|
![]() |
#572 |
Make it so
Datum registracije: May 2008
|
Voda mi je malo prevelika ezoterija i zafrkancija, ostao bih na zračnom hlađenju.
#573 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Citiraj:
a freezer ti je besuman do nekih 1100-1200 okretaja ![]() i da...ako je u sobi dost hladno, vent se kod paljenja nit ne pokrece ![]() |
|
![]() |
![]() |
#574 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
@Quantum vjerojatno misliš na masu ili težinu a ne na težište coolera (težište = centar mase) dalje kako još nikome ali baš nikome na LGA775 pločama cooler nije slomio ploču nemaš se što brinuti, nisu oni napravljeni jučer i to bez ikakvog testiranja ako pogledaš npr sam stock cooler pošteno napne i izvije PCB ploče ne vidim čemu forsat pasivno hlađenje kad imaš velik izbor tihih i učinkovitih aktivnih coolera Također cooler se ne vješa samo na ploču nego postoji i backplate koji opterećenje prenosi na veću površinu, dakle nema nikakve opasnosti od lomljenja eventualno si se nekaj može desit su s939 i AM2 lotes-i na kojima koliko čujem znaju puknut kvačice ak je plastika nekvalitetna no ako se cooler montira direktno na ploču tu nemaš straha. Također OC i pasivno hlađenje zaboravi ako misliš imat normalne temperature i ne znam odakle ti 33W TDP za Wolfdale jezgru.... to su jezgre sa 65W TDP-om OC (podizanje takta) sam po sebi jako malo utjeće na zagrijavanje tu je više faktor radni napon
#575 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Sada kada i u Real Tempu stavim da je Tjmax 0 100°C tada i Real Temp pokazuje isto kao Core Temp. Mene zanima koji je TjMax točniji 85°C ili 100°C? |
|
![]() |
![]() |
#576 |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
|
![]() |
![]() |
#577 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2008
|
Citiraj:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#578 | ||||||
Make it so
|
Citiraj:
Pogledaj ovaj toranj od Ultre 120 (930 g) i Ninju (580 g, ali je puno kompaktnija i niža). Htio sam reći da su i jednake mase, sila na krak kod Ultre je puno veća, nego kod Ninje, a to mi je nekako zabrinjavajuće, pogotovo s obzirom da, recimo Ultra, nije čitavom svojom bazom na osloncu, već je opterećenje na četiri rupe. Citiraj:
Citiraj:
![]() Što se tiče backplatea, to nisam primijetio kod Ultre, ima li to tamo? Vidio sam da moraš skinuti Crazy Cool kod Gigabytea da bi baratao sa većim coolerima, ali nisam znao da i sam cooler ima svoj backplate. To će umanjiti mnoge strahove ![]() Citiraj:
Citiraj:
Evo tablice: ![]() http://www.xbitlabs.com/articles/cpu..._11.html#sect0 Citiraj:
![]() |
#579 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
I samo kad dižeš napon, onda grijanje ne ide linearno, nego kavdratno (bar bi trebalo). Naravno dizanje napona na E8400 nebi bilo nešto jer bi on bez problema treba doseć 4GHz! A voltažu dižeš kad PCU postane nestabilan, a to jako ovisi o tome kakav primjerak dobiješ! |
![]() |
![]() |
#580 | |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() |
#581 | |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
Citiraj:
Kad stavis "toranj" na CPU slobodno ga tankom sajlom zakvacis na rubu koji visi za kuciste(recimo Chieftec toranj je idealan za to jer ima gredu iznad MBOa, kao da su znali...http://www.xbitlabs.com/images/stora...e-7850/sys.jpg), tako imas dva oslonca i dobro opterecenu MBO kod micanja kucista i udaraca..... ![]() |
|
![]() |
![]() |
#582 |
Xulos :)
Datum registracije: Sep 2007
|
ja ima hypertx-a i nikada vise necu kupiti kuler koji se montira kao i stock s onim plasticnim sranjima,prvo skoro sam slomio PCB dok sam ga stavljao,uspio sam odljepiti NB heatsink itd itd...kuler je super ali njegova instalacija katastrofa...sad znam da cu iduci put uzet sigurno neki koji se montira sarafima pa makar i 400-500 kn dosao...
#583 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
vidim da je tema "hladnjaci za c2 proc" ali svejedno cu ovdje pitat ; neki dan mi je prika donija svoje kuciste da ga malo "ocistim" ( radi se o p4 preskot-u ) i prva stvar koju sam vidija kad sam skinija kuler je da covjek ima par milimetara paste-ne samo na procesoru nego i po soketu, ono teska katastrofa . Pitanje "za milion kuna" je cime ohladit Preskot a da ne buci puno , cim se komp upali vrti se na 2000rpm a kad se nesto zaigra vjerovatno ide do kraja . Vidim da svi vise-manje hvale arctic freezer ali citam da i on dosta buci...za kraj molim savjet glede kvalitetne paste jer o pastama stvarno ne znam nista ( komp nije klokan, radi na tvornickih 3.0ghz - 200X15 ) |
![]() |
![]() |
#585 | |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
Ne kužim kak si odvalio i NB hladnjak, ali sve više vjerujem da nije problem u hladnjaku ![]()
![]() |
#586 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#587 | |
Make it so
|
Citiraj:
Fan je FDB (Noiseblockeri su BB) pa bi trebali biti tiši, imaju PWM (opet, Noise ima obično 3-pinsko spajanje), a, kvragu, košta 40 kn i imaju u Linksu (Noise sam našao samo na Hardveraju, i to još ne ovaj model koji si spomenuo). Pa ćemo vidjeti za kasnije...
