeg usput rade koreanci, a japanci njegov chip NEC uPD61114.

Ima jako dobru EMU podršku od strane Octagona. Sve komponente u njemu (Infinity 2010) rade savršeno, od EMU-a čije revizije izlaze u rekordnom roku do dorade softwerskih procedura samog rada recivera. Kanalne liste se lako slažu pomoću SatEdit Octagona, podržava rad do 64LNB-a (DiseqC 1.1), te kombiniranje motora i fiksnog sistema (npr. Astra-HB) preko obične DiseqC 4/1 sklopke. KeyEditor omogućava "live-update" ključeva sa Octagon WEB servera, napraviš sam kabel od recivera do računala (obični tel. kabel + 9pin.konektori) i nemaš nikakvih problema sa zaključanim programima, ubacivanjem softa i liste kanala.
Podržava sve vrste kartica (HRT karticu i veliki broj drugih bez problema autorizira.)
Toga nema kod Metabox-a i večine drugih recivera za cijenu od 500-600kn.

Što se tiće CS-a za to ti treba reciver u puno višem cijenovnom rangu koji sadrži linux (i po mogučnosti HD-tuner), a moraš ulagati u i sat-sustav jer ti treba "jača" antena sa više LNB-a ili motor, pošto su CS-paketi razbacani po satelitima. Trenutno su HD linux reciveri prilično precjenjeni i treba malo pričekati da im padne cijena.
I bez CS-a se može puno toga gledati, ne brini...
njezic je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2008., 15:11   #16
trouble
našikan pravim haos
Moj komp

Njezicu,znamo se s Sat plusa,ne kaki

Za CS netreba nikakv jaci resiver ,treba ti Yumatu,za gospona iznad preporucio bi Yumatu MX+ kojem se cijene krece oko 360kn. Infinity mozda i je solidan izbor(iako,realno gledajuci podrška se nemože mjerit s Yumatovom koji ima reviziju SWa svakih par dana kako se pojave novi paketi za gledat,recimo zadnje Canal Digitaal) ALI uzmite u obzir da od trenutno gledljivih paketa solidnog izbora postoje PREMIERE,TPS i ajmo rec POLSAT....govorimo o hotbirdu i astri naravno. Premiere odlazi u sustav kodiranja N3 koji još nije probijen. TPS se kao kanal gasi i spaja s CanalSatom na Astri koja je u Seca2 i to nije probijeno....a Polsat je sam po sebi jadan paket a koji ce isto u N3 uskoro kao i DigiTV koji je na Thoru zasad na N2. I šta onda....onda Infinity bacate,a Yumatu spojite s RS232,pokrenete jedan programčić na kompu,zamolite nekog na forumu da vam da D-liniju,i gledate Sky Italiju,Digital+,Canal+ itd itd.....sve kao i sa skupljim resiverom
Staro 25.06.2008., 16:23   #17
joolka
music freak

joolka's Avatar

..decki da se razumijemo imam neke osnove znanja u sat vodama, posjedujem DAW sft1000e i ss2,ali bi sebi uzeo novi reciver posto ovaj starci koristu i gledaju preXiere bez beda...znaci ako yumatu podrzava cs i dodje oko 300-njak kuna onda mislim da se nema sta dalje traziti...zar ne ??
Staro 25.06.2008., 16:44   #18
kalixius
...carpe diem...

kalixius's Avatar

Citiraj:
Autor GuessWho Pregled postova
Kupi metabox,ja sam prezadovoljan
Koji točno model?
Jel će on sa 100% sigurnošću raditi sa onime što sam gore napisao?
Staro 25.06.2008., 16:56   #19
njezic
AV-TV-SAT-GAMING {FREAK}
Moj komp

