|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Pametna kupnja compa...do 9k
Ovako Imam na raspolaganju oko 9k kuna s tim da mi se neda sve to potrosit na comp... (sta vise da usparam) Znaci comp mora bit unutar tih 9k ali da nesto vrijedi... Comp je super gamer! ![]() Znaci sta bolja grafa te proc koji ju moze iskoristit... Periferija i monitor mi ne trebaju znaci samo kutija! Clockanje me ne zanima!!! Idemo redom: MATICNA-definitivno Gigabyte X48-DQ6 GRAFA-eh tu je i najveci problem!Neznam sta da uzmem. Mozda 9800gx2 ili 3870x2?! PROC-tu sam gledao da uzmem neki Quad,maybe Q9300 ili Q9450?!Nisam gledo testove pa neznam tocno dal je velika razlika.Dvojezgreni procesori me ne zanimaju... NAPAJANJE-550W po mojemu je dosta (al nisam 100% siguran).Tu bi isao Corsair 550VX ili kakav Fortron. MEMORIJA(ram)- iso bi na 4gb.Kingmax 800mhz? Gledo sam i 1066mhz al je dosta velika razlika u cijeni pa... HARD DISK-do 500gb. Nekakv HDD SEAGATE Barracuda 500 GB,32 MB cache KUCISTE-glavno da je cvrsto,kvalitetno te da dobro izolira buku...Nekakav Sorprano?! ----------- Znaci svaka lipa je vazna!!! ![]() Ciljam na comp koji bi trajao barem jedno 2-3 godine bez diranja icega!!! Trgovine su HGSPOT,VE-MIL,DISKONT 24.... Svaki prijedlog te komplinenat je Dobrodosao! Lijep PozdraW!!! Zadnje izmijenjeno od: Orgazmatron. 26.05.2008. u 07:38. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Tržište koje fila više neoptimiziranih naslova no ikad i smjena grafičkog/procesorskog vrha svakih pola godine su glavni krivci. |
|||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
te je a...
Datum registracije: Dec 2007
|
Citiraj:
![]() Idemo redom pošto je svaka lipa bitna: Matična IP35 PRO CPU: intel E8400 VGA: ati 3870X2 RAM: ovaj kaj si i sam naveo HARD: isto kaj si naveo PSU: tvoj navedeni ili corsair hx520W CASE: coolermaster cm690 ili antec P182 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
sta si navalio na tt fensi-šmensi kućišta? uzmi antec p182 ili sl. ako želiš kvalitetu; q6600; možeš neku x38 ploču, npr: abit quad gt, ako kupuješ ploču od 1700kn ja sigurno ne bi uzeo gigabyte; grafička 9800gx2 ili 3870x2; kingmax 2*2gb 1066 - razlika u cijeni je 30 kuna za jedan keks od ovih na 800; napajanje hx520 zato što je modularno, a nije puno skuplje od ovog vx550; hdd je uredu |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
šta vas briga ako mu se sviđa TT neka ga kupi, niti ćete ga vi gledati, niti ćete ga vi slagati, rekli ste mu svoje, a on i dalje želi TT... Na kraju krajeva kao da ga je briga što su TT nekvalitetna kučišta, kao da će skakati po njima ili ih svaki dan otvarati... NHF |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Datum registracije: Dec 2006
|
Imam TT osobono i žao mi je što sam ga kupio, nemoj da i tebi bude.....kučište je lijepo i sve to stoji ali to sve pada u vodu kad uzmeš u obzir da se komponente kuhaju unutra...kad otvorim stranicu temp. grafe padne 10 stupnjeva...... bjezi od toga
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
TT je ok, iako se za tu lovu moze uzeti nesto kvalitetnije (coolermaster, chief...) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Q procevi nisu za igraće mašine jer nema igre (i nitko ne zna kada će) koja koristi sve 4 jezgre. Osim toga testovi su pokazali da su u igrama razlike između E4500 i Q6600 manje od 10%, a razlika u cijeni je 3x. Tebi bi dosta (i previše) bio i E7200 koji košta oko 850kn. Cijelu konfu (koja god da bude) lako bi ganjao i Corsair 450.
![]() |
#10 |
Premium
|
Dobro onda idem dalje od tt-a i idem na chieftec Ja mislio ovaj armor jer mi izlgeda da je dosta cvrst(barem na slici) i nisam na nis navalio,samo pitam i htio bi znati... Nakon 5 postova niste mi rekli koje kuciste koje ima prozor da uzmem,ako nema nista s prozorom moze i bez.. ![]() (malo sam gledo Chieftec gamer tower GX-01B i cini mi se sasvim ok) Pa preporucite da nije preskupo... I dosta razmisljam na buducnost i uzimam Quad sigurno... Ili 9300 ili 9450,vidjet cu....(kako sam vec reko neznam kolko se vidi ta razlika...) valjda je sve to ock! xD Ova maticna mi izleda ok (ima i dd3 pa je super) Sta se tice abita cuo sam da nevaljaju te ploce i zato idem na Gigu... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
mozda je skuplje ali je protok zraka super,ima bocnu stranu i dobru zvucnu izolaciju http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=4228 ili malo skuplja -->
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=4046 ja sam uzeo ovo prvo jer mi je ljepse =P ja ti ne preporucam qcore jer mislim da je dvojezgreni sasvim dovoljno...a sta se kucista tice pogledaj ovo --> mozda je skuplje ali je protok zraka super,ima bocnu stranu i dobru zvucnu izolaciju http://www.adm.hr/product_info.php?products_id=4228 ili malo skuplja
http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=4046 ja sam uzeo ovo prvo jer mi je ljepse =P |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Čupavac
Datum registracije: May 2007
|
![]() |
#13 |
The mighty pirate
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
#14 | |
Premium
|
Ovaj antec mi malo skup i nisam nikad od ADM nista narucivo pa... (zivim u istri pa dolaze samo u obzir ve-mil,hgshrot i diskont24 (imam uskutva s njime)) Za abit sam tako cuo,ne vjerujem u potpunosti... Nekako sam radje za gore navedenu maticnu ali mozete mi preporucit neku dobru,neka podrzava dd3. (moze i abit)...(vemil,hgspot i diskont24) Citiraj:
U buducnosti....... I za cifa nisam jos vidio da imaju prozor...(mislim u ovim trgovinama u kojima kupujem) -------------- edit: http://img60.imageshack.us/img60/793/ponudaki6.jpg To bi bilo to... sta ne valja? Zadnje izmijenjeno od: Orgazmatron. 26.05.2008. u 14:58. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Premium
|
Citiraj:
Midi Tower, CHIEFTEC GX-01BW-OP, side window, bez napajanja, crno i ima "prozor" |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Premium
|
S ovim cijenama DDR2, DDR3 je apsolutno nepovoljna kupnja. A dok mu cijena padne tvoj komp će biti stara kanta za rashod.
![]() |
#19 |
Premium
|
Pa ko je reko da cu uzet ddr3???!!! omgggg Citajteeeee Htio bi staviti sta bolje mogu za te pare...Ako imam para gledam sta bolje to kupujem...Neda mi se za svake 2 godine kupit novi comp!!! Proc neka bude kako treba pa da njega ne moram mjenjati tako skoro... Nisam ja ko neki na ovom forumu.... xD I reko sam neka kazete svoje misljenje... Ne visim ja na ovom forumu od 1 godine pa neke stvari neznam...(recimo) Zato pitam sta ne valja i sta bi vi stavili............ ![]() btw. hvala rantes |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Premium
|
![]() |
#22 |
64VT klon
Datum registracije: Dec 2007
|
Orgazmatrone, čini se da ni sam ne znaš kaj oćeš, svaki tvoj post proturječi onome što si reko na početku. Poslušaj ovdje ljude, oni znaju što govore, i sam si reko da nisi ti ovdje od 1. godine. Rekao si da oćeš što više uštedit i da želiš dobar komp, i da nećeš overclockat, ako stojiš iza svoje izjave onda ćeš uzet E7xxx, p31/p35 ploču, svejedno koja, 3870x2 i 2x2GB 1066 kingmaxa, vx450(ako baš moraš uzmi modularno, isto nešto od corsaira), hard potraži koji je trenutno aktualan na prikladnom podforumu. Quad core nećeš skoro nikad u životu iskoristit a slabiji je od 45nm procesora ako uzmemo u obzir da ćeš koristiti samo 2 jezgre max. Kućište biraj kako ti se sviđa, koristi Nabavu za pronać najnižu cijenu, pročitaj malo druge preporuke, i priberi se Zadnje izmijenjeno od: MP950. 26.05.2008. u 20:08. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
