|
![]() |
#1 |
Buying Bitcoin
Datum registracije: Feb 2007
|
Kojeg da uzmem od ovih?
Sorry šta otvaram novi topic. Poslao sam privatnu poruku SuperUnknownu, ali mi nije odgovorio, a hitno mi je, moram do sutra odabrati jedan HDD. Izgleda da mi je crkla Barracuda 7200.10 320gb (AAK). U ponedjeljak je idem zamjenit za neki drugi cijenom ekvivalentni HDD, a pošto sam je kupio u Vemila, morat ću izabrat nešto iz njihove ponude, pa bih molio za savjet - koji od ovih HDD-ova da uzmem (i zašto baš taj): http://www.vemil.hr/Cjenik.aspx#Grp2...idisk&c=C20107 ![]() Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Hitachi 320? Zašto? Pa očito je jedino što ima a da nije rečeni seagate ne? Prema tome... ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Buying Bitcoin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Ha pa u tom slučaju IMHO uzmi Seagate 7200.11 500GB sa 32MB cachea... To je dosta brz i dosta velik diskić i kolko vidim s njim nije bilo nekih problema... ![]() Mislim vidim da ti pitanje vuče u tom smjeru, pisalo se o njemu tu na forumu pa čitaj...
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Da, taj 500 GB Seagate je možda čak i najbolji njihov disk u zadnje vrijeme. Previše je već crklo ovih 320 GB modela, a i imaju prevelik RAT...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja bih se samo slozio, posto nisam stigao jos odgovorit na PM ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Buying Bitcoin
|
[UPDATE] Barracuda nije crkla... Taman prije nego sam je mislio odnijet na zamjenu, kažem sebi "ma idem je probat ubost u neki drugi SATA port, jedino to još nisam probao", i kad sam to napravio - sve radi... Go figure... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Peachwize=mudra breskva
Datum registracije: Oct 2007
|
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Tebi je izgleda ploča u banani...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Buying Bitcoin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ja sa tom plocom i 7200.10 serijom nemam nikakvih problema. Izuzetak su bili 7200.11 diskovi koji ocito imaju neki issue sa Corsair napajanjima ili ako su spojeni na isti naponski rail, ali okad sam ubacio Tagana sve radi super... imas najnoviji BIOS i diskove spojene na zelene prikljucke?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Buying Bitcoin
|
Da. Intel savjetuje izbjegavanje SATA portova 1-2 u slučaju postavljanja RAID polja (što jest u mom slučaju), a meni su Barracude bile spojene baš na ta dva porta. Sada sam je premjestio na port 3 i sve radi. Glupo ali eto. Izgleda da to ima veze sa onim LPM... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Aug 2006
|
E ljudi pozdrav, pošto Neo ima skoro isti problem ko i ja, pa da ne otvaram novi topic molio bih vas da mi preporucite neki hdd iz Hgspota http://www.hgspot.hr/komponente.aspx...00&podgrupa=13 Crko mi je Hitachi 320 GB, serial ATA-II, 7.200 o/min, 16 chace....... Molio bih vas da mi preporucite neki dobar disk iz ponude Hgspota, pošto ću ovog nosit na reklamaciju može biti razlike 100-150kn. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
Datum registracije: Jul 2004
|
Što se kapaciteta tiče, trenutno su najisplativiji modeli od 500 i 640 GB, pa svakako nadoplati. Preporuka imaš dosta, treba samo pročitati naslove tema na ovom podforumu, ali uglavnom - WD 640GB AAKS (kojeg trenutno nema, iako je u ponudi) jer je trenutno cjenovno najisplativiji, a dosta je tih i pristojne brzine ili Seagate 500GB (ST3500320AS) koji slično košta kao veći WD, ali je dostupan i ima nešto brži transfer rate (20-30%). Također tih, više cache memorije, zasad se nitko nije žalio na njega.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|