|
![]() |
#362 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Ne znam za AM2 cpu, ali vjerovatno dizanjem fsba i/ili mijenjanjem omjera fsb i memorije.
#363 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Pa imaš u biosu tab sa nešto tipa DDR533,667,800, to su zakomplicirali djelitelje kojima reguliraš takt memorije.De najbolje da uslikaš taj dio biosa i pokažeš,teško ćemo ti ovako napamet pomoć.Pritisni Ctrl+F1 prije slikanja. Znači ako sam dobro nakon svega skužio,ti hoćeš da ti memorija radi 1:1,jel tako? |
![]() |
![]() |
#364 |
DJ_Darude kicks ass...
|
..:: Vlak je uvijek brži ::.. Zadnje izmijenjeno od: Darude. 19.05.2008. u 13:56. |
![]() |
![]() |
#365 |
sam svoj aka
Datum registracije: Oct 2007
|
|
![]() |
![]() |
#366 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2006
|
Citiraj:
Sa svim automatskim postavkama ocekujes da ti se sve samo pomjera kako ti zelis? daj poigraj se malo sa tim opcijama. Ako neznas kako, imas izvrstan sticky o tome pa ga procitaj al pitanje "zasto ne" je smjesno dok su sve postavke na AUTO ![]() |
|
![]() |
![]() |
#367 |
DJ_Darude kicks ass...
|
dobro ove slike su bile kad sam vratio na staro... dok ne nadjem rješenje... al ev sad sam stavio memoriju na DDR 800... stavio širinu PCIE na 16... metnio HT multy na 5x... stavio fsb na 214... cpu multy na 15... lockao PCIe na 100mhz... i opet isto... memorija ima samo opcije ddr 400, 533,667,800 drugo više nemrem namjestat moram otici do ovog svog frenda danas pa da vidim kak je kod njega...u biosu... ![]() ![]()
..:: Vlak je uvijek brži ::.. Zadnje izmijenjeno od: Darude. 19.05.2008. u 15:40. |
![]() |
![]() |
#369 |
DJ_Darude kicks ass...
|
stavio sam proc multy na 14.5, fsb na 220... ht multy na 4x... i dalje ne radi dobro... memorija je sad na 399mhz...tj. na 798... proc je na 3190mhz... povezano je sa ovim djeliteljem /8... al kak to promjenit... za ovo sam morao metnit memoriju na 1.9v prvo sam probao fsb na 230...multy na 14x... i memu na 2.0v... ( štao daje memu na 920mhz ) al nije loadao vistu... pa sam onda smanjio na ovo prvo napisano...
#370 | ||
sam svoj aka
Datum registracije: Oct 2007
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() ....čitao sam sicky i sve ja to kužim, ali nikad nisam radio, u 7.mj kupujem kom, pa se bacam na posao.... ![]() |
||
![]() |
![]() |
#371 |
Premium
|
@karlito - onaj dio s opcijama se odnosio na darudea ![]() @Darude - zar ocekujes neki puno veci OC sa 4GB rama? ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 | |
DJ_Darude kicks ass...
|
Citiraj:
on ima 4x1gb ddr2 800 pa mu uspije...maticna ista... proc 5600+ klokan na 3.0 preko fsba samo... do onda... hvala svima na pokušajima... i kakvo je to pitanje šta očekujem... pa da su ne znam kakvi ramovi bar +20mhz da mi pokaze a ne +3mhz... to je ono kao milostinja od bios prema meni ![]()
![]() |
#374 |
DJ_Darude kicks ass...
|
glupo je isto... zast kad vec namjestim sve na isti takt proca...npr. 230x14...napon memorije ostavim na def... zast onda ne boota...BSOD se pojavi prije viste a kad smanjim na 214x15 i dodam soka memoriji onda loada sustav to znaci da bios dize takt memorije... al da vista to ne registrira... zašt je prije samo easy tune pokazivao "stvarni" takt klokane memorije na 856mhz a nijedan drugi program nije...
#375 |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
@Drude Imaš AM2 tools, i on izbaci taktove za pojednine komponente. Malo je zeznuto kod Athlona jer nisu kao Intel da to nekako možeš izračunat, bar ja nisam uspio ![]() Evo ti link za AM2 tools, nadam se da će ti pomoći ![]() |
![]() |
![]() |
#376 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Pa stavi na 400,to bi trebalo biti 1:1 koliko ja znam. Koristi samo cijele brojeve kod množitelja 14x,a ne 14,5x. Na nForce 4 je to također znalo pravit probleme. HT link stavi na 3 za početak također,ako si opalio na 230 bez da si to smanjio,nije ni čudo da si BSOD dobio. |
![]() |
![]() |
#377 |
DJ_Darude kicks ass...
|
#378 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
Q6600 overclocking?
