|
![]() |
#1 |
Guest
|
zastita od nestanka i ponovnog vracanja struje
Bok! Zelio bih kupuiti nesto, nisam siguran sto je to sto mi treba, cime bih zastitio racunalo od nestanka struje i naglog ponovnog dolaska struje nakon nekoliko sekundi sto mi se zna desiti. Receno mi je da mi treba nesto tipa UPS...gledao sam u hgspotu na ovoj adresi Pa ako mi netko moze nesto preporuciti po nekoj razumnoj cijeni, recimo oko 600kn.... |
![]() |
![]() |
#2 |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
nije isto imaš li P4 ili noviju mašinu sa jakom grafom (zbog potrošnje Watta) a ti nemaš ispunjenu opciju 'moj komp' a niti si napisao konfu u postu... za p4 ti je dosta i 300VA, dok za novije strojeve treba i preko 600VA. mislim, uvijek možeš kupiti overkill pa biti siguran. tvoje su pare.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Guest
|
Citiraj:
Dal trebam uz to kupovat kakve dodatne kablove ? edit: ispunio sam Moj komp |
|
![]() |
![]() |
#4 |
|
trebao bi kupiti dodatni kabel za monitor. ima u chipoteci pa nije frka. http://www.chipoteka.hr/www_new/modu...fra=7500000058 (pazi opis: ups-kanta) (ja sam uzimao vec dva UPS-a i uvijek dobio samo jedan kabel za u pc, a za monitor nisam) pošto si rekao da su ti prekidi struje vrlo kratki, po sekundu, a imaš i napajanje od 400W: UPS od 500-600VA gledaj. to ce ti biti dovoljno. a pošto nisi spomenuo clockanje pretpostavit cu da to ne radiš (jer onda osjetno poraste potreba za VA iz UPS-a, pa bi ga trebao ištekati i uštekavati drito u zid ako nemaš oko 800-900VA)
![]() |
#5 | |
Guest
|
Citiraj:
hvala na savjetima Sto mislis o ovima: UPS TRUST PW-4130M, 1300VA (15601) UPS uređaj 1300 VA neprekidnog napajanja Sučelje USB ili serial port za status overview, monitoring, itd. Kablovi i softver uključeni Do 70 minuta back-up vremena Prenaponska zaštita 4 zaštićena izlaza za PC, monitor i ostalu periferiju RFI filter, surge protection, AVR funkcija Štiti telefon, modem i fax UPS uređaj 1300 VA neprekidnog napajanja Sučelje USB ili serial port za status overview, monitoring, itd. Kablovi i softver uključeni Do 70 minuta back-up vremena Prenaponska zaštita 4 zaštićena izlaza za PC, monitor i ostalu periferiju RFI filter, surge protection, AVR funkcija Štiti telefon, modem i fax ili UPS Cellguard P-1000R, 1000 VA UPS P-1000R 1000VA AVR MODEM/FAX FILTER SMETNJI 20-50MIN BACK-UP TIME 1PC LINE INTERACTIVE SERIJSKI KOMUNIKACIJSKI PORT UPS P-1000R 1000VA AVR MODEM/FAX FILTER SMETNJI 20-50MIN BACK-UP TIME 1PC LINE INTERACTIVE SERIJSKI KOMUNIKACIJSKI PORT ili UPS BELKIN, 650 VA 3+3 utičnice Provides up to 10-15 minutes of backup time - Battery capacity load: 650VA (390W) - 3 battery backup sockets, 3 surge-protected-only sockets - USB and Serial communication ports - Shuts down your system and documents safely with included Belkin Power Management Software - Phone/Fax/Modem Protection - safeguards your phone, modem and DSL lines Provides up to 10-15 minutes of backup time - Battery capacity load: 650VA (390W) - 3 battery backup sockets, 3 surge-protected-only sockets - USB and Serial communication ports - Shuts down your system and documents safely with included Belkin Power Management Software - Phone/Fax/Modem Protection - safeguards your phone, modem and DSL lines |
|
![]() |
![]() |
#6 |
|
belkin 650 VA i miran si. ovi su ti prejaki, tj radit ce ti komp oko 40 minuta i više a to ti ne treba (ja sam uzeo onog prvoga 1300 iz nekih drugih razloga, ne radi tih 40-70 minuta) no i belkin 650 ce ti ga naravno držati dovoljno dugo (spojiš ga na usb i da ti baci komp u hibernaciju za 15 minuta ako ne dođe napon nazad), tako i ako nisi bio doma, ništa ne gubiš od podataka ako je nešto slučajno ostalo otvoreno od programa... jer po meni ups nema smisla ako samo 'odgađa' nestanak struje dok nema korisnika blizu, pošto komp i dalje crkne kada se UPS isprazni, jednako kao ga i da nema, ako nije spojen da mu signalizira i hibernira ga...
![]() |
#7 | |
Guest
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#8 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Što je s zaštitom naponskog kabela i telefonske linije od groma..? To se isto može rješiti ups-om ili?
![]() |
#9 |
|
naravno. osim onih izlaza koji su na spojeni na bateriju(pa daju napon i kada nema struje) obicno ima i par dodatnih izlaza koji su samo zasticeni od prenapona(groma). to ti je ona oznaka 3+3 recimo. evo ti primjer za 4+2 (4 baterija+grom, i još 2 samo od groma) ![]() i imaju zastitu telefon+adsl(vidis na slici IN i OUT) no ako ti je samo do groma, bolje kupi samo belkin letvu sa tim zastitama. ![]() (ja to imam u kombinaciji sa UPS-om, zasto? LINK da se ne ponavljam)
![]() |
#10 |
..dno
Datum registracije: Sep 2005
|
Svaka čast Tom, puno hvala.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Nedugo sam uzeo Belkin UPS 650VA (390W). Prije nego baterija dođe do kraja sve uredno pogasi (nisam probao ali mislim da radi i auto save). Na mom kompu baterija traje cca 10min (word) @tomri ovaj belkin mi se sviđa zato što su mu tri utičnice od stalnog napajanja a druge tri prednaponska zaštita + zaštita mrežnog i telefonskog kabla All in one ![]() -tv i druge gluposti su mi na drugom kraju sobe (zaštičeno prednaponskom letvom), jedino be muči tv antena ona je direktno u tv |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Guest
Datum registracije: Jun 2008
|
Možda prenaponska antenska zaštita? |
![]() |
![]() |
![]() |
|