Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Kućišta, napajanja i modding > Kućišta i napajanja
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.04.2008., 20:10   #151
Odojak
Premium

Odojak's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Evo jednog CM690 kabliranja od mene. Može i bolje ali obzirom da stroj nije moj

Slika je 372kb da se modemaši ne iznenade

Odojak je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2008., 20:16   #152
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
dobar kejbljaving job i fenomenalno kućište

btw. ima li taj CM rupu na donjoj stranici kućišta koja uvlači zrak za napajanje, ukoliko napajanje ima 120mm, ili se napajanje okrene na drugu stranu?
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2008., 20:23   #153
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Citiraj:
Autor Buger Pregled postova
dobar kejbljaving job i fenomenalno kućište

btw. ima li taj CM rupu na donjoj stranici kućišta koja uvlači zrak za napajanje, ukoliko napajanje ima 120mm, ili se napajanje okrene na drugu stranu?
Ima rupu, možeš ga okrenut i gore i dolje - kako ti se više sviđa...
Staro 09.04.2008., 20:57   #154
NJUNJO_HR
Premium
Moj komp

NJUNJO_HR's Avatar

ja cekam 590 i nadam se da bude uskoro došlo k nama

LCD 19'' Philips 190P6 | Coolermaster Stacker ATX/BTX (STC-T01) Black | Corsair HX520

ASRock P55 Extreme | Intel i5 760 | G.Skill F3-12800CL7D-4GBECO 2x2GB | XFX 7950 GT 512MB DDR3

Benq DW1670 & Plextor PX-755A | WD Black 1TB (WD1002FAEX), WD Green 2TB (WD20EARS)

Creative SB Audigy Player SB0090 | TP-Link TL-WN651G

Microsoft Wireless Optical Desktop for Bluetooth (Miš i Tipkovnica) | Razer Copperhead (Green) | Genious KB-16e Black

___ <<< Enchantress >>> ___

Parts of watercooling:
Laing DDC-1 water pump
3x Magicool Extreme radiators
EK-Supreme-Acetal for CPU
EK-NF4 rev1.1 for chipset
EK-FC79 for GPU
EK-Multioption reservoir 400 + EK-Multioption RES Bottom Rev.2
& green tubes.

Loop:
rezervoar / pumpa / GPU / rad1 / NB / rad2 / CPU / rad3 / rezervoar

Par slikica iz galerije

H2O galerija

___ <<< ex Morgoth >>> ___

Parts of ex aircooling:
Celeron 420 | ASRock 4CoreDual-SATA2 | XFX 7900 GS 600M
Thermalright Ultra-120 Extreme for CPU lapped
Thermalright HR-05 IFX for chipset lapped
Thermalright HR-03 PLUS for GPU

Par slikica iz galerije

Lapping galerija
NJUNJO_HR je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2008., 21:06   #155
Majo
Banned
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
da za nekih mjesec dana
taj 590 je ogoljeni 690
Majo je offline   Reply With Quote
Staro 09.04.2008., 22:07   #156
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Ne skroz kolko sam visio ovaj ima sve 5.25 bayove kao rebel dakle mounting sistem za diskove je drugačiji, ne nužno bolji niti nužno lošiji ali ostatak šasije je ista stvar ko 690 samo bez lastike i mesha, kvalitetna osnova za neki žešći moding sa ubodnom pilom za razliku od 690 koji je ili uglavnom po nečijem ukusu ili nije - zbog mesha...
Staro 16.04.2008., 19:14   #157
Solo761
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2007
Jedno brzinsko pitanje za vlasnike kucista . Kolika je temperatura hardova? Malo mi je kavez za diskove cudan, nije bas proresetan pa me zanima koliko ih vent s front panela moze ohladiti.