črna jetra
|
vidim ja da tebe pale veliki brojevi u nazivima komponenti i fakat mi nije jasno zakaj uopce pitas nekoga nesto kad ne slusas... a kako je krenulo temu si mogao nazvat "gledajte kak cu sje... 9 iljada kn". ako netko ovo shvati kao spam, a neka... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Imam Chieftec gamer tower i nisam pretjerano zadovoljan, tj. za taj novac možeš kupiti CM690 koji je puno bolji... Uglavnom, navedeni chieftec ima loše kaveze za diskove (prima do 6 diskova, ako su 2 diska sa jednom pločom), gornji kavez za diskove nije hlađen Na upuhu ima 2x80mm ventove + na bočnoj 2x92mm Na ispuhu ima odličan yate loon ventilator... Kućište je vrlo čvrsto i teško Ako se mene pita, kućište je trebalo biti barem 5cm duže ili bi kavezi za diskove trebali biti drugačije postavljeni, ovako je meni velika gužva i od diska sam jedva uključio napajanje u X1950 koja je dugačka skoro 25cm, imaj na umu da je 8800GTX 27cm, znači jedano mjesto za disk otpada... btw. nemoj ni pomišljati kupiti računalo za 9k kn sa samo jednim diskom, minimalno 1xsistem + igre(Seagate 410AS npr. ili Samsung F1 ako pronađeš) i barem još jedan disk od 500GB koji ne mora biti pretjerano brz + ako želiš jedan za backup... |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Premium
|
??? Ne kuzim par posljednjih postova al ok...To su moji novci i pokusavam dobit najbolje... Sve sta ste mi rekli ja sam uzeo u obzir.... Kuciste kao sta ste rekli,ram,grafa vise manje,napajanje kao sto ste rekli kao i maticna, jedino se dvoumim izmedu proca i to je to... Znaci sve kao sto ste rekli i zahvalan sam vam! ![]() Samo molim Zlikovskog i mujicu da se maknu sa teme(idite nabijati postove u neku drugu temu) i jedan sasvjet citajte temu od pocetka... Hvala bugeru na malom rewievu. -imam pitanje za njega,koliko je otprilike tesko kuciste? (cito sam da je preko 10kg,sto je poprilicno previse) ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Premium
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
Jos sta se tice chifteka mogu rec da kuciste nije nesto posebno ali je barem cvrsto, a kad kazem cvrsto mislim neunistivo. Ja san isto malo razocaran s njim, ali eto barem mogu 2 covika sidit na njemu. Za coolermastera mi se cini da je nekako nekvalitetno izrađen, ali opet to je u usporedbi s chieftekom. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
|
Ma nista,kuciste je sredjeno! Znaci pikam CHIEFTEC GX-01BW-OP,i ima window sta mi je fora i malo je neobicno sta mi se takodjer svidja...(malo mi jedino smeta njegova tezina posto visim po lanovima al mozda i vilicara kupim) xD I valjda stane 9800gx2 ili 3870x2?!?! ![]() --- Sta se tice proca,ili Q9300 ili E8500(ista cijena) ili mozda neki slabiji?! --- Hard uzeo bi onog seagatea + imam tu neki 40gb,dosta za par vaznih stvari... (inace,sada imam 3000 celeron,5200fx,40 harda i 1gb rama->to vec imam oko 1 i pol godinu i lomim na njemu cod2 (prije nego sam nabavio ram igro cod2 na 20 fpsa i sta da kazem?!)-nisam kupovo comp vec 15god vec samo par stvari novih stvari stavio) -tako da je zbilja doslo vrijeme da i ja nes piknem i kada kazem da ce mi ovaj comp trajat barem 3-4 godine(bez micanja icega) mislim ozibljno jer se nadam se ce vrtit sve na low... ![]() -nisam zahjtevan korisnik i samo zelim da bude kako treba comp!!! |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|