Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Overclocking > Hlađenje
Ime
Lozinka

Zaključane teme

Uređivanje
Staro 09.05.2008., 15:09   #481
DeadMan+
LateralusX
Moj komp

DeadMan+'s Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor Z-man Pregled postova
EruroDizel, malo mi se tvoj rezultat čini razočaravajuć, jesi ti siguran da je to kod tebe sve odbro složeno (nemoj krivo shvatit ali te temp su prevelike)
Iako review-evi na netu nisu nužno točni, dapače, ali jedan sa techpowerup-a
kaže da e6850 overclockan na 3.6 (1.45V) u full loadu ima temperature 44, odnosno 47 °C ovisno o broju okretaja

edit:

http://www.techpowerup.com/reviews/Z...Premium/5.html
meni se cini da oni ovdje govore o CPU temp. (koju citaju s maticne), a Diesel je pricao o temp. jezgara
Staro 09.05.2008., 15:44   #482
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Kao sto se vidi, temp CPU ne prelazi niti 45 celzijusa u 100% ORthosu na 3.5GHz@1.375V. Zanimaju me samo Core temperature, ova CPU temp. sto mjeri ploca je za varanje samog sebe. Pogotovo na Asus lazljivim kuckama.

Code:
Polje	Trenutna vrijednost
Informacije o senzoru	
Tip senzora	Abit MicroGuru 2005  (ISA E0h)
Tip GPU senzora	National LM63, Volterra VT1165  (ATI-I2C 4Ch, 70h)
Naziv matične ploče	Abit IP35 Pro / IX38-MAX / IX38 QuadGT / IX48-MAX

Temperatura	
Matična ploča	40 °C  (104 °F)
CPU	44 °C  (111 °F)
1. CPU / 1. jezgra	61 °C  (142 °F)
1. CPU / 2. jezgra	61 °C  (142 °F)
PWM1	55 °C  (131 °F)
PWM2	55 °C  (131 °F)
PWM3	55 °C  (131 °F)
PWM4	55 °C  (131 °F)
PWM5	53 °C  (127 °F)
GPU	43 °C  (109 °F)
GPU okolna temperatura	42 °C  (108 °F)
GPU VRM	58 °C  (136 °F)
Hitachi HDS722516VLAT20	37 °C  (99 °F)
HDT722516DLA380	35 °C  (95 °F)
Hitachi HDT725032VLA360	35 °C  (95 °F)
Seagate ST380013AS	37 °C  (99 °F)

Hladnjaci	
CPU	1380 RPM
Aux1	1080 RPM
Aux2	1800 RPM
Aux3	1080 RPM
Aux4	5760 RPM

Naponi	
CPU jezgra	1.36 V
+1.5 V	1.50 V
+3.3 V	3.32 V
+5 V	5.10 V
+12 V	12.06 V
+12 V 8-pin	12.06 V
+5 V Standby	5.19 V
CPU VTT	1.21 V
Northbridge jezgra	1.24 V
Southbridge jezgra	1.05 V
DIMM	2.20 V
DIMM VTT	1.11 V

Current Values	
PWM	41.00 A
GPU VRM	8.71 A
Dizel je offline  
Staro 09.05.2008., 17:07   #483
žile
Banned

žile's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Autor kontroler Pregled postova
Uh sad gledam tu nirvanu i ona je niklovana. Uzeo bih onaj thermalright ultra 120 da nije niklovan, jer mi se dimenzijama i oblikom najviše dopada (tlocrt mu nije kvadrat)
Otkud ti to da je niklovan?Najnormalniji Al kuler,usput,ako ga možeš uzet samo daj,bolji zračni kuler pare ne mogu kupit
žile je offline  
Staro 09.05.2008., 19:12   #484
matman
Premium

Datum registracije: Nov 2007
matman je offline  
Staro 09.05.2008., 19:38   #485
DeadMan+
LateralusX
Moj komp

DeadMan+'s Avatar

to sto je cooler niklovan stvarno nema utjecaja na preformanse, barem ne primjetnog utjecaja
a ako pogledas link koji vodi s Thermalrightove stanice vidjeti ces da je niklovanje zapravo dobro jer onemogucuje oksidaciju metala (cime se gubi termalna vodljivost)
Staro 09.05.2008., 23:15   #486
matman
Premium

hm, nisam baš siguran, razgovarao sam s nekoliko fizičara (i kemičarkama) o tome.

Zaključili smo da niklovanje baze možda i nije tolki problem zbog koncentracije energije na procu, pa kakva god vodljivost ona se prenese do bakra.
Zanemarimo površinu pipeova, odnosno da se sa pipeova prenosi toplina na okolinu (a sigurno se malo prenosi).
Ostaje problem niklovanja pera, a laiki rečeno to je ko da si začepil kadu a očeš da voda ode, ali ti računaš na mikroskopsku poroznost gusa

šalim se, nije tak ekstremno, ali kužiš me.
Uglavnom za 50% (ako se dobro sječam toplinske vodljivosti sa linkova koje sam dao, Ni vs. Al) je smanjen prenos na okolinu (zrak)

A meni je to bitno ako ću ga skroz pasivno koristit.

Ja osobno mislim da je niklovan jer je BLING BLING

btw, vidi da imaš bioinfo u profilu. Danas sam predao Needeman-Wunscha, a za 3 tjedna moram Viterbija, oš mi to objasnit šta točno radi da ne moram guglat i implementirat rečenice u C (bar da je neki pseudokod, jer ovog NW sam doslovno rečenice iz nekog pdf-a prevodio u C)?

edit: čital sam ta objašnjenja al su uf... heatpipes are considered fragile, ono wtf, bakar ajde, ali heatpipes. To je ko da ja velim da se smatra da svi kreveti imaju nisivost max 100kg. Pa jako je bitno od kojeg materjala su.
Također nigdje ne objašnjava zakej je baza niklovana koja nema dodir sa zrakom, a o aluminiju da ne pričam.

Tak da rađe ću Ninju ili ST-a polirat svakih par g

Naravno, ako netko ima dokaze i objašnjnje da sam u krivu neka viče jer drugi tjedan u pon ide naruđba za Ninju, pa ajd sad dok još nije kasno.
Ponavljam svima, cooler je sigurno dobar, ali ja namjeravam hladit bez i jednog venta u kompu pa mi je svaki kelvin važan
matman je offline  
Staro 10.05.2008., 01:38   #487
DeadMan+
LateralusX
Moj komp

DeadMan+'s Avatar

Citiraj:
btw, vidi da imaš bioinfo u profilu. Danas sam predao Needeman-Wunscha, a za 3 tjedna moram Viterbija, oš mi to objasnit šta točno radi da ne moram guglat i implementirat rečenice u C (bar da je neki pseudokod, jer ovog NW sam doslovno rečenice iz nekog pdf-a prevodio u C)?

trenutno se bavim metagenomikom i PERL-om, HMM i search algoritmi jos nisu dosli na red
Staro 11.05.2008., 13:29   #488
matman
Premium

Citiraj:
Zaključili smo da niklovanje baze možda i nije tolki problem zbog koncentracije energije na procu, pa kakva god vodljivost ona se prenese do bakra.
Zanemarimo površinu pipeova, odnosno da se sa pipeova prenosi toplina na okolinu (a sigurno se malo prenosi).
Ostaje problem niklovanja pera, a laiki rečeno to je ko da si začepil kadu a očeš da voda ode, ali ti računaš na mikroskopsku poroznost gusa

šalim se, nije tak ekstremno, ali kužiš me.
Uglavnom za 50% (ako se dobro sječam toplinske vodljivosti sa linkova koje sam dao, Ni vs. Al) je smanjen prenos na okolinu (zrak)

A meni je to bitno ako ću ga skroz pasivno koristit.

Tak da rađe ću Ninju ili ST-a polirat svakih par g

Naravno, ako netko ima dokaze i objašnjnje da sam u krivu neka viče jer drugi tjedan u pon ide naruđba za Ninju, pa ajd sad dok još nije kasno.
Ponavljam svima, cooler je sigurno dobar, ali ja namjeravam hladit bez i jednog venta u kompu pa mi je svaki kelvin važan

Ljudi speak now or forewer hold your piece! jer danas navečer naručujem ninju pa da se ne zaletim krivo.
matman je offline  
Staro 11.05.2008., 13:51   #489
the-rider
ha?
Moj komp

the-rider's Avatar

Datum registracije: Dec 2007
frendu sam je montirao pred malo, hladi odlicno, samo ne vjerujem da ces je moci pasivno hladiti
stavis gore Xilenca na 5V, hladi a necujan je
the-rider je offline  
Staro 12.05.2008., 01:40   #490
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Xigmatek S1283 je stvarno prva liga, donio mi ga frend iz Njemacke prije par dana, i to "Red Scorpion" verziju i ostao sam stvano odusevljen. Cooler super izgleda, lagano se montira, nije prevelik ni tezak (600g s ventom), vent je tih,
Ja si isto pikiram taj cooler, po svim testovima je jako jako solidan. A cjena mu je nekih 280 kn, sto je po meni totalni bestbuy. Naravno tu je i Zerotherm Nirvana, ali ona kosta vec 340 kn ako se varam. Cekam sad jos da Besthya vidi za onaj mountig kit za Xigmateka, tak da ga mogu normalno montirat, a ne ovi pushpinovi..
Rekao si da si dobio Red Scorpion verziju, koja je skuplja 40 kn, a razlike nema.. Vidio sam test gdje je lik usporedio obicni i Rs..uglavnom, RS je atraktivnij ali performanse su jednake..