Malo mi je vec dojadio moj Sharkoon Silvation i doslo je vrijeme za promjenu pa mi ovo izgleda prilicno privlacno. Najbitnije mi je da ima konektore odozgo, kao sto ovo i ima. Glavni razlog zasto bi mjenjao kuciste je bash kavez za diskove, na silvationu je ispod napajanja, tako da kao napajanje izvlaci zrak preko hardova van. U teoriji, u praksi stavim tamo hitachi-a od 320GB i za sat vremena idle-anja temp mu je 45°C, da mi je to disk s OS-om s kojeg se non stop nesto cita temp bi presao preko 50°C. Vec mi je dojadilo izmisljati skalamerije da montiram cooler koji bi puhao preko hardova da ne zakuhaju.
Solo761 je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2008., 21:34   #158
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Temperature su mi oko 40-45C (stara barica bliže 45 a nova singleplatter bliže 40) - bez prednjeg venta (maknuo sam ga na stranicu za ispuhuje) a s njim i nešto manje bile (stara bara oko 37-40 a nove onda nije niti bilo alli i ona bi trebala pasti proporcionalno) ali ruku na sre neznam kako bi bilo da se naslaže svih 5 diskova unutra tu bi možda i moglo biti tjesno...
Staro 17.04.2008., 07:50   #159
Solo761
Premium
Moj komp

Hmm, onda bash i nije nesto divno. Ne bih stavljao svih 5 diskova, imam 2 komada, WD5000AAKS i hitachi 320GB (ne sjecam se vise koji tocno model), trenutno je WD sljaka na oko 37, a hitachi na 38-39.

Hitachi mi je u Silvationovom HDD kavezu sâm, i na njegovu elektroniku puse jedan 80 cm (zalman cini mi se, s spustenim brojem okretaja), a WD-a sam preko ramica uglavio u jedan 5.25 slot s onim klasicnim HDD coolerima koji se nasarafe odozdo, isto s spustenim brojem okretaja.
Staro 18.04.2008., 01:03   #160
Verbum
Premium
Moj komp

Imam isto cm-a 690 sa tri venta koja su po defaultu stavljena, i jos jedan u sredini na sonicu, ventovi se vrte izmedju 1000-1200 sve 12-ce naravno.
Temperature hardova: stari segate od 80gb 35-38C te Hitachi od 320gb 35-39C, s time da je gornji segate i da po njima znaci puse 12cm vent na 1100 okretaja.

Mislim da su to odlicne temperature, stvarno sam prezadovoljan kucistem jer osim sto ima dobar protoki te dobro hladi prakticki je "necujno" (barem meni-mirno spavam dok je upaljen komp), jos me samo zanima kakve ce temperature biti po ljeti.
Verbum je offline   Reply With Quote
Staro 18.04.2008., 07:13   #161
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Citiraj:
Autor Solo761 Pregled postova
Hmm, onda bash i nije nesto divno. Ne bih stavljao svih 5 diskova, imam 2 komada, WD5000AAKS i hitachi 320GB (ne sjecam se vise koji tocno model), trenutno je WD sljaka na oko 37, a hitachi na 38-39.

Hitachi mi je u Silvationovom HDD kavezu sâm, i na njegovu elektroniku puse jedan 80 cm (zalman cini mi se, s spustenim brojem okretaja), a WD-a sam preko ramica uglavio u jedan 5.25 slot s onim klasicnim HDD coolerima koji se nasarafe odozdo, isto s spustenim brojem okretaja.
Neznam kaj te muči ako nisi primjetio ja imam ventove na 500RPM i na tome je mjereno ako te muči temperatura stavi prednji ventilator na 12V pa će bit 30-35C
Osim toga to su sasvim ugodne temperrature, ja sam disk imao u spužvi na 54C prošlo ljeto i ama baš ništa mu se nije desilo, radi i sad kao i prije...
Staro 18.04.2008., 11:47   #162
Solo761
Premium
Moj komp

Meni je svejedno, neka se sve komponente krckaju na tihoj vatrici, osim harda, na njemu imam podatke i ako on krepa ode i to. Ako grafa ili koja druga komponenta krepa ima garanciju pa mi nije bad, ali hard uz to ponese jos i podatke .

Kupio sam juce kuciste pa kud puklo da puklo. Za sada je tak-tak. Hardovi su vise nego OK, u cca sat vremena su bili 35-37°C. Imao sam dva zalman 12cm coolera i mogu reci da ih ni stapom ne treba dirati. Urlaju poprilicno, i sa spustenim naponom, coolermasterovi origigi su neusporedivo tisi na default naponu. Zasad imam one sto su na kucistu origigi. Mislim ubosti glacialtechove silent blade iz ADM-a. Ovo mi josh uvijek malo cudno zvuci, navikao sam na sharkoona, ovdje je ipak zvuk drugaciji.

Evo prvi pokusaj spajanja. Urednije ne mogu s ovim napajanjem, kablovi su mu vraski dugacki.

Staro 18.04.2008., 12:40   #163
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Pa stavi si diskove tako da bude razmak među njima hebate, dobit ćeš bar par C manje...
Staro 18.04.2008., 13:30   #164
Solo761
Premium
Moj komp

Je, ovaj donji sam spustio za jedan slot, ovo je bio preliminary version . Josh sam na dno iznad zvucne dodao limic s eSata konektorima (ona caka sto gigabyte daje s svojim plocama)
Staro 18.04.2008., 14:55   #165
Odojak
Premium

Odojak's Avatar

Pogledaj moje slaganje par postova iznad. I rijesi se vodilica, zgodne jesu ali puno više možeš bez njih, isto i sa sata kabelima, možeš ih dolje provuć kroz onu rupu gdje si provukao za napajanje.

I onaj ventilator za ispuh tj njegov kabel možeš sakriti ispod ploče i izvući ga iza
Staro 18.04.2008., 20:58   #166
Solo761
Premium
Moj komp

Hmm, nisam siguran da li ce mi svi kablovi proci kroz tu rupu u limu. No ionako cu to vjerojatno sve rastaviti kada cu mjenjati ventove pa mogu probati.
Staro 18.04.2008., 20:59   #167
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Citiraj:
Autor Solo761 Pregled postova
Hmm, nisam siguran da li ce mi svi kablovi proci kroz tu rupu u limu. No ionako cu to vjerojatno sve rastaviti kada cu mjenjati ventove pa mogu probati.

Oće...
Staro 26.04.2008., 13:29   #168
Punio4
Premium

Punio4's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Odojak Pregled postova
Evo jednog CM690 kabliranja od mene. Može i bolje ali obzirom da stroj nije moj

Slika je 372kb da se modemaši ne iznenade

Imam isti case i gigabyteicu.
No javio mi se jedan mali problem. Naime, kad točno narihtam rupe na povisilice od matične i zašarafim, cijeli back panel i stražnji portovi su udaljeni za jedno pol milimetra-milimetar previše prema naprijed.
Konektori od matične su lagano uvučeni, kartice idu na knap sa ovim plastičnim držačima, sa šarafima sumnjam da bih ih mogao pritegnut jer se rupe preklapaju do pola...

Jel isto tako i tebi bilo? (nadam se da da )
Punio4 je offline   Reply With Quote
Staro 26.04.2008., 15:45   #169
Odojak
Premium

Odojak's Avatar

Dok sam slagao moj jedini problem je bio na početku dok sam stavio onaj backpanel lim. Nisam ga skroz do kraja sa svih strana složio pa se skoro upucah što mi rupe od vodilica i matične nisu pasale. 30 min kasnije sam skužio svoj propust :P

Inače i meni su kartice na knap, lagano sam ih morao pridržavati pri "kliku".
Staro 26.04.2008., 17:35   #170
gladijator
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2006
evo jednog prijedloga rješenja buke s moje strane: naime,dok sam slagao novo računalo,bočna stranica je bila otvorena i sve mi se činilo ok.default ventovi sprijeda i straga,intel na e8400,skoro pa tišina.e,a nakon što sam stavio bočnu stranicu,počinje rondanje. to je onaj treći vent, isto od coolemastera. računam,on je isto važan,puše po grafičkoj pa bi bilo šteta isključiti ga. skinem ga s poklopca i udaljim,naslonim na uho-skoro nečujan.stavim 4 gumice od slavine između njega i lima,samo da vidim razliku,nešto je tiše,ali opet bučno. zvuk je onaj,kao da metal dere o metal.skinem ponovo vent,prebacim na gornju rupu prema procesoru,kao, nije na sredini,ipak je tu stranica čvršća,isto.skinem vijke i odmaknem ga 1cm od lima i sve utihne! očito da rezonira sa rešetkom,jer kad ga stavim na punu plohu,što naravno nema smisla,opet postaje nečujan.rješenje je vrlo jednostavno: nađem od nekog starog namještaja plastične čepove duge oko 10-12mm.jedino je trebalo probušiti rupu s gornje strane.vijci moraju biti dugi oko 25-30mm da bi mogli uhvatiti ventilator.uostalom,slike govore sve:

