|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ext. disk ili kombinacija do 900 kn
Pozz, Da odma pređem na stvar, kolega kupuje ext. disk (ili kombinacija diska i box-a) od 500GB, po mogućnosti s 16MB cache-a (ima uopće kakva velika razlika između 8MB i 16MB, osim kaj je duplo više?) E sad, ovo i mene zanima. Pita on mene, ako taj ext. disk bude SATA hoće li raditi na PC-u koji ne podržava SATA na matičnoj ako je spojen preko USB-a? ![]() ![]() Do 900kn po mogućnosti (nažalost, limitirani smo samo na HG i Ve-mil). Mislim da će USB biti dovoljan. eSATA, firewire i ostalo mu ne treba. Tnx ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Za vanjski disk je to totalno nebitno. Citiraj:
Za 900 kn se može kupiti puno veći disk ili neko bolje kućište. Od diskova bih ti preporučio one sa što manje ploča, recimo: 1. Seagate 500 GB 7200.11 (ST3500320AS) > 2 x 250 GB 2. WD Caviar 640 GB (6400AAKS) > 2 x 320 GB 3. Samsung Spinpoint F1 500 GB > 2 x 250 GB Zašto manje ploča? Nešto sitno su lakši, pouzdaniji, manje se griju,... Od kućišta si izaberi neko Icy Boxovo ili CoolerMasterovo, s nijednim nećeš pogriješiti. Od gotovih rješenja jedino WD-ova valjaju, ali im je premala garancija (2 god.).
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Domy, tnx na preporuci. ![]() Da se mene pita, ja bi uzeo Seagate. Imam doma tri komada - bez problema rade. I dotičnom kolegi sam uzeo dva komada, isto rade bez problema. Tako, da, recimo, ja bio ovako uzeo: HDD SEAGATE Barracuda 500 GB, serial ATA-II, 7.200 o/min., 32 MB cache (ST3500320AS) za 570kn. Mislim da ga kasnije može uzet van i ubost u PC, ne? ![]() E sad, kučište...ovi icyboxevi su mi nekak "fensy"...trebali bi nest "normalno"..e sad..pod to "normalno" (oblikom) bi stavio ovo (http://www.spirecoolers.com/main/pro...sp?ProdID=675#), 99kn...slažem se, neusporedivo sa ostatkom ponude... nešto na što nisam obraćao pozornost je mogućnost gašenja diska, e sad ovaj model (kao i većina SPIRE-ovih ima "External Power Adapter universal auto-switching", to bi značilo? Jedan CoolerMaster sam pronašao u HG-u no cijena 400+ kn je prevelika. THERMALTAKE je također dosta skup. Riješimo još box i idemo u kupnju ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Ne preporučam ti Seagate za eksterni (niti interni) disk jer nije dobar zbog svojih mehaničkih karakteristika. Puno je bolji izbor WD ili Hitachi. Oni su izrađeni slično kao 2.5'' diskovi za prijenosnike. Kučište Icy box ako ti je coolermaster preskup. Ja imam oba i CM je bolji jer ima e-SATA. Zbog toga mi i nije bilo teško dati lovu. Za običan USB, IcyBox. Thermaltake ti nitko nije spomenuo. A ako je, nije bio ozbiljan. TT ima dva coolera koji valjaju.
![]() |
#5 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Da WD je čvršći i za eksterne uporabe je majka... IMHO za disk u kanti je Seagate ok, iako je istina da zapravo i nema neke brzinske prednosti više a manjak AAMa zna živcirat...
![]() |
#6 | ||
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() 8 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
8-bit Gen.
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Neispavani spamer. Aime. ![]() http://www.feniks-kompjutori.hr/inde...bla_kategorije Tu su sva kučišta. Moj model je vjerojatno ovaj: http://www.feniks-kompjutori.hr/inde...041&kateg=0604 Sasvim pristojna brzina i za USB i za e-SATA. Dobiju se kablovi (za USB Y kabel što mi nije omiljeni), krpica za glancanje i torbica. Torbica nema remenčić što nije fora. Sve je predimenzionirano, ali mi to nije predstavljalo problem. Lijepo mi stane u torbu kada ga stavim na lap. Unutra sam stavio Hitachi od 160Gb što ne bi preporučio zbog potrošnje i redovite potrebe za Y kablom. Ali sam imao dobar razlog za to i već nekih sitnih problema. TT SonicTower: http://www.thermaltake.com/product/c...1/cl-p0071.asp TT Big Typhoon: http://www.overclockercafe.com/Revie...t_Big_Typhoon/
![]() |
#10 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
![]() Vidis i sam koliko su TT kucista izredali u ponudi. Fala |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Ok, onda Seagate otpada, novi kandidat: HDD WD Caviar 640 GB, serial ATA II, 16 MB cache (WD6400AAKS) za 620kn. pošto 500GB model nije raspoloživ. Sam nisam još uvjek načisto s box-om...ovaj SPIRE me privlači...kak zbog cjene tak i zbog jednostavnosti... |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Po meni je Icybox ipak naj. Robusna izrada, dobro hladjenje, sve je tu. Minus je klimavi konektor za napajanje i to sto na sebi nema eSATA nego vulgaris SATA konektor, ali u principu je to svejedno kad mozes kupiti eSATA->SATA kabel za 30-ak kn ili ugraditi SATA bracket na kuciste (koji dobijes u paketu) i spojit sa prilozenim SATA kablicem (~30-40 cm).
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|