Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Software > Aplikacije
Ime
Lozinka

Rezultati ankete: Windows XP SP3 vs. Vista Business SP1 (performanse, podrška drivera, kompatibilnost)
Win XP SP3 9 56.25%
Vista Business SP1 (x86) 1 6.25%
Vista Business SP1 (x64) 6 37.50%
Glasači: 16. Ne možete glasati na ovoj anketi

Odgovori

Uređivanje
Staro 03.06.2008., 22:53   #1
Dr. Beast
Premium

Datum registracije: May 2006
Windows XP SP3 vs. Vista Bussines SP1

Namjeravam uskoro format c:\ pa ne znam što da instaliram. Trenutno koristim XP SP2 i nemam problema, osim što je sve već pomalo sve u banani od silnih instalacija i deinstalacija, te bi htio malo osvježiti strojček prije ljeta.

Kakva su vaša iskustva s Apache/php/MySQL kombinacijom na Visti (x86 i x64) jer mi je to jako bitno? Sve mi uredno radi s XP SP2 pa pretpostavljan da niti na SP3 ne bi bilo problema, ali nastojim uvijek biti u korak s tehnologijom, pa tako i operativnim sustavom, jer je svaka slijedeća verzija slična prethodnoj (u većini slučajeva) pa nisu potrebne velike prilagodbe.

U istoj sam nedoumici bio kada je izašao XP (prelazak sa 98 SE), znam da sam ga nabavio među prvima odmah nakon izlaska u Americi, i kako su ga svi pljuvali na početku, možda i više nego Vistu jer je stvarno bilo malo drivera za XP i bili su užasni, pogotovo za gamere. No, unatoč svemu, instalirao sam ga i nisam požalio, na početku je bilo problema, ali nakon što su driveri izašli, a kasnije i SP-i stvar se okrenula na puno bolje. Ušao sam u "štos" s XP-om i prije nego ga je većina isprobala i prekopao po svim mogućim i nemogućim opcijama, isprobao sve nove mogućnosti, tako da sam može se reći imao veliku prednost pred ostalima kada je krenula masovna instalacija XP-a.

Na Vistu bih išao prvenstveno zbog novog IIS-a i da budem u korak s vremenom, ma koliko to glupo zvučalo. I kada sam instalirao XP svi su me pljuvali da to ništa ne valja, da je 98 SE zakon, ali nakon nekog vremena sve se okrenulo u moju korist, a tada sam ga znao do "svakog" detalja (podešavanje, servisi, optimizacija itd.).

Od software-a najviše koristim Adobe CS3, Corel, MS Office, Apache/IIS kao web servere za lokalno testiranje aplikacija, te MySQL i MS SQL kao baze, i ostale stansradne programe: Nero, MPC, AVG Free itd.

Ako je XP i do 10-20% brži to mi ne igra neku ulogu, glavno da je sve ultra stabilno jer komp služi i kao mali test web server.

EDIT: zahebao podforum, molim prebaciti u OS.
Dr. Beast je offline   Reply With Quote
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno