|
![]() |
#63 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
gdje si na netu vidio da rikavaju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Čitajući na netu komentare i reviewe sam naišao na komentar da se dosta tih seagtea kvari, neznam sad točno gdje sam to pročitao, ne mora biti istina, ali eto i na PCEu smo imali slučajeve rikavanja ovih brzih seagatea. Možda je ta nova serija Seagate defektna, a možda ih samo ljudi puno kupuju pa nam se čini da se više kvare... Btw. Ja sam svog Seagate držao formatiranog tjedan dana u kompu, pročešljao ga sa HD Tuneom i tek onda stavio na njega važnije podatke ![]() btw.2. Da mi je potreban još koji disk bez razmišljanja bi uzeo Seagate 7200.11 seriju ili Samsung F1 ako se pokaže dobrom... |
![]() |
![]() |
![]() |
#66 | |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#67 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Isro sam ja napravio a svojim. Formatirao ga, pa napravio particije, pregledao sa HD tune i nakon 15 dana krenuo sve preseliti na njega. Instalirao windowse i sve riknulo.
![]() |
#68 | |
The Dark Side of Moon
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#70 |
Premium
|
Jeste li mozda primjetili da svi single platter drive-ovi imaju veci RAT, pogotovo od ST-a Hitachi i Samsung ga nemaju, ali im je zato TR malo manji za istu gustoću ploce.. Te dvije stvari su ocito u nekoj funkciji...Dakle,ST ganja veci TR na stetu RAT-a, a ostali obrnuto..RAT im je gotovo isti sa single ili multi platterom a TR malo manji...10MB |
![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Evo ubacio ja 4 komada u RAID 0 i evo rezultata ![]() ![]() ![]() ![]() No, izgleda da ova nova 7200.11 serija ima nekih zescih problema. Uz vec standarno los access time i padove na grafovima, izgleda da u kombinaciji sa Corsair napajanjima i/ili DFI Lanparty P35-T2R plocom ne trpi biti na istom naponskom rail-u sa nekim drugim diskom. Manifestira se u ispadanju diska sa kontrolera, odnosno nemogucnoscu detekcije samog diska prilikom autodetekcije BIOS-a. Primjerice, spojim sva 4 komada tako da je svaki sam na rail-u i sve radi dobro, cim spojim nekom od diskova na isti naponski rail jos jedan, disk popizdi. Kad odstekam i spojim nekom trecem disku, taj treci popizdi. To mi se dogodilo vec i na 320GB i na 500GB modelima, na 2 razlicite konfiguracije (osnova je doduse ista, Corsair 620W, DFI LP P35-T2R (zadnji bios-i), 7200.11). Ne znam do cega je, ne znam sto uzrokuje to, ne znam kako to srediti, ali vec sam lagano lud od toga i izgleda da cu lagano odjebati 7200.11 seriju, barem dok se ne uvrdi ko tu koga jebe. U ADM-u su mi rekli da su i sami imali taj problem. Jel imao tko slicnih iskustava?
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#73 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Ali ovako (pre)veliki RAT cini ovaj disk totalno beskorisnim za bilo sto drugo osim megaveliki p0rn i jako dobro defragmentiranom FS-u.
![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
Zapitaj sam sebe - što radi sistemski disk? Kakav je njegov svakodnevni posao i kakve podatke i gdje raspoređene čita... I sam ćeš shvatit odgovor... ![]()
![]() |
#77 |
The Dark Side of Moon
|
u svakom slučaju speedy1 ![]() ![]()
![]() |
#78 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
ili novog wda ![]()
![]() |
#79 |
Premium
|
ma kojega crnoga wd-a?!? mozda wd-40? da se brze vrti? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#80 |
The Dark Side of Moon
|
![]() |
#81 |
Premium
|
crko moj,cak je zasmrdio! sutra ga vracam na garanciju i zamolio sam ih da mi daju bilo 320Gb 7200.10 ,osim ovoga... |
![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
FORD Fix Or Repair Daily
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Beskorisna bitanga...