Ali po meni predobar cooler za te pare, ali vidjet cemo sta ce reci kad ga instaliram..

@deathman+

Jel si ti onaj lik koji je rekao da je unatoc svim forumskim komentarima o Zalman hladnjacima ipak proucio sve testove na netu i na kraju zakljucio da je taj Zalman odlican i na kraju ga i uzeo?

Vidim sad da jesi..
Zasto ga prodajes?
srale7 je offline  
Staro 12.05.2008., 10:40   #491
windfucker
Guest

Evo,ponukan ovim raspravama gore,moje skromno "viđenje situacije" glede današnjih procesora,coolera itd.itd.
Malo padataka iz prve ruke:
Kanta je ova iz profila,dakle Četveroglavi u lancima,i kako vidite,pretrpana je koječime (mislim da TV kartica ne piše ),i sve to upakirano u šugavoga Codegena midi,sa ventovima na 5V (nemam potenciometre),dakle jedan "granično privatljiv" protok (upuh 1x80mm & 1x120mm),straga vent 120 na napajanju (nije modan) i još jedna 120-ica na spomenutih 5V.
Btw,sad mi pade na pamet-kada opisujete "performanse" coolera i postate ovdje,zgodno bi bilo napomenuti ovo sa kućištem ,ventovima...otvorena/zatvorena bočna (moja,zatvorena) itd.,jer sve to itekako ima utjecaja na rezultat.I sobnu temp.,ako ju znate,naravno...(ja ju,npr. za vrijeme ovoga maloga bencha neznam.Pasta,recimo,pa...(ne)polirana baza...(kod mene sveprisutni AS5 i polu-polirana baza )
No,dobro.Radi se o kanti koja je poprilično tiha(i u postupku zamjene,btw),i postavkama koje bi se bez problema mogle držati 24/7,što se tiče eventualnih 99% mogućih potreba prosječnoga usera (ako i toliko).Dakle,jedan testić sa razumnim postavkama:

Voltaža po BIOS-u= 1.35V
V po CPU-Z= 1.328
V po EasyTune5 Pro= 1.375V
Temperature sa senzora vs core u prosjeku razlika za oko 5-6°C (više,naravno).

Ovo je "ad hoc" testić,moguće da bi išlo i sa nižim voltažama,no to niti je cilj ovoga posta,a i namjerno nisam cjepidlačio-neka se cooler malo oznoji

OCCT 1h & RealTemp (slika koja dovoljno govori za sebe):

Šljičice ža čjepidlake:

Zaključak:
Dobri stari TT BT

Malo za usporedbu ovo,recimo...

@Vin:Lijepo bi bilo kada bi nabacio koji SS ili link ako si već negdje posijao po Forumu...
Eto toliko od mene ovaj put.
LP

Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 12.05.2008. u 11:03.

Staro 12.05.2008., 12:22   #492
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Evo veceras kad dodjem s posla cu ga upregnuti u OCCT i baciti SS-ove temperatura

Bajdvej, RealTemp nije za Conroe procesore, meni laze po 6-7 celzijusa po coreu, e sad jeli tocan RealTemp ili CoreTemp, ne bih znao jer nisam bio u jezgri doticnoga Iako, na nekim maksimalnim sajbanjima primjecujem da je max trenutno 61 celzijus, sad kad je malo toplije i u prostoriji, na 3.5GHz@1.375V, ploca overvolta na 1.39-1.4V u idleu, a pod torturom napon pada na 1.36-1.37V, sto je i vise nego dobro.
Dizel je offline  
Staro 12.05.2008., 13:39   #493
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Mah ti progiji su svi shit nema do prstometra...
Staro 12.05.2008., 14:56   #494
DeadMan+
LateralusX
Moj komp

DeadMan+'s Avatar

Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
@deathman+

Jel si ti onaj lik koji je rekao da je unatoc svim forumskim komentarima o Zalman hladnjacima ipak proucio sve testove na netu i na kraju zakljucio da je taj Zalman odlican i na kraju ga i uzeo?

