|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
corsair vx550 ili corsair 650txeu ?
gledam si napajanje nesto, i vidim u adm-a razlika izmedu 550 i 650 u 20 kuna, jeli ima tu neke rezlike ? koja je razlika izmedu VX i TX ? vas prijedlog sto biste uzeli od ta dva ? napajanje se kupuje za buduci komp, a na ovom mi treba isto neka promjena pa da ne kupujem 2 napajanja u kratkom roku , uzeti jedno pa ga poslije preseliti |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
VX - CWT ![]() Zadnje izmijenjeno od: Gilbert5. 20.06.2008. u 23:43. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
znaci bolje je vx 550 ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Odakle si izvukao taj zaključak? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
hmm ne znam zato i pitam mogo sam i drukcije formirati pitanje po specifikacijama razlika u kabelima koliko vidim ima 2 sata, 2 molexa,te 1 x pci 6 + 2 pin vise eh eto falio sam imo 50 : 50 sanse i falim hvala na odg |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
bolji po čemu?? po svim reviewovima vani, corsair 1000HX ima stabilnije napone, regulacije i bolju iskoristivost od sve svoje braće. a radi ga CWT, spojivši dva 500W napajanja, vrlo vjerojatno baš dva 550VX sklopa svaka čast Seasonicu, ali ne nudi ništa za tih 20-30% koliko je skuplji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Agent 0
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
to što su trenutno igrom slučaja 550vx i 650tx slične cijene je manje bitno cijena vs snaga ?? hx620 je minimalno 850kn (nabava.net), tx750 košta od 720kn. u ovom slučaju je cwt i jeftiniji i jači od seasonica.. teorija ti pada u vodu ![]() bitnije je ovo drugo što si sam naveo. karakteristike su podjednake, tako da je sasvim neobjektivno reć da su seasonicovi modeli bolji. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
pogledaj sig.. imam ga. znam na šta misliš ![]() ali stojiim iza toga da je neobjektivno prosuđivat kvalitetu proizvoda samo zato što ga je slagao neki renomirani proizvođač. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||
Agent 0
|
Ma daj, pročitaj temu i o čemu se radi. Ne radi se o x vs. y, već je konkretno navedeno. Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Premium
|
Citiraj:
to je glupo gledanje na tehnologiju. isto kao i stav "njemački auti su najbolji" zbog čega rabljeni VW auti bezrazložno drže cijenu i mercedes "tradicionalno" ima super aute, pa im je prije par godina svaki drugi primjerak E-klase imao barem jedan problem sa strujom. pa su gorjeli po cestama bez razloga. ne možeš uspoređivat kompletnog proizvođača. možeš uspoređivat pojedine modele raznih tvrtki. i da, slažem se da je TX650 bolji od VX550. bang for buck je na njegovoj strani u svemu. ali SRV je generalizirao da su SVI seasonic corsairi bolji od CWT corsaira. Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() Ja kad sam kupovao napajanje gledao sam hoću li uzeti uštedjeti i uzeti VX550 ili dati malo više para i uzeti HX520 i nisam pogriješio što sam uzeo ovog VX-a. Zašto? Zato što daje bolje napone i ima bolju vršnu iskoristivost. Ako lažem ja, laže i JonnyGURU.
![]() |
![]() |
#16 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Gle ekipa to su sve nebuloze kolko ko ima vršnu iskoristivost i kolko ko napona daje, to je sve sistem svaki cigo svoga konja hvali i ko ima dužeg... Oba proizvođača su dobra i oba modela su dobra, omjer cjena/snaga/konektori/izgled kod napajanja te klase određuje ko će što kupit jer svakako neće pogriješiti niti sa jednim niti sa drugim (niti sa bilo kojim od njihove manje ili veće braće kad smo već kod toga) prema tome peace više jer u 10 postova nije rečeno baš ništa novo...
![]() |
#17 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]() Ako mu ne treba ogromna snaga, a vjerevatno ne triba, onda je svejedno koje kvalitetno napajanje izabere za tu svotu pa bilo to VX550W/TX650W/Hiper 630W/Enermax 425W/FSP BS2 500W/ ... odabirom bilo kojeg nije falija, nema veze šta ne uzme najsnaženijeg.
![]() |
![]() |
#18 |
H2TB
Datum registracije: Feb 2005
|
u firmi gdje radim smo prodali hrpu vx-a, i niti jedan se nije vratio na reklamacju (niti 450 niti 500w). dovoljan pokazatelj kvalitete za mene. na hx seriju se nekoliko ljudi žalilo na zujanje napajanja (pretpostavljam zavojnice), no osobno imam hx520w i prezadovoljan sam. sa tx-om za sad nemam iskustva. Zadnje izmijenjeno od: Cali. 25.06.2008. u 11:40. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Čitam ovo nadrkavanje i ne mogu vjerovat oko čega se ljudi kače. Kaj je bolje merđa ili bembura... ![]() Oba sklopa u današnje vrijeme hrpu zajedničkih djelova i teško je reči koji je bolji. Oba koriste većinom Nippon Chemi-Con ili Hitachi kondenzatore dakle nema govora o lošim komponentama. Također ne možete uspoređivat po cijeni modularna i standardna napajanja. Ti si živio ispod kamena prije cca tri godine kad je upravo CWT doveo Antec do ruba propasti zbog svojih izleta sa Fuhjyyu kondenzatorima koji su redovito propišali nakon godinu dana. Također su djelom i zbog njih i TT napajanja bila na zlu glasu kao nekvalitetna
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|