njezic's Avatar

Citiraj:
Njezicu,znamo se s Sat plusa,ne kaki

Za CS netreba nikakv jaci resiver ,treba ti Yumatu,za gospona iznad preporucio bi Yumatu MX+ kojem se cijene krece oko 360kn. Infinity mozda i je solidan izbor(iako,realno gledajuci podrška se nemože mjerit s Yumatovom koji ima reviziju SWa svakih par dana kako se pojave novi paketi za gledat,recimo zadnje Canal Digitaal) ALI uzmite u obzir da od trenutno gledljivih paketa solidnog izbora postoje PREMIERE,TPS i ajmo rec POLSAT....govorimo o hotbirdu i astri naravno. Premiere odlazi u sustav kodiranja N3 koji još nije probijen. TPS se kao kanal gasi i spaja s CanalSatom na Astri koja je u Seca2 i to nije probijeno....a Polsat je sam po sebi jadan paket a koji ce isto u N3 uskoro kao i DigiTV koji je na Thoru zasad na N2. I šta onda....onda Infinity bacate,a Yumatu spojite s RS232,pokrenete jedan programčić na kompu,zamolite nekog na forumu da vam da D-liniju,i gledate Sky Italiju,Digital+,Canal+ itd itd.....sve kao i sa skupljim resiverom
Većina recivera može preko RS232 i kompa ići na CS kad smo već kod toga, ni za Infinity 2010 to nije problem, ali je to daleko od pravog CS-a i isto ne preporučujem ljudima... Što se tiće probijanja zaštita stalno nešto pada od Irdeta2, Conaxa,... U Nagri 2 se trenutno mogu gledati gotovo svi paketi bazirani na tom kodiranju, također ima dosta dostupnih ključeva npr. Cryptoworks kodiranja koji puno toga otvaraju. Uostalom Infinity ima trenutno za tri Irdeto2 paketa AU. Koga zanima neka pogleda stranice podrše na Sat-plusu, može puno toga naučiti....
njezic je offline   Reply With Quote
Staro 25.06.2008., 17:07   #20
freddie
Premium

freddie's Avatar

Citiraj:
Autor kalixius Pregled postova
Koji točno model?
Jel će on sa 100% sigurnošću raditi sa onime što sam gore napisao?
Ne vidim razlog zašto ti nebi radio taj metabox a ne kužim da quadro nije htio prikazivati programe.Vjerojatno nisi nekaj u postavkama receivera dobro napravio.
Staro 25.06.2008., 17:16   #21
kalixius
...carpe diem...

kalixius's Avatar

Citiraj:
Autor freddie Pregled postova
Ne vidim razlog zašto ti nebi radio taj metabox a ne kužim da quadro nije htio prikazivati programe.Vjerojatno nisi nekaj u postavkama receivera dobro napravio.
Iskreno ne znam ni ja sam zašto nije radio.Sve sam postavio kako treba,a i dalje mi nije ništa prikazivao.
Sva sreća da sam ga mogao vratiti i zamijeniti za nešto drugo.

Budem onda ovaj Metabox uzeo.Samo koja je razlika između ovih I,II i III Metabox uređaja?
Staro 26.06.2008., 15:04   #22
GuessWho
Registered User

Datum registracije: Sep 2005
Metabox HD
GuessWho je offline   Reply With Quote
Staro 26.06.2008., 15:13   #23
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Gdje se može nabaviti taj Yumato? Nekidan mi je Samsung 9500 VIA CI poludio, nije imao audio, pobrisao sve programe i više ne hvata ništa sa Astre1 pa moram kupiti nešto novo da gledam razne švapske programe (RTL, SAT1,..).
Staro 27.06.2008., 09:38   #24
gbijelic
Premium
Moj komp

gbijelic's Avatar

Staro 27.06.2008., 10:18   #25
demetrius
Premium
Moj komp

demetrius's Avatar

Datum registracije: Jan 2005
Citiraj:

ja imam neotion501,ali mislim da za CS mora reciver imati mrežu na sebi svi ricivieri imaju rs 232,meni je čini se port skviknuo,ne mogu ubaciti ključeve preko kabela pa ih ručno ubacujem.
demetrius je offline   Reply With Quote
Staro 27.06.2008., 11:05   #26
mdrla
Premium
Moj komp

mdrla's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
opticum

Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Gdje se može nabaviti taj Yumato? Nekidan mi je Samsung 9500 VIA CI poludio, nije imao audio, pobrisao sve programe i više ne hvata ništa sa Astre1 pa moram kupiti nešto novo da gledam razne švapske programe (RTL, SAT1,..).
htio bih prepurucit buducim vlasnicima risivera da uzmu yumatu mx+ combo , jer se moze lijepo hvatat dvb-t u dosta mjesta u RH, osobno imam yumatu mx combo i odlican je jedino ne rade mu titlovi, ali na mx+ rade uredno, ima ga ovdje:

http://mke.hr/shop/product_info.php?...roducts_id=501

razlika izmedju mx+ i mx+ combo je 200 krznenih ali definitivno se isplati!
Staro 27.06.2008., 13:44   #27
freddie
Premium

freddie's Avatar

Za te novce yumatu je dobar izbor dok god se nekaj može gledati putem emulacije. Ja se nadam da se bude uvijek imalo kaj za gledati na crno.
Staro 28.06.2008., 23:57   #28
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Ljudi kupite Nytrobox 7000 u mke i mirni ste što se tiče dig. receivera, imao sam yumatu i prešao sam na dm, to je nebo i zemlja razlika, a nisu neki novci, jedino ako ne kupujete original.
B-Link je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno