|
![]() |
#601 | |
Propali Amigaš
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
I mene je to zanimalo i pristupio sam vrlo studiozno tom problemu i i nakon testiranja stotina igara i desetina konfiguracija, zaključak je slijedeći: ovisi o igri, grafičkoj kartici, procesoru, količini memorije i postavkama u igri (koliko nafrljiš eye candy-e) Nadam se da sam pomogao ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#602 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
gledaj imat ces gubitak kvalitete svakako a sad 1920x1200 nije tako zahtjevna reza kako se svima cini ako ne patis na 40FPS.ova i vise da se igrat ja prosjecno imam oko 30FPS.ova i da se igrat meni to ne smeta... tako da znas.. a mislim da ti se taj isplati 4 puta naspram samsung sranja... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#603 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Ja sam igrao na 1600x1200....sve je uredu...smao što kad vidiš krug u igri nije okrugao nego je jajast ![]() Inace ovaj monitor vrlo ljepo skalira 1600x1200...još kada se odmakne malo više od pola metra neces ni osjetiti da igras na manjoj rezoluciji. |
![]() |
![]() |
![]() |
#604 |
Premium
Datum registracije: Dec 2007
|
Lenovo software problem
Imam čudan problem sa softwareom od Lenova. Naime uredno mi po win Xp radi samo verzija sa cd-a a novije verzije (ima automatski update) ili uopće ne žele prepoznati monitor (to se dešavalo kod starijih verzija) ili najnovija prepozna monitor ali iz nekog razloga mi u postavkama ne nudi podešavanje boja. Ima li netko sličan problem? |
![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#607 |
machine that goes ping!
Datum registracije: Jul 2007
|
vemil mi je predaleko, hg šrot mi se gadi iz dna duše, u linksu ga nisam vidio jer im je sve puno samsunga, a u mikronisu nije spojen na komp. no, nije bitno, prošlo me... pronaći ću neki CRT i čekati OLED, LCD-ovi nemaju mnogo smisla. |
![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
Molim pomoć :-)
I mene ste zainteresirali za ovaj odličan monitor ( L220x) ali molio bi mali savjet kod kupnje. Ja monitor mijenjam svakih 5 god. Imam love do 3500 kn. Dok nisam vidio ovaj forum razmišljao sam prvenstveno o 24" monitorima i to modelima: 1. Samsung 2493HM oko 3455 kn (recenzija) http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=15275 ili 2. Asus MK241H oko 3443 kn (recenzija) http://www.pcpro.co.uk/reviews/176310/asus-mk241h.html Što bi ste vi odabrali da imate 3500 kn i da ne planirate mijenjati monitor idućih cca 5 godina od ova 3 (22" Lenovo ili 24" Samsung ili Asus)? Znam, znam da ovisi o tome za što mi treba ... ali recimo za sve po malo ...... malo filmovi (za medije), malo igrice i malo rad sa programima i naravno surfanje .... Unaprijed HVALA ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#611 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Lenovo i to samo zato što ovi imaju TN matrice naspram S-PVA koju ima Lenovo a i jeftiniji je
![]() |
#612 |
Registered User
|
Znam, znam da Lenovo ima bolju matricu ali sam uzeo u razmatranje Samsunga i Asusa jer su za dva inča veći (i s obzirom da imaju TN matrice) i nisu tako loši. Inače hvala, hvala na komentaru. :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#614 |
Registered User
|
22" Lenovo L220x ili 24"(Samsung 2493HM/Asus MK241H)??
Planiram vrlo skoro (najvjerojatnije sutra) kupiti novi monitor pa bi mi bilo drago ako bi mogao dobiti joj koji komentar na moj upit? Zahvaljujem još jednom Wolverine-u na njegovom odgovoru i unaprijed HVALA svima koji će nešto napisati. :-)) |
![]() |
![]() |
![]() |
#615 | |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
moram priznati da sam ga primjetio, ali tek kada gurneš glavu u ekran (na normalnim udaljenostima se ne primjeti) -->
*Sto se tiće dizajna: meni se osobno baš i ne sviđa (nije picolovac ![]() *Za mene je monitor ružno pače. Tek kada ga upališ zaljubiš se u njega jer su boje, kutovi, crna stvarno klasa za sebe. Citiraj:
*Boje su prezasičene treba ih kalibrijrati (pogotovo crvena). *"sparkling" --> moram priznati da sam ga primjetio, ali tek kada gurneš glavu u ekran (na normalnim udaljenostima se ne primjeti) *Sto se tiće dizajna: meni se osobno baš i ne sviđa (nije picolovac ![]() *Za mene je monitor ružno pače. Tek kada ga upališ zaljubiš se u njega jer su boje, kutovi, crna stvarno klasa za sebe. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#616 | |
Premium
|
Citiraj:
ovako 24'' monitor je ogroman i rijetko ces ga gledat bas drito ravno a ako namjeravas gledat filmove i serije iz fotelje slobodno zaboravi jer monitor ima odvratne kuteve... lenovo ima odlicne kuteve boju sve sto ovaj nema cak ima i tu njegovu rezu nekima smeta manji dot/inch ali nisam jos susreo covjeka kome bas toliko jako smeta.... a 2'' ni vamo ni tamo ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#617 |
FORD Fix Or Repair Daily
Datum registracije: Feb 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#618 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Misli manji jer je kod monitora tipa lenovo manja udaljenost među pixelima, te manji pixeli (viša reza na istoj ili manjoj površini).