![]() |
#588 | |
Make it so
|
Citiraj:
To mora biti nešto tanko, a čvrsto....gdje se te sajlice mogu nabaviti? Kućište bih uzeo Antec P182, koje nema centralnu gredu i midi je, ali nešto ćemo već smisliti.
![]() |
#589 |
LateralusX
Datum registracije: Nov 2005
|
|
![]() |
![]() |
#590 | |
Guest
|
Citiraj:
I još teško zamijetno oku,estetike poradi... A opet,da ne ometa rad warp zavojnice...(evo,Data-i već cvrče chipovi) ![]() ![]() |
|
![]() |
#591 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
![]() @quantum : najbolje ga pricvrstiti (uspraviti) sa pandivjernom...(jebivjetrova slika) |
|
![]() |
![]() |
#592 |
Make it so
|
==== If you try and design something idiot proof, God will create a better idiot. Zadnje izmijenjeno od: Quantum. 26.05.2008. u 22:16. |
![]() |
![]() |
#593 |
Make it so
|
#594 |
Moderator
|
Quantum za početak korisri Edit ili multiquote da ne postaš dva puta zaredom ![]() Što se mase coolera tiče koristio sam i još uvijek koristim svakakve grdosije (SonicTower, Zalman 9700Cu, BigTyphoon, TR Ultra, Scythe Infinity....) i nema nikakve ali baš nikakve bojazni od lomljenja ploče u bilokakvom smislu. Čak niti kad pomičeš kućište. Dakle te priče oko mase i momenta koji on vrši na ploču zaboravi jer ne vrijede pišljiva boba. Dalje ono što si postao vezano za Wolfdale nije TDP nego neka pretpostavljena potrošnja procesora obzirom na ulazni napon. Wolfdale ima TDP od 65W. Što se OC-a tiče, dizanje napona nema nikakve ali baš nikakve veze sa množiteljem procesora već se on diže pri pojavi nestabilnosti procesora kod overclockinga
#595 |
3.14zda ®
|
Uglavnom dizanje FSB-a bez trpanja voltaze ne zagrijava dodatno procesor, cak niti dodatnih 0.03V ga ne griju puno vise iznad stock grijanja. Wolw ti dobro kaze, danasnje ploce imaju multilayer PCB i treba to polomiti. Treba zaista, a svaki malo jaci hladnjak ima backplate i montazu usarafljivanjem vijaka u isti. Stezes vijke dok ne cujes da krcka PCB ![]() Jos jedano pitanje je kako ces kod Gigabytea iskontrolirati taj vent, posto im je soft lagana pljuga, ali dobro, uvijek ti ostaje opcija nabavke potnciometara ala Zalman rack. |
![]() |
![]() |
#596 | ||||||
Make it so
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Misliš da Scythe Ninja nije sposoban to ohladiti uz jedan 92 mm fan na istočnom boku koji upuhuje i dva 80 mm koja u neposrednoj blizini ispuhuju van? Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
Potenciometar je zaista zadnja opcija, jer je totalno ne-elegantan.
![]() |
#597 |
Moderator
|
pa 1,5V mu za 24/7 usage nećeš dat ziher fora je ta da oni bez dizanja napona idu preko 3GHz sve ovisi kkoliko se on grije pasivno nebi držao te procesore pogotovo ne ako bi ih išao klokirat a i ne kužim čemu tjerat pasivu kad imaš odličnih 120mm ventova koji se pri nekih 800o/min praktički ne čuju a dovoljno pušu da rashlade finove i da, opet ne treba ga vezat, ljepit, kačit dodatno on leži na procesoru, stežu ga vijci koji prolaze skroz kroz ploču i to je to npr moj BigTyphoon ima dva H nosača koji fiksiraju cooler on nema kud
#598 |
3.14zda ®
|
Ma ja sam Nirvanu NV120 stego do jaja, dokle god ide rukom na lagani okret sile. Nisam gedorama uredovao, ako to mislis ![]() Za propuh u kucistu ces trebati preko 1000rpm-a na 120mm ventovima, ako pravis nekakav "tunel" na hladnjak procesora. I opet si u buci. Zato je po meni bolji deal hladnjak sa ventom bocno i 2X120mm ispred/iza@ 900 rpm max ako te smeta buka na kucistu u visini tog CPU hladnjaka I svi ti ventilatori budu tihi, ovako ces imati njih par koji ce morati fino rotirati da bi ohladili CPU hladnjak, ako jos ustrajes na (polu)pasivcu.. |
![]() |
![]() |
#599 | |||
Make it so
|
Citiraj:
Što onda uzeti od coolera, što ti preporučaš? Kakav fan (ako je moguće da bude PWM-enabled i fluid dynamic bearing)? Thermalright Ultra 120? Fan - Scythe S-Flex? Noctua? AC? Što ide na 800 o/min, a da ne moram petljat s voltažom? Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() |
|
|