|
![]() |
#31 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Svi ti Coolermasteri sa određenim brojem RPMa su isti, samo je razlika u onom prekidaču... ![]() A sad ja bi rekao da oćeš one od 1000 pa do 1300 RPMa na +12V to kad se smanji na 5V ide na 400-600 i to je OK, istina oni i nisu neki puhači ali ako ih je puno onda svejedno obave posao, a stvarno su tihi...
![]() |
#32 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
CoolerMaster LED najobiciji, neces ih cuti u radu, don't worry. Gigabyte ima tako jadnu regulaciju da ovisno o ploci dosta tih 3-pin vent konektra se uopce niti ne ocitavaju u BIOSU, znaci regulacija 0 bodova...ovisno o ploci. Tu abit briljira za sve ostale. |
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
E ali ima jedna razlika - pogledajte malo taj link opet - da, imaju 3 ta LED od 120mm, i razlika izmedju 2 je u tom switchu, ali treci je neki koji ima u nazivu jos dodano "Silent", sto mi bas i nema smisla, s obzirom da pise da je bucniji od ona druga 2 (22db>19db). |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Beskorisna bitanga...
|
A čuj vjerojato je na manje okretaja pa ke jkakti silent, ja te silent fore ne pušim, kad se vent od 1200RPM skuca na 5 ili 7V e onda je silent (ako je i inače dovoljno kvalitetan naravno) a to kaj su oni na 12V sa 1000 RPM "silent" u odnosu na 2500 kolko ima onaj koji "nije silent" me ne kvači, za mene 1000 na 12V i nije baš silent, imam Sharkoona-S jednog i uvjerljivo ga se čuje na 1000RPM... ![]() Ali zato ga se ne 400 ne čuje... ![]()
![]() |
#38 |
Beskorisna bitanga...
|
Hehe... ![]() A n ije gle recimo na 700ak je to podnošljivo već ali ono ako mi je 5V dosta čemu da bude na 7V ili 12V, kad zatreba Abitica ih malo ubrza i to je to, brzo se rashladi i opet vrati u tišinu, mislim da se razumijemo nisu oni niti na tih 1200 tolika buka da se nebi radilo s njima, tiši su i takvi kakvi jesu od svakog prosječnog kompa ali ono čuju se, a ide mi na živce kad se nešto čuje a nemora se čuti... ![]() Inače na poslu je to nebitno, u labosu imamo stroj koji ima nekakvu stock PIV turbinu u sebi ima zvuk ko turbina od usisivača ali tamo me ne dira jer ne spavam tamo, a osim toga ionako nisam u toj sobi previše... ![]() A na odjelima me isto nije briga kakv je komp, tamo dođem nakucat povijest bolesti ili što mi već treba i odem dalje... ![]()
![]() |
#39 |
Premium
|
OK, a citao sam u onom topicu o stisavanju ventova, netko je rekao da to steti napajanju - tj da se onda taj preostali napon vraca u napajanje sto nije zdravo - koliko ima istine u tome? Jer bilo bi blesavo da si kupim ventove da si ohladim jedne komponente, a onda skurim zbog toga neke druge ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Premium
|
Prekjucer sam si kupio onaj Coolermaster LED 120mm koji su preporucili Eurodizelaš i yedwy, i stvarno me Coolermaster jos jednom odusevio. Stvarno jos nisma imao negativnih iskustava s njima - gotovo pa je necujan, a cak mu nisma ni smanjivao voltazu ili ikako regulirao okretaje - sve je po defaultu, dakle 1200 (deklarirano, zapravo se vrti na 1100), no kako god, kupnja je bila super jerbo osim sto ga jedva cujem, smanjio mi je temp za: matična-4°, CPU-4, GPU-5, i ono najvaznije (meni barem), HDD-ove - 9°C!!!!!! (meni je to nevjerojatan pad samo ugradnjom jednog 120mm venta na ispuh, ne znam kakva su druga iskustva). A i bonus je ona prekrasna plava boja koja svijetli iz kucista, iako nisma uopce ciljao na to, sada nema sanse da ju maknem(ugasim) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|