|
![]() |
#481 | |
LateralusX
Datum registracije: Nov 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#482 |
3.14zda ®
|
Kao sto se vidi, temp CPU ne prelazi niti 45 celzijusa u 100% ORthosu na 3.5GHz@1.375V. Zanimaju me samo Core temperature, ova CPU temp. sto mjeri ploca je za varanje samog sebe. Pogotovo na Asus lazljivim kuckama. Code:
Polje Trenutna vrijednost Informacije o senzoru Tip senzora Abit MicroGuru 2005 (ISA E0h) Tip GPU senzora National LM63, Volterra VT1165 (ATI-I2C 4Ch, 70h) Naziv matične ploče Abit IP35 Pro / IX38-MAX / IX38 QuadGT / IX48-MAX Temperatura Matična ploča 40 °C (104 °F) CPU 44 °C (111 °F) 1. CPU / 1. jezgra 61 °C (142 °F) 1. CPU / 2. jezgra 61 °C (142 °F) PWM1 55 °C (131 °F) PWM2 55 °C (131 °F) PWM3 55 °C (131 °F) PWM4 55 °C (131 °F) PWM5 53 °C (127 °F) GPU 43 °C (109 °F) GPU okolna temperatura 42 °C (108 °F) GPU VRM 58 °C (136 °F) Hitachi HDS722516VLAT20 37 °C (99 °F) HDT722516DLA380 35 °C (95 °F) Hitachi HDT725032VLA360 35 °C (95 °F) Seagate ST380013AS 37 °C (99 °F) Hladnjaci CPU 1380 RPM Aux1 1080 RPM Aux2 1800 RPM Aux3 1080 RPM Aux4 5760 RPM Naponi CPU jezgra 1.36 V +1.5 V 1.50 V +3.3 V 3.32 V +5 V 5.10 V +12 V 12.06 V +12 V 8-pin 12.06 V +5 V Standby 5.19 V CPU VTT 1.21 V Northbridge jezgra 1.24 V Southbridge jezgra 1.05 V DIMM 2.20 V DIMM VTT 1.11 V Current Values PWM 41.00 A GPU VRM 8.71 A |
![]() |
![]() |
#483 | |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#484 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
|
![]() |
![]() |
#485 |
LateralusX
|
to sto je cooler niklovan stvarno nema utjecaja na preformanse, barem ne primjetnog utjecaja a ako pogledas link koji vodi s Thermalrightove stanice vidjeti ces da je niklovanje zapravo dobro jer onemogucuje oksidaciju metala (cime se gubi termalna vodljivost) ![]() |
![]() |
![]() |
#486 |
Premium
|
hm, nisam baš siguran, razgovarao sam s nekoliko fizičara (i kemičarkama ![]() Zaključili smo da niklovanje baze možda i nije tolki problem zbog koncentracije energije na procu, pa kakva god vodljivost ona se prenese do bakra. Zanemarimo površinu pipeova, odnosno da se sa pipeova prenosi toplina na okolinu (a sigurno se malo prenosi). Ostaje problem niklovanja pera, a laiki rečeno to je ko da si začepil kadu a očeš da voda ode, ali ti računaš na mikroskopsku poroznost gusa ![]() šalim se, nije tak ekstremno, ali kužiš me. Uglavnom za 50% (ako se dobro sječam toplinske vodljivosti sa linkova koje sam dao, Ni vs. Al) je smanjen prenos na okolinu (zrak) A meni je to bitno ako ću ga skroz pasivno koristit. Ja osobno mislim da je niklovan jer je BLING BLING ![]() btw, vidi da imaš bioinfo u profilu. Danas sam predao Needeman-Wunscha, a za 3 tjedna moram Viterbija, oš mi to objasnit šta točno radi da ne moram guglat i implementirat rečenice u C (bar da je neki pseudokod, jer ovog NW sam doslovno rečenice iz nekog pdf-a prevodio u C)? ![]() edit: čital sam ta objašnjenja al su uf... heatpipes are considered fragile, ono wtf, bakar ajde, ali heatpipes. To je ko da ja velim da se smatra da svi kreveti imaju nisivost max 100kg. Pa jako je bitno od kojeg materjala su. Također nigdje ne objašnjava zakej je baza niklovana koja nema dodir sa zrakom, a o aluminiju da ne pričam. Tak da rađe ću Ninju ili ST-a polirat svakih par g ![]() Naravno, ako netko ima dokaze i objašnjnje da sam u krivu neka viče jer drugi tjedan u pon ide naruđba za Ninju, pa ajd sad dok još nije kasno. Ponavljam svima, cooler je sigurno dobar, ali ja namjeravam hladit bez i jednog venta u kompu pa mi je svaki kelvin važan |
