|
![]() |
#271 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Koliko će trebat vremena za ovo... Od 1,51 promila • novčana kazna od 50.000 kuna • trajno oduzimanje vozačke dozvole i poništavanje vozačkog ispita • vozilo se s mjesta prekršaja, na trošak vlasnika, odvozi na policijsko odlagalište • vozač se privodi u policijsku postaju i podnosi se kaznena prijava
#272 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Ovaj zakon je predobar sto sam sada citao na net.hr. Da bar tako nesto hoce uvesti i kod nas, pa da manje idiota bude na cesti... Cifre su bas fino balansirane i masne, sto mi se jaaaaaaaaaaako svidja. Mada bih ja za one mlađe vozače (recimo do 21 ili 23 godine zivotne starosti) stavio na 0 promila, ali to je samo moje misljenje...
#274 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Prijedlog zakona: http://www.sabor.hr/fgs.axd?id=11787 |
![]() |
![]() |
#275 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
|
![]() |
![]() |
#276 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
dosla su 2 frenda kod mene u ljubljanu u posjet i navecer osli na bilijar odmah do mog stana tako da nismo planirali nigdje s autom. i sta drugo pili smo pivu, poslije dosli od frenda rodak i njegova ekipa i pili jos. bilo je mislim 3 runde malih piva. poslije smo ogladnili a posto je prosla ponoc sve je bilo zatvoreno osim u centru fast food tako da smo otisli autom do tamo. na povratku bas kad smo odvalili glasno muziku jer je bila neka zakon, zaustavi nas policija, a znate kako su slovenci poznati po kaznama. i sto je najbolje na kraju frend napuse 0.0 i kaze nam murjak da je htio zaustavit lika ispred nas ali je nas zbog muzike ![]() |
![]() |
![]() |
#277 | |
Strichek Moderator
|
Citiraj:
![]() Ja sam imao prometnu (frend vozio) prije nekih pol godine. Pili smo bambus i pive i onda smo naručili nas 4, 5 pizza jer je Buljo bio gladan (jedva sam ih nagovorio ![]() ![]() A ovaj drugi je govorio nama da nije niš pio a kad je puhao napuhao je 0.46 ![]()
![]() |
#278 |
Premium
Datum registracije: Aug 2005
|
Ja sam ove godine na Auto Showu pojeo čevape i zalio sa pola litre pive pa odmah (3-4 min doslovno) otišao u MUP-ovu paviljon i napuhao 0.16 A kaj se tiče novih prijedloga zakona, ovo sa 30 000 i 50 000 kuna za pijano stanje je totalna debilana, samo će povećat mito. i sadašnji zakon je dobar samo da se provodi
Abit AB9 Pro \\ INTEL E6300 1.86Ghz & CoolerMaster Gemini II + 2X Xsilence RedWing 120mm \\ G.E.I.L PC26400CL5 2GB \\ Sapphire 3870 TOXIC 512mb Seagate Barracuda 320GB 16mb SATA2 + 2x WD 500Gb, 16mb,SATA2 \\ DVD-RW SAMSUNG SH-W163A SATA & LITEON SHM-165S6S SATA LCD Asus PW201 20,1" \\ Antec P160 Aluminium \\ Enermax Liberty 500W \\ MX518 + func 1030\\ Potenciometar ZALMAN ZM-MFC1 plus, sreberni 5.25" |
![]() |
![]() |
#280 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
ja bi uveo kastraciju, al mene nitko ne slusa. Takodjer bi prometne policajce poslao da rade kao zetovci i u zagreb parking, a na njihovo mjesto bi zaposlio profesore koji su na burzi, medicinsko osoblje i jos par tipova intelektualaca koji bi morali proci rigorozne testove odanosti i postenja... |
![]() |
![]() |
#281 | |
sto da napisem ?!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() Slusaju te francuzi, to im je kazna za pedofiliju, tocnije kemijska kastracija ! MRAK !!! ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#282 | |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
![]() |
#283 |
Premium
Datum registracije: Jul 2007
|
jedno pitanje. kod nas u parku su zaštitari zaduženi za red, u biti neznam kaj opće oni tam predstavljaju. uglavnom mogu te zapisati. mene zanjima dal oni mene imaju pravo tražiti osobnu, jer sam negde čul da ja njima ne moram pokazati osobnu jer nisu oni policija nego zaštitarska firma? |
![]() |
![]() |
#284 |
Treba kaj skurit??