kasnije sam naknadno dodao i jedan Glacialtech Silent Blade BLACK, 120x120x25mm, 19dBA da puše na proc i chipset,primjenio isti efekt i uživam u tišini

Zadnje izmijenjeno od: gladijator. 26.04.2008. u 18:07.
gladijator je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2008., 05:00   #171
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
ovo ti je ok rijesenje, ali..

Ja sam se rijesio tih bocnih ventova..previse prasine i buke..

Bilo bi ti super kad bi napravio jos neke usmjerivace tak da ti sauga drito zrak iz vana, jer ti ovak vuce dosta zraka iznutra..ovako nesto:
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 27.04.2008., 08:38   #172
gladijator
Premium
Moj komp

Datum registracije: Apr 2006
kad držim ruku s vanjske strane osjećam prilično jak usis,skoro ko i prije kad su bili na limu. iako mogu probati i ovo što kažeš.dovoljno je naći izolir traku odgovarajuće širine i samo oblijepiti okolo kako si i naveo.
gladijator je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2008., 10:43   #173
filipac
Premium
Moj komp

filipac's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Gdje mogu kupiti CM690 BEZ prozirne stranice i bez napajanja??

Zadnje izmijenjeno od: filipac. 18.06.2008. u 16:05.
filipac je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2008., 10:52   #174
SetH
Premium
Moj komp

SetH's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor filipac Pregled postova
Gdje mogu kupiti CM690 bez prozirne stranice i bez napajanja??
www.adm.hr
SetH je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2008., 10:55   #175
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Možda bi ti u Hardveraju mogli naručiti takvo.
Staro 18.06.2008., 12:26   #176
karlito
sam svoj aka
Moj komp

karlito's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Možda bi ti u Hardveraju mogli naručiti takvo.
da, probaj sa hardverajom, jer prije ih je bilo posvikud, a sad baš gledam i nema ih od nikud.....

...ipak je Beštija naš čovjek, trebalo bi mu biti u interesu da udovolji kolegama forumašima....

karlito je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2008., 14:41   #177
filipac
Premium
Moj komp

filipac's Avatar

Datum registracije: Jun 2008
Zvao sam u:
LINKS- pošiljka dolazi za 15 dana al u projašnje dvije je dolazila saamo s bočnom prozirnom plastikom pa još neznaju kakvo če sada stiči
ADM-pošiljka dolazi u 7mjesecu, detalje neznaju
HARDVERAJ-trenutno nemaju al misle da če doči bez plastike
MICRONIS-imaju al samo s napajanjem i košta 950kn pa mi to neodgovara.
Još kakav savijet??
filipac je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2008., 14:49   #178
Fleks
JDM

Fleks's Avatar

Datum registracije: Sep 2004
Samo da kazem da sam slagao konfu u 590ku i to je THE kuciste. Gro bolje od 690.

Al the way down 5.25 i mrakaca je dobro. zatvoris rupe i deri.
Fleks je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2008., 14:49   #179
Dr. Faustus

Dr. Faustus's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Imaš u "Feniks kompjutori", cijena 650 kn za gotovinu (crno, prozirna bočna stranica, bez napajanja).
Dr. Faustus je offline   Reply With Quote
Staro 18.06.2008., 15:02   #180
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Dr. Faustus Pregled postova
Imaš u "Feniks kompjutori", cijena 650 kn za gotovinu (crno, prozirna bočna stranica, bez napajanja).
Koji dio doljnjeg citata ti nije jasan?

Citiraj:
Autor filipac Pregled postova
Gdje mogu kupiti CM690 bez prozirne stranice i bez napajanja??

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na