|
Neznam od kud ti taj zaključak, mislim jedan (pa i nekoliko tisuća diskova zapravo) ne znači jednom gigantu poput Seagate baš ništa, štoviše od kad imaju refurbished serije kao opciju povrata na tržište takvih diskova imaju još i manje gubitke... ![]() I ne vidim kakve veze ima Maxtor s tim, to je kao da kriviš preuzimanje Škode za pad kvalitete Volkswagena... Makar rekoh jedan disk (pa i čitava serija) koji nije zadovoljio nekog korisnika ne znači da će biti opozvana serija, vidim da su se već zaboravila vremena kad je segate koštao poprilično više od ekvivalentnog WDa ili Samsunga, sad kad koštaju isto ili manje odjednom se ljudi čude "padu kvalitete" ko pura dreku... ![]()
![]() |
#84 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Možda trenutno, ali ti ljudi više neće nikad kupovati njihove diskove, a neće više ni u moja računala (osim ako ga baš ne dobijem s novim laptopom). Jedan crknuti 2.5" i loše parametri stanje 7200.11 su za mene dosta za cijeli zivot. |
![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Beskorisna bitanga...
|
Dok se isto ne desi hitachiju, samsungu i WDu... ![]() O sorry pa desilo se... ![]() I svejedno postoje i dalje, i k tome ih ljudi čak i dalje kupuju... ![]() Gle da se razumijemo ja nemam nikakve sentimentalne veze sa seagateom, kupujem ono što mi trenutno najbolje odgovara financijski i performansama, da ovaj 7200.10 kojeg imam nije to što je, nebi ga kupio, a ovo o tome kako ga ti ljudi neće kupovati bolje da niti ne komentiram, mislim neznam jel tebi jasno da 99% ljudi niti nezna ko je napravio njihov CPU, a kamoli ko je napravio disk, niti ih je to briga... A ti naravno imaš kao "informirani kupac" pravo kupiti što hoćeš, ruku na srce ove "čudne" 7200.11 nebi niti ja kupio...
![]() |
#86 | |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
IBM je dugo vremena bio sinonim za brz i pouzdan disk. dogodila se jedna loša serija, a ostalo je povijest... kad dovoljno ljudi izgubi podatke na seagateovim diskovima, moglo bi se nešto slično dogoditi... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#87 |
Beskorisna bitanga...
|
Lol jel imaš ti pojma kolko je WD Caviara iz sredine 90ih pocrkalo i ponjelo podatke sa sobom? Pa WD svejedno postoji i dalje... ![]() Nema apsolutno sigurnih diskova, ko je pametan ima backup, ko nije plaća danak... ![]() Neovisno o tome ko je disk napravio... Ako ti vjeruješ da ti WD ili Samsung ili Hitachi neće odapeti ssamo vjeruj, ja imam backup svega bitnoga... Za svaki slučaj... ![]()
![]() |
#88 | ||
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
stvarno ne znam kako si to zaključio, ali da tako mislim ne bi imao 2 seagateova diska u računalu ![]() oćito me nisi razumio. namjera mi nije bila reći da seagate nije dobar, a ostali jesu, već samo da seagate nije dobar. za ostale me nije briga jer ih ni ne kupujem. odosmo u ot ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#89 | ||
Beskorisna bitanga...
|
Puno, čak i više nego "ukletih" maxtora mislim u postotku, neznam dal je apsolutni broj veći ili nije, manje je diskova onda bilo u opticaju... Naravno da nije, ne postoji apsolutno sigurno rješenje ali ovisno o tome koliko si paranoidan (i koliko si spreman potrošiti) možeš biti to bliže tom idealu... ![]() Citiraj:
![]() Iz čega se može iščitati tvrdnja kako se na seagatu gubi podatke daleko više nego na "ne seagateu" a to ne stoji... ![]() Citiraj:
![]() Inače i tako polako ali sigurno dolazi vrijeme SSDa, a po svemu sudeći tu će neki drugi igrači biti glavni i druga imena će nam biti na shoping listama i popisima konfi... ![]() Da istina odosmo, makar ne skroz... ![]()
-- Have a nice day... Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 13.05.2008. u 10:04. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#90 | ||
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Puno vise nego, recimo, Maxtora nedavno ili IBM-ova prije par godina. ![]() I je i nije, ovisno kako ga izvodis. Makar sumnjam da netko ovdje ima toliko para da ga izvede "by the book". ![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
Donekle. ![]()
Igor Batinic Zadnje izmijenjeno od: Old Iggy. 13.05.2008. u 09:55. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
|
|