Datum registracije: Jan 2004
|
Po zakonu nikom osim policije nemoras pokazat osobnu |
![]() |
![]() |
#285 |
JDM
|
|
![]() |
![]() |
#286 |
Treba kaj skurit??
|
|
![]() |
![]() |
#287 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
evo ja taman gulim 2 mjeseca bez vozačke...lud sam više,ostalo mi jos 12 dana...inače godišnje radim od 30 000-40 000km...rekao bi da sam u depresiji ![]() ![]() ![]()
#288 |
Dr. Gonzo
Datum registracije: Dec 2005
|
Evo od 17.6. novi zakon stupa na snagu. Svi od 18-24 su mladi vozači. Bez obzira kada su položili (prije ili poslije novog zakona). Mladi vozači ne smiju voziti auto jači od 75kW, za njih vrijedi 0.0 promila te ne smiju voziti brže od 80km/h, cestom namijenjenom isključivo za promet motornih vozila 100km/h te autocestom 120km/h. Ništa sad lijepo polako počnite stavljat aute u oglase. |
![]() |
![]() |
#289 | |
JDM
|
Citiraj:
ko ni ovog zakona koj je sad. pridrzavaju ga se bas oni koji ga se nemoraju pridrzavat... |
|
![]() |
![]() |
#290 | |
Premium
|
Citiraj:
ja zadnje 4 godine nisam nista vozio ispod 100kw,sad zadnje 2 110kw kako cu ja radit,putovat ![]() ![]() ![]() ![]() sad firma prodavat auto??? majko mila kakve mi idiote imamo na vlasti evo ja ovdje prvi najavljujem da se toga neću pridržavat na relaciji zg-ri i obrnuto sam barem 1 tjedno,da ne pričam po italiji!!!prestrašno i sad ja to fino moram prodat da bi oni promjenili zakon za godinu dana?
![]() |
#291 | |
Treba kaj skurit??
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#292 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
#294 |
Uptime 99.99%
Datum registracije: Nov 2001
|
Ovaj zakon za 24 godine i 74kW pada sigurno, mogu oni to odredivati novim vozacima, ali vozaci koji su polozili davno na njih se ne moze vaziti ova odredba. Kompakti danas imaju 1300kg i patnja je voziti takav auto sa ispod 100ks, a i ako se vozi trosi ko da nema sutra. |
![]() |
![]() |
#295 | |
Premium
|
Citiraj:
fino mi legne auto...na gasu se itekako osjeti,inače leti kad je prazan,ili kad sam gladan ![]() kakve ideje imaju majko mila...di ide ova država da mi je znat dobro da nam ne predlože s obzirom na poskupljenja da se kupamo u znoju ovo ljeto a ne u moru
![]() |
#297 |
its slightly turbocharged
Datum registracije: Jun 2006
|
Isse ja ne mogu vjerovat, svi do 24 godine ce biti "mladi vozači" bez obzira na vozački staž? ![]() Koji je njima... ne mogu vjerovati Po "starom" zakonu nisam bio "mladi vozač" a sad ću odjednom to postat Imam vozačku skoro pa 5 godina evo, skoro pa 23 godine, i strpat će me u neku tam kategoriju? Ma nek se napuše jedni drugima, za ovu snagu auta mi i neigra uloga, Mazda mi ima 88 konja, a i kad pijem, ne vozim, tak da me ni ne tangira previse ovo (ako bude) 0,00 promila, ali da me sad strpavaju u neku kategoriju... nemogu vjerovati
#298 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
ma znate sta, mogu mi ga lagano cuclat. oba auta od roditelja mi imaju preko 100 konja i nema sanse da cu si kupit neki auto ispod 100 konja, samo zato sto se oni prave pametnim. koliko je manji broj nesreca otkad su uveli prvi put sa 100 konja? mislim da nije vozio sam dosad jace aute i vozit cu dalje Zadnje izmijenjeno od: A.J.. 11.06.2008. u 03:40. |
![]() |
![]() |
#299 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Mene lagano boli za tu odredbu, novi zakon mi ide na ruku, iako sad tek idem na vozački debelo sam perko 24 i ne muči me, dakle po njima mogu vozit kaj god oću... ![]() I da zakon je kretenarija jer ako se ja dobro sjećam sve kategorije imaju limit manji ili jednak 21 godini dakle kako neko može smjet vozit kamion s prikolicom s 21 ali nesmije vozit preko 100ks iliti koji to šleper ima 100ks... ![]() Ukratko jedan najnoviji i ljepi primjer instantnog "izdala vlast dekret radi rješavanja problema" (TM) (R) s balkana, umjesto da se poveća kontrola alkoholiziranosti, označi i popravi ceste oni rade zakone, jer na zakonu još zarade a ovako bi morali trošit pare na popravak asfalta i ostaloga, neznam ali ja di god sam u inozemstvu bio na zapadu nigdje nisam vidio ovakve iskrpane ceste ko naše i ovako polovično označene, ajde ovo sa promilima me i ne smeta zapravo pretjerano, makar ostavili i 0.0 (iako je to glupost s medicinske točke gledišta ali ajde) ali ove diskriminacije oko dobi i vremena upravljanja nisu na mjestu... ![]() Primjerice jedan čeh sa 19g smije upravljati iza 23 i sa 150ks a Hrvat nesmije, u vlastitoj državi... ![]()
#300 |
Strichek Moderator
|
Što je sa zakonom 23 za mlade vozače? I što su sad nakraju maldi vozači? Jel može malo detaljnije za novi zakon 18-24 god? Di tog ima za pročitat? EDIT: Ako je netko gorena linku od sabora našao definiciju maldog vozača neka kaže di se točno nalazi ja sam nabrzaka prošao onih 127 strana ali nisam našao definiciju mladog vozača.
žmnpp Zadnje izmijenjeno od: buljo. 11.06.2008. u 10:27. |
![]() |
![]() |
|
|