Da li mi se isplati i da li cu dobit puno ako overclockam ovaj procesor? BTW. Everest mi pokazuje CPU brzina - brzina procesora 1600 Mhz (original 2400 Mhz) Sta bi to trebalo znacit? |
![]() |
![]() |
#379 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
to bi ti značilo da je uključen C1E i EIST tj da se radni takt spušta kad cpu nije opterečen btw vidim novi si....ima gro tema po tom pitanju pa pogledaj malo ![]() i da, mislim da bi najvažnije pitanje bilo čime se baviš tj za što koristiš četverojezgreni CPU
#380 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
|
![]() |
![]() |
#381 |
Registered User
|
help
Pitanje # 292 Molim informaciju ako mi netko može pomoći. Naime, imam 8800GTX na koju sam nakačio Zalmanov VF1000LED + heatsink RHS88 cooler. U Riva Tuneru sam pojačao kuler na 100% a grafika mi se u 3DMarku 06 penje na 80 stupnjeva C. Da li je to normalno? NEkako mi se čini da nije. Koliko bi mi se grijala da odvrtim Crysis na maximum? I najbitnije: koje su šanse da mi se pokvari grafička? Mislim.. hoće li mi se samo pregrijavat pa će se gasit monitor (što ću riješiti vraćanjem vrijednosti na defaultne) ili će se ono baš pokidati i baj baj u smeće?? Možda pasta na GPU nije dobra ili nije dobro namazana? Hvala unaprijed oh, skoro sam zaboravio. Klokao sam grafiku. Clock je 612 (576 default) / 1050 (900) ni u leru mi isto radi na 66 C Zadnje izmijenjeno od: igor_osijek. 20.05.2008. u 21:59. Razlog: sitne nevidljive stvari |
![]() |
![]() |
#382 |
Guest
|
XFX 650i Ultra + E440 + Kingmax 800mhz ddr2
Ovako, dosta sam citao po forumu u vezi overclocka, te sam malo sam isprobao. Znaci, posto su svi uspjeli dosta dici taj procesor, trebao bih par savjeta. Voltaze nisam dirao, samo sam u omjeru 1:1 (Linked) digao FSB sa 800 na 980 i dobio proc na 2.45. Dok FSB stavim na 1066, dobijem Blue Screen u windowsima. Ima netko kakvu ideju kako da dobijem malo bolji clock? Hvala P.S. U naslovu sam zaboravio staviti jos jednu nulu. Radi se o procesoru Intel Core2Duo E4400. |
![]() |
![]() |
#386 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Nije ugodno, to je sigurno ![]() (počistiti prašinu, srediti kablove i dodati par ventova ako već nisu postavljeni). |
![]() |
![]() |
#387 |
Premium
|
pozdrav svima.. nisam htel otvarat novu temu,samo sam mislil pitat nekaj...posto nemam iskustva u clocku,zanima me ak ja dizem FSB,automatski se dize i mhz memorije ak se ne varam.. sad ne kuzim,kaj ak ja ocu samo clockat procesor,a memoriju ostavit na istom mhz... ljudi oprostite kaj sam pital,al ja sam procito guid i to,al nekaj ne mogu shvatit,vi vec imate iskustva u tome i vi na drugi nacin to gledate,zato bi ja molol nekog da strosi 2 min na mene hvala ![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
nemoze ti memorija ostat na istom taktu... moras se igrat sa memorijskim dividerima u biosu ploce do kojih dodjes da u biosu na samom pocetku pritisnes CTRL+F1 (imas gigabyte plocu koja je pod Moj Komp, zar ne?) i onda ti se otvore dodatne opcije za postelavanje memorije tamo di inace OC-as |
![]() |
![]() |
#389 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Imadem ja pitanje. Updejto bios na f10. Q6600 je na 3.0 u biosu stavljeno 1.3. Memorija je 833 cl4 +0.3 Sad imam pitanje. Vdroop je veliki i pri full opterečenju je voltaža na 1.22 occt prođe bez problema. Da idem još dolje ili da budem sretan s ovim? I dali je ovo prevelika voltaža za memoriju za svakodnevni rad jer nemam nikakv ventilator iznad nje i ne radi 24/7 iako bude par dana upaljen. |
![]() |
![]() |
#390 |
Premium
|
droop pratis u cpu-z jel? ![]() Memoriju slobodno ostavi na toj voltazi mada mislim da moze i sa manje no +0.3 nije nista sto bi moglo ubit memoriju na 24/7 radu. btw zavrti orthos pa javi jel stabilno ![]() |
![]() |
![]() |
|
|