|
![]() |
#32 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Skinuo sam grill od venta, maknuo onaj komad plastike i stavio drugi ventilator. U surfanju i sličnom se uopće ne čuje više, no u 3d-u ventilator urla i puše izuzetno jako zbog velikih potrošača. Zrak koji pritom izlazi uopće nije vruć. Kako mu srediti tu regulaciju?
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Mislim da Corsair VX550 ima regulaciju da kada vent radi najsporije radi na nekih 4V
AMD Ryzen 5900X; Gigabyte Aorus X570 Elite; Corsair Vengeance RGB Pro SL DDR4 2X16 Gb 3600 Mhz; AMD Radeon Gigabyte 7900 XTX; SSD Patriot Viper VP4300 PCIe m.2 GEN4 2 Tb;Lian Li 011 Dynamic EVO; LG C2 |
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
da ne otvaram novu temu, imamn Vx450 i sad kad je u sobi nekih 28 C, i kad jako opteretim komp, znaci Crysis, napajanje se toliko ugrije, da jednostavno nije moguce drzat prste na njemu duze od 2-3 sekunde.. brinem me to jer sam ja stavio filter ispred njega, da mi ne vuce prasinu u napajanje, vec sam to tu i pitao ali svi su rekli, da ako ga filter stopa, da ce si on sam pojacati okretaje.. I sad sta mi je ciniti? molio bi da vlasnici svojih VX450 prokomentiraju temperture napajanja pri opterecenju.. hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |||
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Mojeg hladi Scythe Minebea 1600rpm i uz otvoreno kućište se vent u idle-u ne zamjećuje, dok se u load-u malkice čuje (udaljenost<1m) zvuk protoka (koji praktički nestaje zatvaranjem kućišta). Citiraj:
Citiraj:
Na tvojem mjestu ne bi se previše zamarao prašinom unutar PSU-a koliko temperaturom (povećanjem se poprilično skraćuje radni vijek). Možda je bolja ideja stavit tu čarapicu na usisni vent nego na Corsa.
![]() |
![]() |
#44 | |
Premium
|
Citiraj:
Sad sam rastavio kuciste, i sad kad je u idleu je onak jako jako toplo.. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Señor Audiophile
|
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 01.06.2008. u 22:09. Razlog: dodatak |
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Premium
|
Bili ste u pravu, izgleda da ga je taj filter jako gusio, jer sad sam ga skinuo, i psu je hladan, odnosno na sobnoj temteraturi.. Sad sam pokrenuo crysis i nakon 20ak minuta igranja, psu je i dalje kao u idleu.. Izgleda da ce filter cekati zimu..ili da mi dodje klima u stan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||
Premium
|
Citiraj:
![]() a koliko sam shvatio brzina vrtnje venta se regulira po opterecenju, a ne po temperaturi, tak da napajanje ne kuzi da mu je vruce, ,već gleda opterecenje, koje je u idlu malo, a temperatura je visoka.. Citiraj:
Danas nakon 6 mjeseci s filterom puhnem u njega, kad ono, nista, ni trunka prasine..tak da, ipak filter rijeseva problem prasine, samo sto onda nastaje novi problem, a to je temperatura..Ali kako je temperatura vaznija, eto sad cu imat prasnjavo napajanje.. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Señor Audiophile
|
Tek sad sam skuzio da imas CM690....hmm .... kod kojeg je položaj napajanja (PSU intake sa donje strane) idealan za usisavanje prašine ispod kućišta ![]() Ovo bi se jedino dalo rješit okretanjem PSU-a, kojim bi čak i dobio malo niže temperature unutar case-a (ali vjerojatno i koji stupanj više na Corsu, ovisno o kvaliteti protoka unutar kućišta).... e sad koliko te smeta ta prašina sam procijeni...
![]() |
#51 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Na CM690 se može (tvornički su rupe takve) na obe strane okrenut... ![]() Moj usisava dosta prašine vidio sam da je dosta prašnjav već kad sam zadnji put vadio case, iako nemam tolko silno prašine u stanu ipak se nakupi kad je elektronika privlači ali budem dao starom da mi nadruka jednu konzervu zraka na kompresoru kad ću ić doma idući put pa ću ga ispuhat... ![]()
![]() |
#52 |
Señor Audiophile
|
Pusi, pusi da ti se komp ne srusi ![]() Nastranu salu.... imho ja bi Corsa stavio sa intake-om iznutra (rijesite se prasine i mozda spustite koji °C u case-u).... a ionako Corsu nece smetat koji stupanj vise (ljeto je ![]()
![]() |
#53 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Teško da ćeš dobiti nižu temperaturu tako jer se topli zrak diže gore. Osim toga, na tom kućištu je i predviđeno da napajanje uzima hladni zrak odozdola. Baš sam nekidan gledao manual CM690 gdje je sve to lijepo nacrtano i objašnjeno.
![]() |
#54 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Da tako je, uostalom mislim da se količinom ventilatora koja stane u CM690 (a ako ga kupuješ uglavnom misliš i koristiti iste) je smješno govoriti o PSU ventu kao faktoru... ![]()
![]() |
#55 |
Señor Audiophile
|
Eto onda jos bolje za PSU, njemu je dolje taman temp a sva toplina odlazi gore... u svakom slučaju ne gubi ništa (osim prašine ![]() A ono sta je predvidjeno od strane proizvodjaca.... hmmm koliko ljudi na ovom forumu se u stvari drži preporuka za koristenje hardvera (CPU, VGA, RAM, cooleri i hladjenja, ventovi.....)
![]() |
#56 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ako okreneš napajanje prema gore, bit će u direktnom sukobu za zrak sa ventom od grafe tj. oba venta će gledati jedan prema drugom i 'krasti' zrak za sebe. Dvostruka 'nekorist' - više se griju i psu i vga. CM690 ima 3 venta od 120mm, a i samo kućište je popriličnih dimenzija. Ako to ne može ohladiti normalnu konfu, onda stvarno ne znam šta može. Ja ću Corsa (kad mi dođe) okrenuti prema dole.
![]() |
#57 |
Señor Audiophile
|
U P182 (skinuta pregrada) ovaj princip sasvim solidno funkcionira, a 2900Pro koji je unutra stvarno disipira puno topline, ali je uvijek u granicama normale (idle 43/54, load 51/62).... Cors je ovako na opip uvijek mlak, kao i zrak koji izlazi iz njega. U case-u je 5 ventova, pa se vjerojatno niti ne osjeti nekakav graberaj za zrak izmedju PSU-a i VGA Anyway, samo predlazem da probate okrenut na jednu i na drugu stranu... izmjerite si temp grafe i PSU (nekakvim termometrom, sondom ili sl.), a ako ne zelite ![]() Ako se bude grijalo, ne bude radilo dobro ili vam se ne svidja naopako okrenuta Corsova naljepnica ![]() Samo vas pokusavam rijesit te prasine
The Secret ... Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 04.06.2008. u 07:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|