![]() |
![]() |
#487 | |
LateralusX
|
Citiraj:
![]() trenutno se bavim metagenomikom i PERL-om, HMM i search algoritmi jos nisu dosli na red ![]() |
|
![]() |
![]() |
#488 | |
Premium
|
Citiraj:
Ljudi speak now or forewer hold your piece! jer danas navečer naručujem ninju pa da se ne zaletim krivo. |
|
![]() |
![]() |
#490 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
Rekao si da si dobio Red Scorpion verziju, koja je skuplja 40 kn, a razlike nema.. Vidio sam test gdje je lik usporedio obicni i Rs..uglavnom, RS je atraktivnij ali performanse su jednake.. Ali po meni predobar cooler za te pare, ali vidjet cemo sta ce reci kad ga instaliram.. @deathman+ Jel si ti onaj lik koji je rekao da je unatoc svim forumskim komentarima o Zalman hladnjacima ipak proucio sve testove na netu i na kraju zakljucio da je taj Zalman odlican i na kraju ga i uzeo? Vidim sad da jesi.. Zasto ga prodajes? |
|
![]() |
![]() |
#491 |
Guest
|
Evo,ponukan ovim raspravama gore,moje skromno "viđenje situacije" glede današnjih procesora,coolera itd.itd. Malo padataka iz prve ruke: Kanta je ova iz profila,dakle Četveroglavi u lancima,i kako vidite,pretrpana je koječime (mislim da TV kartica ne piše ![]() Btw,sad mi pade na pamet-kada opisujete "performanse" coolera i postate ovdje,zgodno bi bilo napomenuti ovo sa kućištem ,ventovima...otvorena/zatvorena bočna (moja,zatvorena) ![]() ![]() No,dobro.Radi se o kanti koja je poprilično tiha(i u postupku zamjene,btw),i postavkama koje bi se bez problema mogle držati 24/7,što se tiče eventualnih 99% mogućih potreba prosječnoga usera (ako i toliko).Dakle,jedan testić sa razumnim postavkama: Voltaža po BIOS-u= 1.35V V po CPU-Z= 1.328 V po EasyTune5 Pro= 1.375V Temperature sa senzora vs core u prosjeku razlika za oko 5-6°C (više,naravno). Ovo je "ad hoc" testić,moguće da bi išlo i sa nižim voltažama,no to niti je cilj ovoga posta,a i namjerno nisam cjepidlačio-neka se cooler malo oznoji ![]() OCCT 1h & RealTemp (slika koja dovoljno govori za sebe): ![]() Šljičice ža čjepidlake: ![]() ![]() ![]() ![]() Zaključak: Dobri stari TT BT ![]() Malo za usporedbu ovo,recimo... @Vin:Lijepo bi bilo kada bi nabacio koji SS ili link ako si već negdje posijao po Forumu... ![]() Eto toliko od mene ovaj put. LP Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 12.05.2008. u 11:03. |
![]() |
#492 |
3.14zda ®
|
Evo veceras kad dodjem s posla cu ga upregnuti u OCCT i baciti SS-ove temperatura ![]() Bajdvej, RealTemp nije za Conroe procesore, meni laze po 6-7 celzijusa po coreu, e sad jeli tocan RealTemp ili CoreTemp, ne bih znao jer nisam bio u jezgri doticnoga ![]() |
![]() |
![]() |
#494 | |
LateralusX
|
Citiraj:
