|
![]() |
#1 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
DVI-D vs. DVI-I
Vec sam opisao svoj problem sa lenovo monitorom u lenovo threadu sad cu samo kretko ponoviti: Monitor kada je spojen preko DVI-D kabela koji dolazi s njim na Ati2600XT nedaje sliku sve dok se windowsi ne dignu skroz do logon screena. BIOS u svim kombinacijama, oba slota na grafickoj ili bilo kakva druga kombinacija nema efekta. Napomena da sa analognim kabelom sve radi savrseno. Cista logika navodi da je ovdije problem u kabelu, tako sam pogledao na Wikipediju sto znace pinovi na DVI-X kablovima i gle cuda otkrio problem, ikao sam znao za razlike dualDVI i singleDVI kabela nisam znao za sljedece: ![]() ![]() ![]() Na slikama se jasno vidi da 4pina oko minusa/plusa(krizica) predstavljaju anlognu vezu: C1 Analog red - C2 Analog green - C3 Analog blue - C4 Analog horizontal sync - C5 Analog ground Return for R, G and B signals. Originalini lenovo kabel koji dolazi sa monitorom je DVI-D (digital only) kabel i nema ta 4 pina: ![]() Dok frend ima na LGju i Samsungu "normalan" DVI-I (integrated, digital & analog) i sve mu radi u svim kombinacijama, mozda moze biti nesto i sa monitor/kabel/grafa/MBO kompatibilnosti ali sve u svemu ne gine mi novi DVI-I kabel. ![]() @admins Ako mislite da post treba u lenovo thread OK |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Nesto slicno sam jucer "otkrio" kod stavljanja hdmi>dvi adaptera. Zelio sam spojit PC na 42" LCD, grafa je HD2600XT i kako nisam mogao naci kutiju gdje je adapter, uzeo sam onaj sto je dosao sa mojom HD3870 x2 grafom. Slika se dobije ali zvuk nikako. Javlja se nakon boota Catalyst centar sa porukom da adapter nije compatibilan sa grafom te nije moguc prijenos zvuka. Slika ide normalno.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|