|
![]() |
#1 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
(riješeno) Problem s instalacijom Windowsa na DFI LP UT P35
Pozdrav svima. Imam jedan problem. Dakle radi se o konfi iz siga. Problem se javlja uslijed same instalacije Windowsa. Isprobao sam sa zamjenom procesora, memorije, diskova, grafičke. Dakle, ulaskom u prvi dio instalacije (odabir particija, kopiranje glavnih fileova i sl) sve prolazi kako treba, no nakon prvog restarta, dakle pred ulazak u drugi dio instalacije dolazi do problema. Dakle, pojavi se ''Press any key to boot from CD/DVD'' , nakon čega bi trebalo nastaviti instalaciju, no to se ne dogodi, samo stoji...uz to...na ekranu se pojave ovakvi ''artefakti'': ![]() Jednostavno nemam ideje što bi to moglo biti/značiti. Također probao sam sa instalacijom Windowsa XP i Viste, događa se ista stvar, nakon prvog restarta ''smrzavanje''. Nadam se samo da neće biti worst case scenario da je ploča riknula... Hvala unaprijed na pomoći ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Just don't give a fuck
Datum registracije: Dec 2006
|
A da probaš instalirat na hdd a ne na ploču? ![]() Šalim se, probaj sa drugom optikom. Imao sam sličan problem. Ak nije optika ili kablić koji, reklamajšn će rješit problemi tvoji. EDIT: Nije optika, problem je na relaciji ploča => kabel => hdd. Dakle, promjeni sata port u koji ti je priključen kabel i probaj sa drugim kabelom. No vrlo vjerovatno je do ploče.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
RAZERU druze mislim ono zadnje sto si napisao rikavela ploce ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
.
|
Isprobao sam sve žive kombinacije. Još ću probati kasnije sa IDE optikom, ali sumnjam da je u tome problem. Eventualno druge kablove/portove... Sad sam ostavio instalirati Vistu na jedan drugi disk, pa budem vidio što će reći, ako ni onda ne bude radilo, još mi preostaje da probam sa cimerovim disokm, a time sam otklonio 90% problema. Javit ću se. Hvala na odgovorima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
meni su se takve stvari dešavale iz dva razloga na DFI kad bi se posvađala s biosom na Abitici kad bi imao obe optike uštekane na IDE kanal iz nekog samo njoj poznatog razloga ako stavim Plextora na master a Toshibu na slave ploča popi*di i praktički ne vidi Plextor
![]() |
#8 |
.
|
Evo da se javim u čemu je bila stvar, od 2 diska koja imam tek se 3. pokazao da radi. Prvog su očito izjeli bad sectori (WD), drugog pregazilo vrijeme (Seagate), te treći WD se ispostavio da je riješio stvar. Kako nisam točno znao da je problem bio u disku (koji su svoje simptome nevaljanosti isto pokazivali), poradi izmjene više komponenti, tek je na kraju došao na ''zadnju nadu''. Drago mi je da nije bio problem u ploči, nego u diskovima (čiji su podaci na sreću backupirani, te pod garancijom). Bilo kako bilo, hvala svima na odgovorima ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|