drzao je Q6600 na 3.4 GHz (napon: 1.42 V) do 73° C u loadu (govorim o jezgrama, CPU temp je bio oko 54 °C) na 1600 RPM (ide do 2000 RPM) => na 1600 RPM je znatno tisi nego na max (na 2000 RPM je drzao jezgre ispod 70°C), ali se onda cuje da se nije kod nas pojavio ZEROtherm Nirvana, vjerojatno ga ne bi ni mijenjao i kad sam stavio Nirvanu PWM temp. su u loadu porasle za gotovo 10°C, jer je Zalman puhao po PWM heatsinku, pa sam morao staviti cooler na PWM heasink... istina je da sam htio CoolerMaster Gemin II, ali ga u trenutku kad sam slagao stroj (malo prije Bozica) nije nigdje bilo, a uvoznik (Feniks) nije znao kad ce opet doci pa sam uzeo Zalmana prodajem ga jer je ZEROtherm Nirvana bolji (iako mi vec lagano savija maticnu) ![]() |
|
![]() |
![]() |
#496 |
Guest
|
A zašto,molim te? Nije lako Četveroglavoga obuzdati,znaš... ![]() Bilo bi kudikamo bolje kada bi pričali putem SS-ova... ![]() @Vin: Ma,CoreTemp,RealTemp...kao što je netko već primjetio,sve su to "lažljivci",srećom i uglavnom lažu na "više",koliko sam u toku sa tim... Čak i da se uzmu očitanja sa OCCT-a,ni u jednome trenutku nije išlo iznad 66-67°C,nakon 1h.A meni stvarno ne pada na pamet ništa u svakodnevnoj primjeni gdje bih ga mogao ovako "zgaziti" a da mi treba,ekipa...a da mi treba.Pa čak i tada,nemam pojma šta bih sa taktom iznad 3.2 gige...a još da se eliminiraju "otegotne okolnosti" iz moga posta,tj.selidba u big tower,sređivanje protoka...uistinu,mislim da je ovaj cooler dostatan za 99%napora koji mogu snaći ovaj proc i to 24/7. Da me se ne shvati krivo:trenutno na tržištu ima barem 10-15 coolera koji pojedu BT za doručak,ali za normalan rad sustava uistinu ne treba ništa više od BT-jca. I tu sam famu htio malo "zdrmati"...top cooleri nisu nužni za razuman OC,čak niti po pitanju quada.EOS ![]() EDIT: Evo,isprobao na idle-u paralelno otvoriti par programa,i OCCT za 1-2°C pokazuje najviše temp. od svih,a identične CoreTemp-u,tako da nema dvojbi...ono je max-maxova temp.,i može biti samo manja,realno. Voila! Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 12.05.2008. u 19:02. |
![]() |
#498 |
Guest
|
|
![]() |
#499 |
....
Datum registracije: Apr 2008
|
evo ga : http://img390.imageshack.us/img390/5981/dsc05287je2.jpg A ova ljepotica ceka svoje napajanje ![]() http://img104.imageshack.us/img104/9455/dsc05288im3.jpg edit : evo u linkovima, sorry za slike ^^ Zadnje izmijenjeno od: pajkan. 12.05.2008. u 19:17. |
![]() |
![]() |
#500 | |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Stavi te slike u thumbove, pravila foruma tako nalažu... Citiraj:
![]()
__________________ Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 12.05.2008. u 19:30. |
|
![]() |
![]() |
#501 |
Premium
|
taj zero ima neku čudan vent, kaj ak vam to ode? |
![]() |
![]() |
#502 | |
LateralusX
|
Citiraj:
evo par na mom blogu: Zalman(Q6600 @ 3.4 GHz) zasto bi otislo? a i da ode uvijek mozes namontriati neki standardni 120 mm... |
|
![]() |
![]() |
#503 |
3.14zda ®
|
Vragu brige, nikad nisam imao hladnjak dulje od godinu-dvije, a ovaj ima 2 godine jamstva, tako da...jel, znas i sam. ![]() @windfaker; slazem se s tim gazenjem da je pretjerano to sto im radi Orthos i OCCT, ali recimo ja imam sitaciju da pokupim 2-3h sa kamere i ostavljam to preko noci da se enkodira u mpeg2. Ne zelim bas da me doceka plavi ekran, a u tom enkodiranju nije daleko od gazenja u Orthosu, vjeruj mi. Mozda nije bas 100%, ali vecim dijelom 70-ak % je. Top hladnjaci su mozda pretjerani za razuman OC, ali zaboravljas