|
![]() |
#841 |
Banned
Datum registracije: Feb 2006
|
nije za gc-a..imam na kanti vec neke noge ![]() da, da i oni su tokareni ili izliveni ako je plastika...da otkijem za šta je, za kućište od pojačala za slušalice. ![]() a zašto mi je ružno, a jebiga nemam pojma, ali mi je ružno. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#842 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Baš mi treba takvo što iz Chipoteke ![]() A za izradu istih, znam jednog jakooo dobrog tokara, samo mi je ovako manje zahebancije - kupiti gotovo ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#844 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Kupio sam Yamahu RX-V461 i stižu mi zvučnici Dali Concept 2, svaki ima po 120W, e sad me zanima vaš savijet za "normalne" kabele.. Namjeravam uzet obični bakreni CRVENO-CRNI kabel debljine 2.5 ili 3 kvadrata. Neki vaš prijedlog?? Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#845 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
uzmi najveći drek koji možeš pronaći (tipa dvožilnu licnu za 1kn/m u dućanu el. materijala) i spoji s njim. slušaj tako jedno vrijeme i nakon toga ili posudi ili uz polog u dućanu nek ti odrežu nekaj kvalitetnije... mislim generalno ćeš vidjeti kakvu karakteristiku ima zvuk, pa možeš naslutiti i prema recenzijama ka ćemu naginje koji kabel. ako čuješ razliku super, ako ne čuješ ostani na vulgaris kabelu i skupljaj za druge dijelove hife. vjeruj mi da ćeš ostat zapanjen sistemom tak i onak bez obzira na kabel (tim više ako nisi do sad imao nekaj posebno) i kad se navikneš na zvuk možeš ga samo upgrejdat i tunirat sa drugim kabelima makar kažem u toj klasi vjerovatno neće biti nekih revolucionarnih pomaka. još nešto... ako nemaš propisne stalke za zvučnike, zaboravi odmah na kablove i gledaj prvo i osnovno kupiti stalke jer ti takvu razliku u zvuku neće ni 1000€/m kabel napraviti. p.s. debljina kabela ti obično ništa ne znači. |
![]() |
![]() |
![]() |
#846 |
Premium
|
Jedan stalak upravo radim, a drugi zvučnik će stajati na ormaru visine stalka. Onda ću ipak uzet crveni-crni, jer sam već dobio neke preporuke, neću sad baš zadnji šrot, a i oni najskuplji kabeli (osim zlata i srebra) su ionako guma i bakar, tako da.. Pozz |
![]() |
![]() |
![]() |
#848 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() Nemoj baš tako generalizirat da su svi ostali od gume i bakra. A i da jesu, ima nešto i u samoj geometriji kabla. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#849 |
Premium
|
[quote=wiseman;1046259]Zlato je lošiji vodič od bakra pa se (koliko ja znam) od njega ni ne prave kabeli ![]() jedan veliki LOL lolololololololol Pa i neznaš baš puno, sry. |
![]() |
![]() |
![]() |
#850 |
Premium
|
Uglavnom, može neka preporuka neke ZVUČNE KARTICE do 350-400 kn da ima COAX out, jer bi na taj digitalni način spojio zvučnu i reciever.. Hvala Htio bih uzet CREATIVE LABS X-Fi Xtreme Audio ali koliko vidim i čujem nema Coaxialni. |
![]() |
![]() |
![]() |
#852 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Sad je pitanje dal lolaš na prvi dio il drugi dio moje rečenice ![]() Ako je na prvi, onda ti nemaš pojma, sorry. Vodljivost bakra je oko 58x10^6 S/m, dok je vodljivost zlata oko 41x10^6 S/m (što više to bolje). Ako je na drugi, onda OK, stvarno nisam vidio zlatnu žicu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#854 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#855 |
Moderator
|
meni je naprosto fantastično koliko je ljudima puna glava kabela i ne znam kakvih sve ne tweakova, da bi nakon 2 stranice dobronamjernih savjeta dobio slap-in-da-face sa 300kn zvučnom i mp3cama kao izvorom. tak mi i treba. |
![]() |
![]() |
![]() |
#856 | |
JDM
|
Citiraj:
Vec sa nekom terratec karticom od 200injak kuna i lossless audiom mozes dobiti pristojne rezultate.... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#857 |
Premium
|
***syss*** Ti si neki audiofil iliti fanatik, ja neznam šta drugo da ti kažem ![]() Koji ću *urac kupovat zvučnu od neznam koliko para, kad je ona od 350 kn i više nego dovoljna, btw, ne interesira me slušanje glazbe u neznam kakvoj kvaliteti nego filmovi i virtualna sloboda. Razočarao si me, u tebi sam bio vidio mentora, prijatelja, druga. Nemoj mi više odgovarat na postove, kao da me nema, pravi se da me ne vidiš, stavi me na black listu, spam listu, *urac listu, nemoj mislit na mene. |
![]() |
![]() |
![]() |
#861 | |
JDM
|
Citiraj:
I smiri malo nabrijanac pristup jer ces letit jos prije... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#862 |
192.168.0.1
Datum registracije: Oct 2005
|
jao omerte jes se razocaro...a taman je mislio nasafunjati kablo (citaj:machora) gospon sys-u ![]() salim se...naravno ![]() elem...da i ja napravim ulet u kablove, jel se isplati spajat zucnik sa mreznim cat 6 kablom, ali tako da sve 4 sharene zice budu 1, a ostale 4 da budu kao 2. Cini mi se kako sam od nekoga nekad cuo da je bolje spojiti zvucnik sa dvije pune zice, nego sa dvozilnim licnastim kablom?
![]() |
![]() |
#863 |
-------
|
.... Zadnje izmijenjeno od: McG. 12.01.2012. u 19:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#864 |
Premium
|
Armand, pitanje ti je onak, dosta neodređeno i sam tim je na njega tesko odgovorit..Probas, pa vidis razliku u zvuku, ako je uopce ima, a to ti ovisi o sistemu.. A ta dilema oko solid core vs. licnaste ti je kao ati vs nvidia.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#865 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() @mcg... liječim hifi nostalgiju kuckajući u ovom threadu, tako da mi daj malo oduška ![]() mislim da prilično realno gledam na tu hifi spiku pošto sam prošao kupovine kabela na rate, komponenata na krediti i slično, imao loše, imao super, imao slušalice, imao walkman itd., ali svejedno to ne mijenja staru dobro otrcanu činjenicu da je kompletan sistem jak koliko i njena najslabija komponenta (što može biti hardware, kabel, stalak, soba, razmještaj i u konačnici izvor). |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#866 |
-------
|
.... Zadnje izmijenjeno od: McG. 12.01.2012. u 19:17. |
![]() |
![]() |
![]() |
#867 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#868 |
-------
|
.... Zadnje izmijenjeno od: McG. 12.01.2012. u 19:16. |
![]() |
![]() |
![]() |
#869 | |
Premium
|
Citiraj:
A eto onda ovim putem pozivam sve aktivne clanove u ovom threadu da svojim nastojanjima pokusaju ocuvati kavalitetu threada.. hvala |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#870 |
192.168.0.1
Datum registracije: Oct 2005
|
![]() |
![]() |
|
|