|
![]() |
#361 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Probaj opalit po gumbiću scan range i trebal bi ti sve naći...
![]() |
#363 | |
Registered User
Datum registracije: Feb 2008
|
Citiraj:
i stvarno sam bio uvjeren da 1xxx serija to nema, dok nisam vidio testove, gdje se usporedjuju 8500gt, 8800gtx, x1950pro, 7900gtx, hd 2600pro. I ne bi covjek vjerovao, slabašna 8500gt takodjer ima akceleraciju za full HD.. ali piše, da tada treba imati dlaku jači cpu da bi to radilo kako spada. Zatim neke grafičke imaju akceleraciju ali tek kada se upale u visti, a ne radi u xpu... Slušaj, i meni je nevjerojatno da 1xxx ima akceleraciju. I naravno, ta akceleracija vjerojatno nije jednaka kao kod 2xxx serije, jer bi tada cpu bio na 20% a ne 40-50... ali odlično je kad imaš vektorski deinterlacing, i cpu na 40-50% namjesto 70-80. Drugi dokaz da SIGURNO ova graficka ima tu akceleraciju je kad u powerDVDu iskljucim akceleraciju, tada mi cpu skoci na 80% i stalno je tamo negdje... a kad je nanovo ukljucim, spadne na 40%... Nevjerojatno, stvarno nevjerojatno ![]()
![]() |
![]() |
#364 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
HD akceleracija ima par stvari. Sjeti se samo da npr. 8500/8600 nisu imale punu akceleraciju, već su imale viši nivo CPU Usage-a sa AVC-1 formatom. Tako vjerojatno i tvoja kartica ima podržani hardverski interlacing, dok ona sigurno nema punu HD akceleraciju (već nešta sitno). Da ima, ne bi ti bio na 50% već 10-15%. Akceleracija videa ide na više nivoa...
![]() |
#365 | |
Registered User
|
Citiraj:
Naravno, da je kupovati računalo, bilo bi bolje uzesti 8800GT ili HD3870 pa se dobije sve.. od kvalitetnog gledanja tv-a pa do gaminga.. Ali ovo je opet super, jer kad se sjetim da nisam mogao gledati 1080 materijal, a da cpu ne kuca na 80-90%... Ukratko, tko ima x1650 ili x1950, ne mora odmah rukom u džep... može se gledati full HD i sa tim, samo treba sve naštimati. Uostalom, i kad imaš 9800GTX, šta ti vridi ako ne podesiš sve kako treba ![]()
![]() |
![]() |
#366 |
Moderator
|
Ako ćemo tom metodom, šta će ti uopće vanjska grafa ![]() ![]() Naravno, svakako je puno ljepše kada imaš ATI x2400/2600 ili jaču, ali što je tu je...
![]() |
#367 |
Registered User
|
Istina, bilo bi puno manje od 50%... ali opet ima to nešto sitno, šta je taman da mi slika klizi uz odličan deinterlacing... Naravno, da je kupovati računalo, bilo bi bolje uzesti 8800GT ili HD3870 pa se dobije sve.. od kvalitetnog gledanja tv-a pa do gaminga.. Ali ovo je opet super, jer kad se sjetim da nisam mogao gledati 1080 materijal, a da cpu ne kuca na 80-90%... Ukratko, tko ima x1650 ili x1950, ne mora odmah rukom u džep... može se gledati full HD i sa tim, samo treba sve naštimati. Uostalom, i kad imaš 9800GTX, šta ti vridi ako ne podesiš sve kako treba ![]() Eh da, još nešto... Nije isto gledati opterećenje cpu-a kad se vrti mediaportal i sqlserver i štošta, sad sam upalio 1080p film, korištenje cpu-a od strane same aplikacije je 20-30%... A ako uzmemo u obzir, da ti testovi koji su iznosili 10-15% su rađeni sa duplo jačim cpu-ovima... core2duo... dođe se do zanimljive računice ![]() Možda grafička ipak pomaže u velikoj mjeri ovdje, jer ovaj film mi je također bio kucao preko 70% cpu-a prije ![]() zadnji edit za danas : ovde je sve napisano... http://www.tomshardware.com/reviews/...d,1622-11.html vidiš šta se događa u visti ![]() ![]()
![]() |
#369 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