pojedinost da top hladnjak mogu spustiti na ispod 900 rpm i naklokati procesor na 20-30%[ovisno o modelu, neke i znatno vise koji imaju nizi stock] i da se procesor pri tome niti ne oznoji. A tisina je prekrasna za spavanje, a ne da slusam urlik intel stock turbine na 3000 rpm ![]() EDIT: Evo upravo kurim OCCT pa se SS-ovi mogu ocekivati uskoro ![]() Evo i SS-ova, upravo zavrsenog OCCT-a u toploj sobici, sa zatvorenim kucistem Centurionom 5 zabijenim u radni stol(ventovi na cca 700-800rpm, Nirvana na 1200rpm max.), dakle propuh je vrlo minimalan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zadnje izmijenjeno od: Dizel. 13.05.2008. u 12:46. |
![]() |
![]() |
#504 | ||
Guest
|
Citiraj:
Isto kao što su quadovi vs dvojezgreni(po pitanju zagrijavanja,narafski). Citiraj:
![]() "900RPM efekt" se može postići i sa većim case-om+izolacija(zvučna),poliranje,itd,itd... No,malo je top hladnjaka koji su imuni na drop RPM-a,ako je suditi po review-ima...jako malo.Pogotovo pri OC-u.Tako da neznam baš... Btw,koliko postotaka dobiješ u brzini enkodiranja ovisno o postotku OC-a?Mislim,govorimo poslu koji se ostavi "da se izvrši preko noći",dakle koliko je bitno hoće li se nešto enkodirati 9h ili 9.30?ako ti treba za posao,tj.točno u neko vrijeme sutradan npr,-startaš ga uvečer pola sata ranije ![]() Ja sam mislio više na real-time primjenu,interakciju,gdje možeš trenutno zamijetiti razliku(eo,pade mi napamet gejming,i sl.).Ali dobro,potrebe se razlikuju,naravno... Btw intel stock bih etiketirao kao "bespredmetno" za bilo kakvu ulogu u ovoj priči ![]() ![]() |
||
![]() |
#505 |
3.14zda ®
|
Ja recimo svog ZERO-a drzim na 1200 cisto ono bezveze, ali vidim da bi komotno mogao na 900rpm drzati ovaj umjereni clock od 18% koliko je sad sa laganini povecanim naponom, nazalost ovaj moj flagship E6850 nece gotovo nimalo gore sa stock naponom, pa sam mu morao dati malo plina. Mozda bi i mogao, ali mi se nije dalo pretjerano igrati, ostario sam za te egzibicije ![]() Sto se tice enkodiranja, tih 70% opterecenja ne uzmi zdravo za gotovo, opterecenje varira tijekom cijelog procesa, od 100% kod prolaza na videu, do malo manjeg opterecenja kod prolaza na audio dijelovima. Eh sad, ako natrpas 3D tranzicija posao se podosta uvecava i opterecenje raste. Na starom P4 2.6C@3.4GHz na Abit IC7 mi je trebalo otprilike duplo u odnosu na "ubaceni" materijal za enkodiranje, dakle ako natrpam sat i pol kadrova u jednu cjelinu i tranzicije izmedju, glazbu u nekim dijelovima gdje je zamor da ga eliminiram itd itd, trebalo mi je oko 3-3 i pol sata za taj posao. Na Core 2 se to gotovo ubrzalo do realnog vremena, znaci sat i pol da bude gotovo za i sat i pol, ali sve ovisi. Za povecanu frekvenciju pojma nemam koliko utjece, ali me i nije posebno briga, to si nagruvam vise onako fetisa radi, da ne radi na stocku bezveze ![]() |
![]() |
![]() |
#506 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2004
|
![]() izbor je pao na jedan od ova dva coolera, kojeg je bolje uzeti, ili ako netko ima bolju preporuku do nekih 300kn proc je E2160 za sada, kasnije eventualno neki quad... |
![]() |
![]() |
#507 |
Agent 0
Datum registracije: Feb 2007
|
Xigmatek HDT-D1284 - pogledaj kako je uništio Typhoona. |
![]() |
![]() |
|
|