|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2004
|
kako overlockati vgu
Imam fx 5600 (256mb) kako da ju overlockam i dali za to treba stavljati bolji cooler. I dali bi se to isolatilo jer sad dobim na 3d-u 2001 5600 bodova.
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Re: kako overlockati vgu
Citiraj:
overclokat možeš sa rivatunerom ili powerstripom, a i u nvidia panelu. |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Premium
|
a jebi ga freek ti imaš lan parti,proc na 2.2 i ddr,a on ima sd-ram+pc chips...kad bi promjenio ploču i memoriju,dizo bi iznad 10k ![]() btw.freek..jeli moguće da se grafička clocka tako da se boota sa oc-postavkama,a ne da ja svaki put moram palit powerstrip da je oc-am???:confused:
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Pa ATI voli koristiti naziv GPU, ostali VPU ![]() A normalno da možeš u svakom normalnom programu za clockanje namjestiti da grafa poslije svakog restarta dela sa taktovima koje si ukucao. Imaš i u nekim alatima za clockanje i namještanje profila. Dakle u 2D aplikacijama je grafa na default frekvi a kad klikneš na ikonu npr. Far Cry-a pri pokretanju igre se automatski diže takt GPU-a i memorije kak si namjestio. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
da,ja sam mislio da mi se odmah pri paljenju kompa grafička boota sa oc-postavkama...ono,kao npr proc kad mu se digne fsb...nije meni problem upalit powerstrip kad želim oc-at,ali me zanimalo jel ovako može ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Sep 2003
|
Pa zašto nebi mogao,skini novi bios za grafičku otvori ga s programom(čijeg se imena nemogu sjetit) namjesti frkvenciju koju želiš ,spremi bios pošalji na disketu i kreni ga flashat na grafičku.bar tak meni radi--------ja i kad rušim windowse frekvencija ostaje ista--------to si valjda tražio
![]() |
#12 |
Premium
|
ma imam najnoviju verziju biosa...mislim,kad sam uzeo grafičku,na njoj je bio najnoviji bios>grafička je MSI G4 ti 4200...sad sam preko live update-a tražio noviji bios ali ga nema...
![]() |
#13 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Ako mu ukucaš...da bubnem bez veze 300/600 i staviš postavke da ti se tak namjesti sa svakim dizanjem WIN-a to ti je to. Ili tebe slučajno kolje to kaj mu u Power Stripu sve lijepo namjestiš a on se digne nakon restarta sa tvorničkim frekvama??? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Premium
|
gledaj,krivo si me shvatio...nije nikakav problem u powerstripu namjestit da se on autoloada sa windowsima....nego me je zanimalo jel se može ikako namjestit da se GRAFIČKA BOOTA SA TIM OC-POSTAVKAMA....znači,kad ja upalim komp,grafička počne radit na npr 300/600...kao i overklokani proc
![]() |
#15 |
Super Moderators
|
Kad ukucaš nvidia bios editor u tražilicu-dobiješ ovo: http://www.google.com/search?q=nvidi...utf-8&oe=utf-8 Pa si potraži za svoju grafu, skini BIOS, ukucaj nove frekve i vrati ga nazad... |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
hvala jelc ![]() samo,ja jos nikad nisam flashao bios,pa ne znam kako vratit default postavke ako šta krene krivo... ![]()
![]() |
#17 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Osim toga ne vidim kaj te to toliko ždere, pa i nove Nvidie imaju manju frekvu u desktop aplikacijama a pri igrama se poveća. Stavi da ti se diže sa WIN-om i bog. Bolje nego da nekaj zezneš... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
ma tako ću i napravit...
|
|
Oglas