hm ![]() ![]() ![]() sry na offtopcu ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Super Moderators
|
Marine, to nije hardware akceleracija HD-a nego samo znači da je PowerDVD dobar komad softa napisan tako ta može koristiti neke funkcije R5xx GPU-a da bi brže radilo... Da je to stvarna hw akceleracija HD materijala proc bi ti radio na par % ![]()
![]() |
#371 | |
Registered User
|
Citiraj:
Neka si u pravu, powerdvd je super... ali i kmplayer koristi samo 20% cpu-a kad vrtim film u 1080p.. i mediaportal radi na 40%... a sve to sa software-skim decoderom je išlo na 80-100% cpu-a, i nikakav deinterlacing nije postojao. I DVBViewer koristi 30ak % cpu-a kad gledam hrt2 hd... Neznam... nisam pametan... ako to nije akceleracija sa strane graficke onda ne znan... I btw, neka powerDVD "koristi neke funkcije R5xx GPU-a da bi brže radilo", zašto to u powerdvdu brže radi tek kad se ukljuci kvačica na : Enable hardware acceleration... a kad kvačice nema onda cpu kuca na 90%... :S edit: sve je to krenilo kad sam procitao ovo http://www.winux-it.com/Web/HDTVGuide.html Pa pise.. Please make sure your graphics card supports the H.264 decoding acceleration. I ako to imas... ukljuci to u powerdvdu itd... da mi grafa to nema tribalo bi ostat nepromijenjen usage cpu-a valjda
![]() |
![]() |
#372 |
Moderator
|
Ovo prvenstvo mi ide sa DVBViewerom na nekih 50-60% CPU Usage-a. CPU je na 2400Mhz i ništa ne trza, a čak mi se čini i da mi je dosta slab signal (da je on "nategnut"). Danas sam nažicao starog da kupimo dodatnu antenu za riblju kost i usmjerimo prema HRT Domu, čisto da budem spreman ako misle s tog odašiljača šibati kasnije kakav materijal.
![]() |
#373 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Čak mislim da u nekim starijim verzijama nisi ni imao mogućnost stavit kvačicu ako imaš R5xx, šljivio je samo novije grafe. Ova zadnja verzija je dosta bolja.
![]() |
![]() |
#374 | |
Registered User
|
Citiraj:
Ma ono, znaš šta sam htio reći.. Ovo je čista GPU akceleracija HD-a, a cpu bi bio 15-20% da imam core2duo.. dok sa core2duo i bijesnim grafičkim karticama je 10-15%... nigdje nije 2%, mora i cpu štagod radit tu
![]() |
![]() |
#375 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Na jednojezgrenom procu je bilo nekaj više-postao sam negdje ali više nemam pojma gdje... Znam ja kaj ti hoćeš reći-ja samo velim da ovo nije "prava" HD akceleracija kao na novijim grafama ![]() I tek odnedavno je soft poboljšan za naše R5xx grafe, nije prije bilo kao sad.
![]() |
![]() |
#376 | |
Registered User
|
Citiraj:
![]() Vjerojatno je onda najbolje za htpc kupiti hd3850 ili 9800GSO .. sve se vrte od 750-850kn... a ne zahtjevaju posebno jako napajanje hehehe... jer ako ces gledat na racunalu, ebeš coreAVC kod interlaced materijala, oči bole nakon 15 minuta gledanja ![]() a ako se zeli ustediti, moze i hd3650 naravno
![]() |
![]() |
#377 |
Super Moderators
|
Pa, zadnju sam isprobavao baš 3650 i radila je fino sa HD-om, čak se dalo i fino poigrati sa njom... Ali vani dobiješ grafu za igranje i HD za kikiriki... http://www.bestbuy.com/site/olspage....=1203815034383
![]() |
#378 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
cime gledate snimljeni sadrzaj (.ts file) ? meni ga power DVD jednostavno ne prepoznaje.... ima li neki tool s kojim se moze kodirati u DVD format... jedna utakmica mi zauzima oko 13GB, pa bi to rado stavio na jedan DVD DL disk... |
![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Super Moderators
|
PowerDVD Ultra uredno vrti ts...
![]() |
#380 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
I meni, a vrti ga i MPC... VideoReDom ga možeš pretvoriti u MPEG pa dalje radi što te volja s tim.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#381 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Problemcic... Imam Leadtek 2000 kartusu i insaliran novi PowerDVD tako da su i svi codeci na mjestu i pri skeniranju programa uredno mi pronadje HTV Promo... i kada prebacim na njega imam zvuk al nemam sliku.... Gdje bi mogao biti problem? Sto se tice graficke, trenutno sam na integrusi
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
EMP moderator
|
I kod mene je tako na WinFast PVR-u, ali preko DVBViewera radi. Još nisam pronašao rješenje...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#383 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Sada cu instalirat DVBView pa da vidim kako se ponasa... Jel treba sto posebno konfigurirat?
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
EMP moderator
|
Ima već postova o njemu, potraži malo...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#385 |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
thx Marin_ST jel' bi mogao netko tko je snimao neku od tekmi sinoc, izrazati par minuta, pa negdje uploadati, kako bi se mogao poigrati sa settingsima? thx (po mogucnosti u nekom formatu za PDVD) Pretpostavljam ako sredim da mi Power Cinema vrti bez zamuchivanja da ce onda i DVBViewer. Mijenjas li interlacin mode samo u DVBVieweru ili ide u PowerCinema->Options->Video->Advanced te i tamo nesto mijenjas? Jel' i PDVD-u ukljucis hardware acceleration ili to nema veze sa DVB-Viewerom? Edge enhacement bi trebao smanjiti zamucivanje, no cemu sluze Use inverse telecine i Noise reduction? Na koliku vrijednost da postavim te parametre, 100%? Mislim, igrat cu je sa time, no meni je recimo logicno 100%=najbolje. Jos jedno pitanje. Projektor mi je nativne rezolucije 720p, no NVIDIA ga prepoznaje kao 1080, cudno ne? Koji mi je najbolji signal za poslati tada na projektor 720p50, 720p ili 1080i koliko i dobivam preko DVB-T-a, pa neka projektor radi downscaling? Zadnje izmijenjeno od: mirek. 08.06.2008. u 11:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#387 | |
PC Ekspert
Datum registracije: Sep 2000
|
Citiraj:
Pitanje, mozda glupo ali... jel ide HD sa Sljemena uopce? Jel on hvata na K27, a ja se sjecam da sam negdje procitao da su trebali preselit na neki drugi kanal...
Nissan GT-R Black Edition Zadnje izmijenjeno od: ozren. 08.06.2008. u 11:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
ja sam bio uvjeren da ide sa Sljemena cak sam i antenu tamo usmjerio (imam opticku vidljivost). nakon toga sam probao sa DVBDream-om koji ispisuje singal strenght i signal quallity i tek nakon sto sam usmjerio antenu prema hrt domu (nemam opticku vidljivost) sam dobio SQ 100% |
![]() |
![]() |
![]() |
#389 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Meni radi ok, osmica Ultra i patch...
![]() |
![]() |
#390 | |
Registered User
|
Citiraj:
Deinterlacing ukljucim kod drivera od graficke, a kod cyberlink h.264 decodera ukljucim DXVA (koristeci graphedit). U mediaportalu za deinterlacing je stavljen Best.. u dvbvieweru niti neznam di su opcije za deinterlacing... ali mislim da cim je to ukljuceno kod AVIVO-a, svugdje ce se raditi deinterlacing. Mislim da se kod nvidie nigdi u driverima ne spominje deinterlacing, čak ni u nvidia tray toolsu. Pa sad, hoće li sa cyberlinkovim decoderom sa ukljucenim dxva ovo zaposliti graficku da ona dekodira i vrši najbolji deinterlacing to neznam. Prvo od čega se polazi je da graficka mora biti barem 8500gt, ili novija. Mislim da bi tu ubiti tribalo potraziti nvidia purevideo HD decoder... i kad se to nadje, upali se decoder sa grapheditom i tamo podesi deinterlacing i akceleracija.. to je puno bolje rjesenje ako se posjeduje nvidia..
![]() |
![]() |
|
|