|
![]() |
#211 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ljudi kako do tog Hd kanala. Imam Gigabyte hibridnu karticu (GT-PTV-TAF-RH) dvb viewer (probao i ostale programe) i nikako uloviti taj Hd kanal. ostale kanale SD hvata bez problema OIV. Antena je riblja kost na krovu no dva puta se dijeli tj ide na tri telke. Jutros sam ju probao spojiti direktno ali opet samo 4 SD kanala. Nalazim se u Folnegovicevom naselju, antena je okrenuta prema sljemenu.
![]() |
#214 | |
Premium
|
stavljen cyberlink u opcijama za h264. Hrt dom mi je ni tri kilometra zracne linije bocno od mene doma, doduse antena je okrenuta prema sljemenu. jel bi pomogla antena prema hrt domu, ili neka sobna iskustva??? evo na sto sam naletio na newsima Citiraj:
![]() |
![]() |
#215 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
meni je riblja kost okrenuta prema sljemenu..i hvatam samo 4 SD kanala. kad sam spojio karticu na laptop i s onom antenom koja je dosla s karticom, okrenuo ju prema J, prema hrt domu, uhvatio sam HD promo...stvar je samo da moras okrenut antenu prema hrt domu i imat odgovarajuce codece. |
![]() |
![]() |
![]() |
#216 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
jer može netko ko je po svojoj prilici iz zg,dubrave potvrditi hvata li ili ne hrt hd,prije nekih 2 tjedna hvatao sam ga normalno..nemam pojma od kud a zadnjih dana nema šanse..ne vjerujem da su smanjili signal sa hrt doma pa da je to razlog nehvatanja,al jedino mi to logično izgleda jer antena i sve drugo jednako kao onda kad sam gledao božića u pustinji i babe na dolcu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#217 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#218 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#219 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2006
|
Ljudi, ovo sa HRT HD-om je banana stoljeća. HD signal se emitira sa HRT doma i sa Sljemena. Dovoljna je obićna riblja kost i optićka vidljivost. Banana je u sljedećem. Svi uređaju koji ne podržavaju MPEG 4 u ovom slučaju ne vrijede. Ako želite sliku na compu, trk u dućan i nabavite TV kartice koje podržavaju Mpeg 4 (H.264). Sve dtugo je -nola bodova. Jedna od tih kartica je Aver Media 007 (bilo PCI ili usb model). Za gledanje telke u HD-u treba reciver sa MPEG 4 podrškom i u Hrvatskoj ima samo jedan model koji u HG spotu košta oko 2.600 kuna. Televizora koji ovo podržavaju (imaju u sebi tuner sa Mpeg 4) nema u prodaji, već po naruđbi (recimo Löve po cijeni 26.000 kuna). Ovako je situacija sljedeća: da se emitira u Mpeg 2 formatu gledali bi skoro svi (kao i većina u europi), ovako gledati će HD samo desetak ljudi u Hrvatskoj koji su u dometu signala i koji imaju brdo love. Bravo HRT! |
![]() |
![]() |
![]() |
#220 |
Premium
|
1. HD se ne emitira sa Sljemena 2. ak imas tuner na kompu, mozes gledati i MPEG2 i MPEG4 |
![]() |
![]() |
![]() |
#221 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Pročitaj malo par postova unazad, dečki su dali LCD-e za manje od 10k kn koji podržavaju MPEG4, iz Ve-mila. Druga stvar, velika većina kartica uopće nigdje ne spominje HD, a može se uz dodatne codece bez problema gledati MPEG4 i MPEG2 signal. Ali hvala o informaciji od kuda će se emitirati u Zagrebu, nadam se da je točna.
![]() |
#222 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#223 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Zivim na trecem katu i ima barem 5 zgrada (osmerokatnica izmedju mene i hrt doma, igrom slucaja izmedju dvije susjedne zgrade je rupa kroz koju vidim Sljeme. HRT HD mi radi perfektno. E sad, je li je to refleksija ili se HRT HD emitira sa Sljemena... |
![]() |
![]() |
![]() |
#224 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2006
|
Živim u Folnegovićevom naselju i riblja kost mi je okrenuta prema Sljemenu i totanj vidim bez prepreka. HTV dom mi je prema Trnju i nema šanse da ga vidim. Danas ću isprobati kako se vidi HTV HD sa Glavnog kolodvora. Vidim doma HTV-ov HD Prome bez problema. Neki tuneri podržavaju obadva formata (Mpeg 2 i 4), ali ne svi. Bitan je softver za gledanje i implementacija codeka. To zahtjeva malo truda i znanja, ali kada se naštima rezultat je "melem za oči). Sve u svemu, žao mi je ljudi koji bez compa mogu da se "slikaju sa HRV HD-om" zbog bespotrebnog i preuranjenog forsiranja Mpeg 4 signala. |
![]() |
![]() |
![]() |
#225 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#227 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#228 |
Premium
|
![]() |
#229 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
pustili su HTV2 na HD promo (OiV) kanalu ali slika je jedva malo od obicne DVB-T... iako pise da je reza full HD 1920x1080... ako euro bude u ovoj kvaliteti... ![]() inace imam fixirane crne crte na slici (lijevo i desno) tako da nemogu namjestiti aspect ratio na wide ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#230 | |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
A za euro nema straha, snima se u HD-u. Nemrem vjerovat da cu dozivit pravi HD u Hrvatskoj. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#231 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Koje codece koristite za HDTV Promo, gledam preko DVBviewera, stavio sam od Cinemae pa uopće neam sliku, a kad stavim ffdshow sve je mutno i negledljivo
Abit AB9 Pro \\ INTEL E6300 1.86Ghz & CoolerMaster Gemini II + 2X Xsilence RedWing 120mm \\ G.E.I.L PC26400CL5 2GB \\ Sapphire 3870 TOXIC 512mb Seagate Barracuda 320GB 16mb SATA2 + 2x WD 500Gb, 16mb,SATA2 \\ DVD-RW SAMSUNG SH-W163A SATA & LITEON SHM-165S6S SATA LCD Asus PW201 20,1" \\ Antec P160 Aluminium \\ Enermax Liberty 500W \\ MX518 + func 1030\\ Potenciometar ZALMAN ZM-MFC1 plus, sreberni 5.25" |
![]() |
![]() |
![]() |
#232 |
Registered User
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#233 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=4048&tx_ttnews[backPid]=23&cHash=8c71f35cba |
![]() |
![]() |
![]() |
#234 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews[tt_news]=4048&tx_ttnews[backPid]=23&cHash=8c71f35cba :-) koja najava, najbolje je kad veli hmpeg 4 :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#236 |
Whatever :)
Datum registracije: Nov 2002
|
![]() |
#237 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Imam lcd telku koja je HD Ready, ali nema dvb-t tuner, nemam nikakvu antenu pošto sam na kabelskoj prek bnet-a, danas je počeo hrt2 hd ali ja nemam nikakvu oznaku hd kod hrt 2 programa. E sad moje je pitanje dali je to do bneta ili meni treba još neka komponenta za taj hd signal?
![]() |
#238 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#240 | |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|