|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2008
|
ATI Radeon HD 2600 Pro prevelik hladnjak
Bok ljudi! Upravo kupio i montirao ovu grafu i naisao na problem! Ima ogroman hladnjak a maticna je ASRock ALiveNF6G-DVI i slotovi su ful blizu graficke! E sad posto ta grafa ima "heatpipe" a same cijevi su dosta duge, dali bi se te cijevi dale "malo" iskrivit "ili izravnati" da taj hladnjak stoji pod 90 stupnjeva u odnosu na graficku da se mogu ponovno oslobodit utori? Strah me da se cijevi ne slome prilikom savijanja! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
Preporuka nemoj ih savijat nikako. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
cek o kojim ti slotovima pričaš?o pci slotovima?daj reci o kojoj se grafičkoj radi? i da heat pipe se nesmiju savijat. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Kao sta pise u naslovu radi se o ATI Radeon HD 2600 Pro a smeta mi jer totalno prekriva prvi slot a ako u drugi nesto stavim onda hladnjak (metalni) dira zadnji dio umetnute ploce i strah me kratkog spoja! a razmisljao sam i o nekom izolatoru izmedju hladnjaka i te umetnute ploce u pci utoru al onda onemoguavam cirkulaciju zraka kroz hladnjak! Evo slike pa da vidite o cemu se radi! http://uploadcentar.com/img2/808221052008197.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
Haaalooo. Dimenzije tvoje ploče su 24.4 cm x 24.4 cm Pa to je microATX ploča i na nju si stavio 2600 sa ovko ogromnim hladnjakom i čudiš se što ti zauzima još 2 slota. Mogao bi i napisati kakav je to monstruozni hladnjk.
![]() |
#7 |
Premium
|
Fora je u tome da sam je kupio na slijepo jer nisam imao priliku vidjeti je prije ugradnje (osim na slikama) i nisam nigdije nasao dimenzije! E sada ,sta je tu je, pitanje i dalje stoji! Dali se te vrazje cijevi daju saviti a da ih ne unistim!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Dimenzije nisu bitne uostalom ima link sa slikom pa se vidi u cemu je stvar! Moja je greska sto sam kupovao nesto sto nisam znao kako izgleda, al ista je tu je! Sad mi ostaje da se snalazim, ako netko zna dal se te cijevi daju savit neka kaze kako! Hvala! P:S: Hladnjak nije noname vec original od grafe! Zadnje izmijenjeno od: my_name. 23.05.2008. u 17:58. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Velike su šanse da ćeš bakrene cijevi prilikom savijanja potrgati (pogotovo ako ih misliš pod 90° savinuti, koliko sam skužio). Mislim, sve se može, ali će u 95% slučajeva završiti tako da ćeš imati neupotrebljiv hladnjak, vruću karticu i na kraju ćeš kupiti novi hladnjak, a izgubiti garanciju na karticu jer si original hladnjak - potrgao.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
pa ak ti grafa stoji unutra,nemas se kaj brinut,nebu doslo do nikakvog kratkog spoja,iako na slici nisam bas videl di ti to grafa dira maticnu,al probaj za taj dio maticne zaljepit onu plastificiranu foliju,ak te tak strah da ti se nekaj ne shebe |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
Recimo da sam to nekako i rijesio! Stavio sam gumice na mjesta gdje se to dodirivalo i rijesio jedan problem! Ostaje problem sto sam izgubio jedan slot al prezivit cu! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|