Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Periferija > Monitori, tipkovnice i miševi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 15.05.2008., 17:56   #601
segregator
Propali Amigaš
Moj komp

segregator's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
Citiraj:
Autor grizli medo Pregled postova
nego moze li mi netko reci kako se taj monitor ponasa na ne native rezolucijama npr u igrama ? tj da li je igrivo ?

Dvoumim se izmedju njega i samsunga bas zbog pre velike rezolucije lenova ...

I mene je to zanimalo i pristupio sam vrlo studiozno tom problemu i i nakon testiranja stotina igara i desetina konfiguracija, zaključak je slijedeći:

ovisi o igri, grafičkoj kartici, procesoru, količini memorije i postavkama u igri (koliko nafrljiš eye candy-e)

Nadam se da sam pomogao
segregator je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2008., 18:11   #602
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
gledaj imat ces gubitak kvalitete svakako a sad 1920x1200 nije tako zahtjevna reza kako se svima cini ako ne patis na 40FPS.ova i vise da se igrat ja prosjecno imam oko 30FPS.ova i da se igrat meni to ne smeta... tako da znas.. a mislim da ti se taj isplati 4 puta naspram samsung sranja...
jurbAs je offline   Reply With Quote
Staro 15.05.2008., 18:47   #603
ReNNO
Premium
Moj komp

ReNNO's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Ja sam igrao na 1600x1200....sve je uredu...smao što kad vidiš krug u igri nije okrugao nego je jajast
Inace ovaj monitor vrlo ljepo skalira 1600x1200...još kada se odmakne malo više od pola metra neces ni osjetiti da igras na manjoj rezoluciji.
ReNNO je offline   Reply With Quote
Staro 16.05.2008., 16:06   #604
...Tihomir...
Premium
Moj komp

...Tihomir...'s Avatar

Datum registracije: Dec 2007
Lenovo software problem

Imam čudan problem sa softwareom od Lenova. Naime uredno mi po win Xp radi samo verzija sa cd-a a novije verzije (ima automatski update) ili uopće ne žele prepoznati monitor (to se dešavalo kod starijih verzija) ili najnovija prepozna monitor ali iz nekog razloga mi u postavkama ne nudi podešavanje boja.

Ima li netko sličan problem?
...Tihomir... je offline   Reply With Quote
Staro 19.05.2008., 12:00   #605
pingmachine
machine that goes ping!
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
još bih jednom uljudno priupitao ima li netko iz Zagreba (Centar-Trnje) ovaj monitor i par minuta vremena, čisto da ga malo pogledam...
pingmachine je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2008., 12:11   #606
Trillian
Premium
Moj komp

Trillian's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor pingmachine Pregled postova
još bih jednom uljudno priupitao ima li netko iz Zagreba (Centar-Trnje) ovaj monitor i par minuta vremena, čisto da ga malo pogledam...
S obzirom da ga imaš izloženog koliko sma shvatio u Mikronisu, HG-u i Ve-milu...mislis li da je to potrebno...
Trillian je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2008., 14:38   #607
pingmachine
machine that goes ping!
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
vemil mi je predaleko, hg šrot mi se gadi iz dna duše, u linksu ga nisam vidio jer im je sve puno samsunga, a u mikronisu nije spojen na komp.

no, nije bitno, prošlo me... pronaći ću neki CRT i čekati OLED, LCD-ovi nemaju mnogo smisla.
pingmachine je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2008., 16:19   #608
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
klasa optimist
syss je offline   Reply With Quote
Staro 21.05.2008., 18:32   #609
The AC
Premium
Moj komp

The AC's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor syss Pregled postova
klasa optimist

al dobro, doći će i OLED kad tad...
The AC je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2008., 12:16   #610
Goran_33
Registered User

Datum registracije: May 2008
Molim pomoć :-)

I mene ste zainteresirali za ovaj odličan monitor ( L220x) ali molio bi mali savjet kod kupnje. Ja monitor mijenjam svakih 5 god. Imam love do 3500 kn. Dok nisam vidio ovaj forum razmišljao sam prvenstveno o 24" monitorima i to modelima:
1. Samsung 2493HM oko 3455 kn
(recenzija)
http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=15275
ili
2. Asus MK241H oko 3443 kn
(recenzija)
http://www.pcpro.co.uk/reviews/176310/asus-mk241h.html
Što bi ste vi odabrali da imate 3500 kn i da ne planirate mijenjati monitor idućih cca 5 godina od ova 3 (22" Lenovo ili 24" Samsung ili Asus)?
Znam, znam da ovisi o tome za što mi treba ... ali recimo za sve po malo ...... malo filmovi (za medije), malo igrice i malo rad sa programima i naravno surfanje ....
Unaprijed HVALA )
Goran_33 je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2008., 12:21   #611
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Lenovo i to samo zato što ovi imaju TN matrice naspram S-PVA koju ima Lenovo
a i jeftiniji je

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2008., 12:37   #612
Goran_33
Registered User

Znam, znam da Lenovo ima bolju matricu ali sam uzeo u razmatranje Samsunga i Asusa jer su za dva inča veći (i s obzirom da imaju TN matrice) i nisu tako loši. Inače hvala, hvala na komentaru. :-)
Staro 23.05.2008., 14:22   #613
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Autor The AC Pregled postova

al dobro, doći će i OLED kad tad...
neupitno, ali baš da ću do tog datuma sjedit ispred frižidera i čekat...
syss je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2008., 15:26   #614
Goran_33
Registered User

22" Lenovo L220x ili 24"(Samsung 2493HM/Asus MK241H)??

Planiram vrlo skoro (najvjerojatnije sutra) kupiti novi monitor pa bi mi bilo drago ako bi mogao dobiti joj koji komentar na moj upit?

Zahvaljujem još jednom Wolverine-u na njegovom odgovoru i unaprijed HVALA svima koji će nešto napisati. :-))
Staro 23.05.2008., 15:54   #615
MIK
no fear
Moj komp

MIK's Avatar

Datum registracije: Jan 2003
moram priznati da sam ga primjetio, ali tek kada gurneš glavu u ekran (na normalnim udaljenostima se ne primjeti)

*Sto se tiće dizajna: meni se osobno baš i ne sviđa (nije picolovac). Dobro nisam ga ni uzimao radi dizajna nego radi rada u Cadu. Za tipkice bi volio da su sakrivene sa strane. A onaj grdi natpis lenovo na vrhu monitora bolje da ga nema. (rarmišljam da uzmem crni marker).

*Za mene je monitor ružno pače. Tek kada ga upališ zaljubiš se u njega jer su boje, kutovi, crna stvarno klasa za sebe.
-->
Citiraj:
Autor Vasili Pregled postova
Na stranim forumima se pričalo o crvenoj kao o jednom od većih nedostataka koje je teže ispraviti. Ovdje nisam naišao na nikakav problem.

Zatim se se ljudi žalili na "sparkling" (tj. da je monitor presvjetlucav) i da ima kao neki 3d efekt. Ovo baš nisam skužio, mora da je neka hardcore kvazigrafičar picajlzla, dao sam 3k kn i ništa ja ne vidim
Da se osvrnem na ovo kaj si napisao (Još jedan ponosni lenovaš)

*Boje su prezasičene treba ih kalibrijrati (pogotovo crvena).

*"sparkling" --> moram priznati da sam ga primjetio, ali tek kada gurneš glavu u ekran (na normalnim udaljenostima se ne primjeti)

*Sto se tiće dizajna: meni se osobno baš i ne sviđa (nije picolovac). Dobro nisam ga ni uzimao radi dizajna nego radi rada u Cadu. Za tipkice bi volio da su sakrivene sa strane. A onaj grdi natpis lenovo na vrhu monitora bolje da ga nema. (rarmišljam da uzmem crni marker).

*Za mene je monitor ružno pače. Tek kada ga upališ zaljubiš se u njega jer su boje, kutovi, crna stvarno klasa za sebe.
MIK je offline   Reply With Quote
Staro 23.05.2008., 16:20   #616
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Citiraj:
Autor Goran_33 Pregled postova
Planiram vrlo skoro (najvjerojatnije sutra) kupiti novi monitor pa bi mi bilo drago ako bi mogao dobiti joj koji komentar na moj upit?

Zahvaljujem još jednom Wolverine-u na njegovom odgovoru i unaprijed HVALA svima koji će nešto napisati. :-))

ovako 24'' monitor je ogroman i rijetko ces ga gledat bas drito ravno a ako namjeravas gledat filmove i serije iz fotelje slobodno zaboravi jer monitor ima odvratne kuteve...
lenovo ima odlicne kuteve boju sve sto ovaj nema cak ima i tu njegovu rezu nekima smeta manji dot/inch ali nisam jos susreo covjeka kome bas toliko jako smeta.... a 2'' ni vamo ni tamo oba monitora su dovoljno velika za vecinu stvari.. i btw ustedit ces novce..
Staro 24.05.2008., 12:31   #617
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor jurbAs Pregled postova
...nekima smeta manji dot/inch...
mislis veci dot/inch (jerbo ima vise dotova po inchu od 24"modela)
PS
dotpitch je duljina jednaka udaljenosti izmedju centara dva susjedna pixela i ne ovosi direktno o velicini pixela a dpi je nesto drugo.
Uber Gosu je offline   Reply With Quote
Staro 24.05.2008., 12:35   #618
Mar
Suit up!
Moj komp

Mar's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Uber Gosu Pregled postova
mislis veci dot/inch (jerbo ima vise dotova po inchu od 24"modela)
PS
dotpitch je duljina jednaka udaljenosti izmedju centara dva susjedna pixela i ne ovosi direktno o velicini pixela a dpi je nesto drugo.
Misli manji jer je kod monitora tipa lenovo manja udaljenost među pixelima, te manji pixeli (viša reza na istoj ili manjoj površini).
Staro 24.05.2008., 12:42   #619
jurbAs
Premium
Moj komp

jurbAs's Avatar

Citiraj:
Autor Mar Pregled postova
Misli manji jer je kod monitora tipa lenovo manja udaljenost među pixelima, te manji pixeli (viša reza na istoj ili manjoj površini).
jep mar na to misli zbijeni pixeli hehe sitnije slovo i to.. bar to svi tako karakteriziraju... DPI se da namjesitt to znam
Staro 25.05.2008., 11:29   #620
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Citiraj:
Misli manji
pa i mislio sam da je to htio reci ali je krivo okrenu rjeci
Citiraj:
jer je kod monitora tipa lenovo manja udaljenost među pixelima, te manji pixeli (viša reza na istoj ili manjoj površini).
znaci manji dotpitch a veci dot/inch.........
-dot/inch, inch je uvjek inch(",2.54...cm) i ako je vise dotova(pixela) u tom inchu(a na lenovu ih je jako puno) znaci VECA dot/inch vrijednost.
Inace meni je ovo na lenovu idealno(rezolucija/dijagonala) dok kad sad sjednem na 22" na 1680x1050 VIDIM kockaste pixele i totalna mi je banana nesto radit.
Staro 25.05.2008., 19:36   #621
trimac
Premium

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Autor jurbAs Pregled postova
ovako 24'' monitor je ogroman i rijetko ces ga gledat bas drito ravno a ako namjeravas gledat filmove i serije iz fotelje slobodno zaboravi jer monitor ima odvratne kuteve...
lenovo ima odlicne kuteve boju sve sto ovaj nema cak ima i tu njegovu rezu nekima smeta manji dot/inch ali nisam jos susreo covjeka kome bas toliko jako smeta.... a 2'' ni vamo ni tamo oba monitora su dovoljno velika za vecinu stvari.. i btw ustedit ces novce..
Nisam testirao Samsunga, ali koristim LG 245WP baš u svrhu gledanja filmova, serija i TV-a (silom prilika, dok ne kupim TV) i nisam primjetio neke probleme s kutem gledanja koji bi mi ozbiljnije smetali za tu namjenu. S povećanjem kuta gledanja se gubi brightness ali boje ostaju jednako dobre, što mi nije bio slučaj s prethodnim TN monitorima.
A što se tiče rezolucije, jedan sam od onih koji se priklanjaju mišljenju da je 24" i 1920x1200 optimalno. IMHO, naravno.
Rule#100
Give someone a fish, you feed him for one day. Teach him how to fish, and you lose a steady customer.

T.
trimac je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2008., 21:41   #622
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

iskreno buljio sam u samsung 245B s jedno 5 kuteva i ništa nisam primjetio..il me CRT svijet toliko zaslijepio da ne primjetim LCD kuteve..il ljudi nešto opasno briju s tim kutevima..

Ako piše 160 ili 170 stupnjeva..onda tako i je..ili nije? Pa na kraju krajeva..i da je 100,120 stupnjeva..meni dosta..
thedream je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2008., 21:49   #623
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Citiraj:
iskreno buljio sam u samsung 245B s jedno 5 kuteva i ništa nisam primjetio
http://img1.digitalversus.com/produi...36_245_108.jpg

Vidiš u čemu je problem, pogotovo kod filmova....ako gledaš iz kreveta koji je malo niže nego stol i LCD.
Gilbert5 je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2008., 22:21   #624
ReNNO
Premium
Moj komp

ReNNO's Avatar

To je najveca mana TN-ovaca....a pogotovo kad nemaš pivot mogucnosti.
ReNNO je offline   Reply With Quote
Staro 25.05.2008., 23:27   #625
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Po meni nije jedina i najveća mana tn monitora vidljivi kut koliko prikaz boja a crne pogotovo, a kod gledanja dvd filmova u 16:9 formatu ono probijanje pozadinsko svijetla sa gornje i donje strane dođe kao šaka u oko.
Na stolu sam ugostio 22" tn (samsung 2232bw) i 20" pva (asus pw201) i mogu preporučit ljudima koji imaju dvojbu 22tn ili nešto više novaca dat za pva ili s-ips da bez razmišljanja odaberu ovo drugo, pa makar dobili i par inča manji panel
Crt monitorima pak je najveća mana to kaj se već dugo ne proizvode te su sa godinama korištenja navukli svakakve anomalije, ali ako neko doma ima očuvan primjerak nabavka lcd-a je sigurno downgrade (prednost lcd- je jedino u boljoj oštrini slike ali postoje i crt-i sa vrlo dobrom oštrinom)
Zapravo žalosno je to da crt koji sad imam (samsung 765mb) proizveden prije punih pet godina i kojeg sam kupio za neku siću još uvjek ispraši tur velikoj većini novih lcd monitora (uključujući i ova dva koja sam naveo),
a ako su tn lcd-i tehnološki napredak u odnosu na crt onda definitivno idemo u krivom smijeru
darkijas je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2008., 10:01   #626
Wolverine
Moderator
Moj komp

Wolverine's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
OT
za taj PW201 čujem oprečna mišljenja i iskustva
nekima je super dok nekima pije krv (pretjerano zagrijavanje koje rezultira gašenjem, OSD sam iskaće kad poželi,...) i ja sam jedno vrijeme ozbiljno zapeo za taj monitor (čak me niti glossy finnish nije obeshrabrio) no odlazak na Asusov forum strave i užasa me odvratio od kupovine istog

Intel Core i5 2520
8GB DDR3 Patriot
Intel HD3000
256GB LiteOn LMH-256V2M mSATA
NEC USB 3.0 ExpressCard
14" 1366x768
Windows 10 Pro x64

Asus P6T SE w/P6T WS Pro BIOS mod
Intel Xeon X5650 @ 4,0 GHz + TT Frio OCK
4x 2GB Mushkin SilverLine Stiletto 1600
Gigabyte GTX 560Ti
Kingston V300 120GB + 640GB WD AAKS + 1TB WD EARS + 2,5'' Hitachi 500GB
DVD-RW LiteOn SATA
Corsair HX520
TT Chaser MK-1
Philips 200WP7ES / LG 32LG6000 Scarlet
Samsung ML-2160 / CL I-Trigue 5600
Logitech MX3200
Windows 10 Pro x64

Intel DP67BG
Intel G1610
2x 2GB Kingston HyperX Limited Edition 1600 MHz
Hitachi 250GB
VTX3D HD6670
DVD-RW Asus SATA
FSP 350 PNF
CoolerMaster Cavalier
ViewSonic VX922
Win7 x64 SP1

Wolverine je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2008., 13:27   #627
Uber Gosu
FORD Fix Or Repair Daily
Moj komp

Uber Gosu's Avatar

Citiraj:
Autor ReNNO Pregled postova
To je najveca mana TN-ovaca....a pogotovo kad nemaš pivot mogucnosti.
Dodao bi samo da mozda TILT vise fali TNu od pivota, Philips 220WS to ima savrseno rijeseno(valjda jer znaju da prodaju sranje od matrice).
Staro 26.05.2008., 13:36   #628
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Što je to TILT?
Buger je offline   Reply With Quote
Staro 26.05.2008., 13:40   #629
flajpan
.....
Moj komp

flajpan's Avatar

Datum registracije: Mar 2004
Citiraj:
Autor Buger Pregled postova
Što je to TILT?
Mogućnost da nagneš monitor naprijed-nazad.
flajpan je offline   Reply With Quote
Staro 27.05.2008., 01:51   #630
darkijas
Premium
Moj komp

darkijas's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
inače moja iskustva sa tim asusom su vrlo pozitivna, doduše nisam ga imao dugo na stolu ali oštrina i bistrina slike tog monitora je nedohvatljiva za crt. Osd mu je pomalo nespretan ali nije se sam palio a i nisam primjetio neko veliko zagrijavanje. Mene je natrag na crt vratio prikaz boja koje su pomalo presvijetle i dakako lošiji prikaz crne boje, a i taj 16:9 format osim za gledanje filmova (koje ipak gledam radije na televizoru) za sve ostalo je koma.
Dakle u nekim parametrima slike je bolji i od najboljih crt-a ali preko ovog nisam mogao preći: http://img210.imageshack.us/my.php?i...rtvslcdah8.jpg
darkijas je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na