![]() |
#619 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#620 | |
FORD Fix Or Repair Daily
|
pa i mislio sam da je to htio reci ali je krivo okrenu rjeci ![]() Citiraj:
![]() -dot/inch, inch je uvjek inch(",2.54...cm) i ako je vise dotova(pixela) u tom inchu(a na lenovu ih je jako puno) znaci VECA dot/inch vrijednost. Inace meni je ovo na lenovu idealno(rezolucija/dijagonala) dok kad sad sjednem na 22" na 1680x1050 VIDIM kockaste pixele i totalna mi je banana nesto radit. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#621 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2004
|
Citiraj:
A što se tiče rezolucije, jedan sam od onih koji se priklanjaju mišljenju da je 24" i 1920x1200 optimalno. IMHO, naravno.
Rule#100 Give someone a fish, you feed him for one day. Teach him how to fish, and you lose a steady customer. T. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#622 |
Banned
Datum registracije: Nov 2005
|
iskreno buljio sam u samsung 245B s jedno 5 kuteva i ništa nisam primjetio..il me CRT svijet toliko zaslijepio da ne primjetim LCD kuteve..il ljudi nešto opasno briju s tim kutevima.. Ako piše 160 ili 170 stupnjeva..onda tako i je..ili nije? Pa na kraju krajeva..i da je 100,120 stupnjeva..meni dosta.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#623 | |
Agent 0
|
Citiraj:
Vidiš u čemu je problem, pogotovo kod filmova....ako gledaš iz kreveta koji je malo niže nego stol i LCD. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Po meni nije jedina i najveća mana tn monitora vidljivi kut koliko prikaz boja a crne pogotovo, a kod gledanja dvd filmova u 16:9 formatu ono probijanje pozadinsko svijetla sa gornje i donje strane dođe kao šaka u oko. Na stolu sam ugostio 22" tn (samsung 2232bw) i 20" pva (asus pw201) i mogu preporučit ljudima koji imaju dvojbu 22tn ili nešto više novaca dat za pva ili s-ips da bez razmišljanja odaberu ovo drugo, pa makar dobili i par inča manji panel Crt monitorima pak je najveća mana to kaj se već dugo ne proizvode te su sa godinama korištenja navukli svakakve anomalije, ali ako neko doma ima očuvan primjerak nabavka lcd-a je sigurno downgrade (prednost lcd- je jedino u boljoj oštrini slike ali postoje i crt-i sa vrlo dobrom oštrinom) Zapravo žalosno je to da crt koji sad imam (samsung 765mb) proizveden prije punih pet godina i kojeg sam kupio za neku siću još uvjek ispraši tur velikoj većini novih lcd monitora (uključujući i ova dva koja sam naveo), a ako su tn lcd-i tehnološki napredak u odnosu na crt onda definitivno idemo u krivom smijeru |
![]() |
![]() |
![]() |
#626 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
OT za taj PW201 čujem oprečna mišljenja i iskustva nekima je super dok nekima pije krv (pretjerano zagrijavanje koje rezultira gašenjem, OSD sam iskaće kad poželi,...) i ja sam jedno vrijeme ozbiljno zapeo za taj monitor (čak me niti glossy finnish nije obeshrabrio) no odlazak na Asusov forum strave i užasa me odvratio od kupovine istog
![]() |
#627 |
FORD Fix Or Repair Daily
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#630 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
inače moja iskustva sa tim asusom su vrlo pozitivna, doduše nisam ga imao dugo na stolu ali oštrina i bistrina slike tog monitora je nedohvatljiva za crt. Osd mu je pomalo nespretan ali nije se sam palio a i nisam primjetio neko veliko zagrijavanje. Mene je natrag na crt vratio prikaz boja koje su pomalo presvijetle i dakako lošiji prikaz crne boje, a i taj 16:9 format osim za gledanje filmova (koje ipak gledam radije na televizoru) za sve ostalo je koma. Dakle u nekim parametrima slike je bolji i od najboljih crt-a ali preko ovog nisam mogao preći: http://img210.imageshack.us/my.php?i...rtvslcdah8.jpg |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|