Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Audio, Video, Foto
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 12.01.2007., 19:06   #1
rajzla
Premium
Moj komp

rajzla's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Slika na tv-u preko s-video to scart

Sastavio sam si htpc.
Athlon xp 1900+
kt600 mbo
512 mb ram
80 GB hdd
ati 9200se 64 MB
skystar2
lg dvd
Frontier opera case
wxp mc 2005

Sve fino radi spojeno na crt monitor. Kada sam prikljucio htpc na tv prvo je slika bila crno bijela i slova na desktopu oštra i čitljiva, bez titranja. Signal je bio ntsc. Promjenom signala u B-Pal dobio sam boju ali su slova na desktopu postala nečitiljiva, bijela boja se preljevala u sve moguce boje, vertikalni rubovi otvorenih prozora su se poduplali, bijele vertikale u filmovima su se proširile i titraju ispunjene horizontalnim crticama. Probao sam u ati control centru mjenjati postavke međutim bitnijeg poboljšanja nije bilo.

Tv je Samsung 55 cm, star nekih 15-20 godina. Htpc sam spajao na tv s no name s-video kabelom 1m duljine na s-video -> scart adapter.

Slika nije naj sjajnija ali na njoj se vide necitljiva slova i vertikale, slika sa satelita je normalan ako nema bijelih vertikala.

Da li je problem u starom tv-u ili bi mozda kavalitetniji s-video -> scart adapter popravio stvari?
rajzla je offline   Reply With Quote
Staro 12.01.2007., 19:31   #2
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ja dam 50kn na kabel.
tor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 12.01.2007., 23:20   #3
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Vjerovatno je kabel, al meni ti nikada slika na svideo izlazu nije bila tako dobra da se može čitati tekst bez problema (ne ubrajam subtitles, oni su ogromni ).
Uvijek je bila zamućena, ali ok za filmove.
Mikeyy je offline   Reply With Quote
Staro 13.01.2007., 16:53   #4
rajzla
Premium
Moj komp

rajzla's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
I ja navijam za kabel + scart adapter posto novi tv za sada nemam u planu.

Da li mi je bolje kupiti s-video -> scart kabel ili posebno kabel + s-video -> scart adapter?

Kakve vi kabele imate (cijena)?

adapter

http://katalog.hgspot.hr/Katalog/12343.JPG = 70 kn

+

kabel

http://katalog.hgspot.hr/Katalog/5910.JPG = 110 kn

ili

kabel sa scartom i s-video konktorima

http://katalog.hgspot.hr/Katalog/5909.JPG = 200 kn
rajzla je offline   Reply With Quote
Staro 12.06.2008., 21:54   #5
RisingPower
čudovište

RisingPower's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
scart kabel. Gledao sam po nabavi.net ,ali i malo onoga što sam uspio pronaći jest skupo & glupo... Gdje toga u Zagrebu ima za neke razumne pare? Ne želim dati 100+ kn za malo žice i nešto metala...

I na kraju još jedan pitanjac - hoću li imati zvuk na televizoru koji tako spojen?? Ne kužim se baš u to.
-->
Evo da i ja malo bumpam staru temu:

Trebao bih s-video --> scart kabel. Gledao sam po nabavi.net ,ali i malo onoga što sam uspio pronaći jest skupo & glupo... Gdje toga u Zagrebu ima za neke razumne pare? Ne želim dati 100+ kn za malo žice i nešto metala...

I na kraju još jedan pitanjac - hoću li imati zvuk na televizoru koji tako spojen?? Ne kužim se baš u to.
Staro 13.06.2008., 08:22   #6
RisingPower
čudovište

RisingPower's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
scart kabel. Gledao sam po nabavi.net ,ali i malo onoga što sam uspio pronaći jest skupo & glupo... Gdje toga u Zagrebu ima za neke razumne pare? Ne želim dati 100+ kn za malo žice i nešto metala...

Opet nitko ne trza... Nije valjda da nitko ne zna?
-->
Citiraj:
Autor RisingPower Pregled postova
Evo da i ja malo bumpam staru temu:

Trebao bih s-video --> scart kabel. Gledao sam po nabavi.net ,ali i malo onoga što sam uspio pronaći jest skupo & glupo... Gdje toga u Zagrebu ima za neke razumne pare? Ne želim dati 100+ kn za malo žice i nešto metala...

Opet nitko ne trza... Nije valjda da nitko ne zna?
Staro 13.06.2008., 17:34   #7
Xizor
Premium
Moj komp

Datum registracije: Nov 2006
treba ti s-vhs na scart +3 RCA (cinch). Imas tih jeftinjara u elmatisu ili IQ zagria za 10ak kn. S-video kabla koliko ti vec metara treba, samo pazi na odgovarajuce konektore (muski/zenski), meni je kabel M/M. Jeftinjara se znalo nac za oko 20ak kn za 2 do 5m, npr u Optimumu. Za zvuk ti treba 2x cinch kabel i vjerojatno 3.5mm na 2xrca adapter (10ak kn, makromikro) za out zvucne kartice. Disclaimer, na nekim tvovima da bi dobio boju na ovako jeftinom s-video na scart adapteru treba na kratko spijiti 15 i 20 pin na scartu.
Xizor je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno