|
![]() |
#452 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
O, nisam ni skužio da HD signal ide i iz Zagreb, Sveta Nedelja ! |
![]() |
![]() |
![]() |
#453 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#456 | |
Premium
|
Citiraj:
Sa videoredom ne mozes nista sa mpeg4/h.264 fajlovoma.. jednostavno ih ne podrzava.... ima li netko drugi kakvo rjesenje.. znaci na koji nacin snimljeni HD materijal editirati da DVD format? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#457 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#458 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ja sam sa njim bio prije koji mjesec probao jedan snimljeni filmek (Croatel/Discovery HD )...štanga...
![]() |
#460 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
VLC Media Player bi trebao otvarati TS datoteke bez konverzije.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Premium
|
ufff... nakon mnogo truda dobio sam hd sliku. postavke u dvb vieweru su mi vise manje slicne kao i u drugih. imam jedan problem. hrt1,2,rtl i nova rade super, a hrt2 hd slika mi trza. jel zna netko kako cu to jos rjesit? koristim lcd hd ready tv kao monitor. ne vjerujem da je to problem jer bez ozira razvucem li sliku il je ostavim u malom prozorcicu svejedno mi trza. gdje se u dvbvieweru gleda jacina signala? |
![]() |
![]() |
![]() |
#462 | |
Premium
|
Citiraj:
ali dalje ne mogu nista.... VideoReDo ne prihvaca takav file... sa snimkakma obicnih programa radi savreno, ali ovaj HD promo ne zeli ucitat... javi error tebi ta kombinacija isprobano radi sa HD sadrzajem? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Mali info: B.net u svojoj mreži aktivirao DVB-T signal sa HRT 2 HD! Autor teksta: SateliTV Redakcija, prije 3 dana u 12:57 Kabelska televizija B.net odlučila je dodatno iznenaditi svoje pretplatnike neposredno prije početka Eura 2008. Ako niste te sreće da hvatate signal sa DVB-T odašiljača na kojima se emitira HRT 2 u visokoj razlučivosti (HRT 2 HD) možete iskoristiti jednu pogodnost B.netove mreže; na kanalu UHF 45 možete pronaći DVB-T signal sa kanalom HDTV Promo (HRT 2 HD) i to izvrsnoj kvaliteti signala. Riječ je o parametrima za grad Zagreb, a ukoliko živite u nekom drugom gradu i pritom ste korisnik B.netove mreže, a imate DVB-T prijemnik - skenirajte i javite nam primate li i Vi HDTV promo kanal! Ovo nije prvi slučaj da B.net u svoju analognu mrežu ubacuje DVB-T signal. Već neko vrijeme emitiraju DVB-T multipleks sa Sljemena na kanalu 27 (isti kanal kao i sa odašiljača, op.a) - za prijem je potreban isključivo DVB-T STB, televizor sa digitalnim tunerom ili DVB-T PCI kartica, dakle, nije riječ o emitiranju signala digitalne kabelske već signala digitalne zemaljske mreže preko kabelske tv. No ponovit ćemo ono što ste već sigurno imali prilike puno puta pročitati; za prijem HRT 2 HD potreban je Mpeg4 HDTV digitalni zemaljski prijemnik (npr. Topfield 7700/7710 HTCI) i neki HD-ready televizor kako biste mogli uživati u odličnoj kvaliteti slike. http://hr.satelitv.net/jumpto.asp?re...at=104&id=3326
![]() |
#464 |
Premium
|
Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 10.06.2008. u 15:02. Razlog: greska |
![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
Jučer sam u vemilu kupio gigabyte U7000, ok je kartica, prijem radi bez greške (spojen na vanjsku antenu). No nevažno, da kažem šta sam tamo čuo. Prije mene u redu čovjek traži hardverski mpeg4 dekoder da može doma gledat utakmice na drugom. Prodavač mu kaže da nemaju ništa i da je to jako skupo. Reka mu je da se ne isplati kupovat jer je zadnja informacija da hrt napušta mpeg4 i da će ostat na mpeg2 za HD???? Je li još ko čuo za to? |
![]() |
![]() |
![]() |
#466 | |||
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#467 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Dajte ljudi mi recite jel mogu ja na svojoj kartici gledat taj HRT2HD? Za vrijeme tekme sam ga lovio, ali je trzao. A sada kad skeniram, ga ne nalazim, u čemu je kvaka? edit: Na balkonu ga opet hvatam, ali trza, staje... Nalazim se na Maksimiru, dali to znači da mi je preslab signal ili ?
MC Zadnje izmijenjeno od: Sa_Stilom. 10.06.2008. u 16:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Premium
|
koje su postavke i codeci u progdvb za hrt2 hd??? pliz |
![]() |
![]() |
![]() |
#469 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ljudi koji postavke koristite za gledanje tekimi. Zanima me sve od nacina spajanja na LCD/plazmu do rezolucije/refresh rate, codeci video redender postavke drivera... Ja se nikako nemogu rijesiti zamucene lopte.
![]() |
#470 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Cini se meni da je sve to za lijepi qurac...
![]() |
#475 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
sto emitira hr? 720p ili 1080p? (zackojev screen je 720p) |
![]() |
![]() |
![]() |
#476 |
Moderator
|
1080 (nisam siguran jel i ili p). Točnije, reza je 1920x1088 @25fps @zackoj Nažalost ne vidim na šta misliš, na prvoj slici sam jedva loptu našao ![]()
![]() |
#479 |
You'll never walk alone
Datum registracije: Sep 2006
|
Bio sam jučer na HRT-u i malo pričao s ljudima. Slika je tako mutnija jer se emitira u 1080i formatu koji je prilagođeniji za statičnije scene, a ne u nekom od p formata. 1080p je za sada nemoguće emitirati jer zahtijeva duplo veći bandwidth, skuplju opremu itd., ali kroz godine pred nama i napredak u kodecima i tehnici valjda će i do toga doći. 720p bi bio idealan za Euro, ali problem je rat standarda i to što recimo BBC i još neke kuće nikakvu rezoluciju manju od 1080 ne smatraju HD-om. Europa nije oko toga potpuno jedinstvena. Uglavnom sad je prijelazno razdoblje, standardi se još definiraju i jednostavno treba čekati da se to sve iskristalizira. MPEG4 je odabran zbog puno bolje kompresije pa će jednim kanalom biti moguće slati 4 programa, dok bi sa MPEG2 to bio samo 1. Kod DVB-T standardne rezolucije koristi se MPEG2 kompresija pa je čovjek rekao da u uvjetima kvalitetnog prijama signala analogna TV daje bolju sliku veće oštrine i malo boljih boja, a to se kod digitalne izgubi kompresijom. Naravno, 2010. prelazimo na digitalnu tv pa je bespredmetno o tome pričati, tako je odlučeno i gotovo. Dodao bih samo da na TV-u od 55cm (starom 20 god. bez ikakvih ulaza) gledam analogni signal s 2-3m udaljenosti i zadovoljan sam slikom. HD signal ne dopire do mene i do 2010., do kad se emitira analogna, ostat ću na ovome. Nadam se da će tad i signal biti bolji, TV-i jeftiniji i opremljeni MPEG4 dekoderom, a na programu nešto zanimljivo ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Moderator
|
Da, samo ako su već uzeli MPEG4, ne moraju derati i dalje sa ~20Mbps. Tak su radili sa MPEG2 kada je bio samo onaj Promo materijal na tom kanalu. Komotno su onda mogli roknuti 10Mbps kod 1080i u MPEG4 formatu (ili 20Mbps u MPEG2 formatu), ili pak 1080p u MPEG4 (da bude oko 20Mbps-a).
![]() |
|
|