Vidim sad da jesi..
Zasto ga prodajes?
da, i jos uvijek tvrdim da nije los i da ekipa pretjeruje
drzao je Q6600 na 3.4 GHz (napon: 1.42 V) do 73° C u loadu (govorim o jezgrama, CPU temp je bio oko 54 °C) na 1600 RPM (ide do 2000 RPM) => na 1600 RPM je znatno tisi nego na max (na 2000 RPM je drzao jezgre ispod 70°C), ali se onda cuje
da se nije kod nas pojavio ZEROtherm Nirvana, vjerojatno ga ne bi ni mijenjao
i kad sam stavio Nirvanu PWM temp. su u loadu porasle za gotovo 10°C, jer je Zalman puhao po PWM heatsinku, pa sam morao staviti cooler na PWM heasink...
istina je da sam htio CoolerMaster Gemin II, ali ga u trenutku kad sam slagao stroj (malo prije Bozica) nije nigdje bilo, a uvoznik (Feniks) nije znao kad ce opet doci pa sam uzeo Zalmana

prodajem ga jer je ZEROtherm Nirvana bolji (iako mi vec lagano savija maticnu)
Staro 12.05.2008., 15:08   #495
Astral
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2005
Citiraj:
Autor DeadMan+ Pregled postova
drzao je Q6600 na 3.4 GHz (napon: 1.42 V) do 73° C u loadu (govorim o jezgrama
uzas...
Astral je offline  
Staro 12.05.2008., 18:20   #496
windfucker
Guest

Citiraj:
Autor Astral Pregled postova
uzas...
A zašto,molim te?
Nije lako Četveroglavoga obuzdati,znaš...

Bilo bi kudikamo bolje kada bi pričali putem SS-ova...

@Vin:
Ma,CoreTemp,RealTemp...kao što je netko već primjetio,sve su to "lažljivci",srećom i uglavnom lažu na "više",koliko sam u toku sa tim...
Čak i da se uzmu očitanja sa OCCT-a,ni u jednome trenutku nije išlo iznad 66-67°C,nakon 1h.A meni stvarno ne pada na pamet ništa u svakodnevnoj primjeni gdje bih ga mogao ovako "zgaziti" a da mi treba,ekipa...a da mi treba.Pa čak i tada,nemam pojma šta bih sa taktom iznad 3.2 gige...a još da se eliminiraju "otegotne okolnosti" iz moga posta,tj.selidba u big tower,sređivanje protoka...uistinu,mislim da je ovaj cooler dostatan za 99%napora koji mogu snaći ovaj proc i to 24/7.

Da me se ne shvati krivo:trenutno na tržištu ima barem 10-15 coolera koji pojedu BT za doručak,ali za normalan rad sustava uistinu ne treba ništa više od BT-jca.
I tu sam famu htio malo "zdrmati"...top cooleri nisu nužni za razuman OC,čak niti po pitanju quada.EOS

EDIT:
Evo,isprobao na idle-u paralelno otvoriti par programa,i OCCT za 1-2°C pokazuje najviše temp. od svih,a identične CoreTemp-u,tako da nema dvojbi...ono je max-maxova temp.,i može biti samo manja,realno.
Voila!

Zadnje izmijenjeno od: windfucker. 12.05.2008. u 19:02.

Staro 12.05.2008., 18:27   #497
pajkan
....
Moj komp

pajkan's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
ja sam si uzeo Scythe Mine i moram reci da sam jako zadovoljan, je da izgleda veliko ali je stvarno prva liga, 1500rpm na 36db
pajkan je offline  
Staro 12.05.2008., 18:57   #498
windfucker
Guest

Citiraj:
Autor pajkan Pregled postova
ja sam si uzeo Scythe Mine i moram reci da sam jako zadovoljan, je da izgleda veliko ali je stvarno prva liga, 1500rpm na 36db
Daj i ti stavi koji SS,bilo bi lijepo od tebe
I korisno,narafski

Staro 12.05.2008., 19:07   #499
pajkan
....
Moj komp

pajkan's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
evo ga :
http://img390.imageshack.us/img390/5981/dsc05287je2.jpg

A ova ljepotica ceka svoje napajanje

http://img104.imageshack.us/img104/9455/dsc05288im3.jpg

edit : evo u linkovima, sorry za slike ^^

Zadnje izmijenjeno od: pajkan. 12.05.2008. u 19:17.
pajkan je offline  
Staro 12.05.2008., 19:14   #500
Swarm dude
Premium moderator

Swarm dude's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Stavi te slike u thumbove, pravila foruma tako nalažu...
Citiraj:
Budući da još uvijek ima dosta modemaša ili korisnika sa slabijim ISDN/DSL paketima: Kod postanja slika koristite thumbnails ili sliku stavite u zip. Ako već stavljate sliku da se odmah učitava veličina ne smije prelaziti 50k. Za neke specifične stvari gdje je poželjno vidjeti veću sliku (rezultati overclocka ili game screenshot) zamolite moderatora ili admina da otvori poseban thread za to sa jasnim [56k warning] upozorenjem. Isto [56k warning] upozorenje je potrebno staviti i kod postanja linkova koji vode na stranice sa "težim" slikama ili videom.
EDIT: nema problema, oprošteno

CPU: AMD Opteron 3365 cooled by LC-CC-120
MBO: MSI 760GM-E51 FX
RAM: 4 x 8 GB G.Skill Ripjaws DDR3 PC-12800
VGA: Nvidia Quadro K600
SSD: Crucial BX500 1TB
HDD: Seagate Barracuda Guardian 2 TB
PSU: Silverstone Strider Essential 600W

Zadnje izmijenjeno od: Swarm dude. 12.05.2008. u 19:30.
Swarm dude je offline  
Staro 12.05.2008., 20:46   #501
matman
Premium

taj zero ima neku čudan vent, kaj ak vam to ode?
matman je offline  
Staro 12.05.2008., 21:37   #502
DeadMan+
LateralusX
Moj komp

DeadMan+'s Avatar

Citiraj:
Autor windfucker Pregled postova
A zašto,molim te?
Nije lako Četveroglavoga obuzdati,znaš...

Bilo bi kudikamo bolje kada bi pričali putem SS-ova...

evo par na mom blogu: Zalman(Q6600 @ 3.4 GHz)

Citiraj:
zasto bi otislo?
a i da ode uvijek mozes namontriati neki standardni 120 mm...
Staro 13.05.2008., 01:31   #503
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Citiraj:
Vragu brige, nikad nisam imao hladnjak dulje od godinu-dvije, a ovaj ima 2 godine jamstva, tako da...jel, znas i sam.

@windfaker; slazem se s tim gazenjem da je pretjerano to sto im radi Orthos i OCCT, ali recimo ja imam sitaciju da pokupim 2-3h sa kamere i ostavljam to preko noci da se enkodira u mpeg2. Ne zelim bas da me doceka plavi ekran, a u tom enkodiranju nije daleko od gazenja u Orthosu, vjeruj mi. Mozda nije bas 100%, ali vecim dijelom 70-ak % je.

Top hladnjaci su mozda pretjerani za razuman OC, ali zaboravljas pojedinost da top hladnjak mogu spustiti na ispod 900 rpm i naklokati procesor na 20-30%[ovisno o modelu, neke i znatno vise koji imaju nizi stock] i da se procesor pri tome niti ne oznoji.

A tisina je prekrasna za spavanje, a ne da slusam urlik intel stock turbine na 3000 rpm

EDIT: Evo upravo kurim OCCT pa se SS-ovi mogu ocekivati uskoro

Evo i SS-ova, upravo zavrsenog OCCT-a u toploj sobici, sa zatvorenim kucistem Centurionom 5 zabijenim u radni stol(ventovi na cca 700-800rpm, Nirvana na 1200rpm max.), dakle propuh je vrlo minimalan

Zadnje izmijenjeno od: Dizel. 13.05.2008. u 12:46.
Dizel je offline  
Staro 14.05.2008., 01:05   #504
windfucker
Guest

Citiraj:
Autor Vin EuroDizel Pregled postova
Vragu brige, nikad nisam imao hladnjak dulje od godinu-dvije, a ovaj ima 2 godine jamstva, tako da...jel, znas i sam.

@windfaker; slazem se s tim gazenjem da je pretjerano to sto im radi Orthos i OCCT, ali recimo ja imam sitaciju da pokupim 2-3h sa kamere i ostavljam to preko noci da se enkodira u mpeg2. Ne zelim bas da me doceka plavi ekran, a u tom enkodiranju nije daleko od gazenja u Orthosu, vjeruj mi. Mozda nije bas 100%, ali vecim dijelom 70-ak % je.
Sve 5,ali 100% vs 70% opterećenja su nebo i zemlja.
Isto kao što su quadovi vs dvojezgreni(po pitanju zagrijavanja,narafski).

Citiraj:
Autor Vin EuroDizel Pregled postova
Top hladnjaci su mozda pretjerani za razuman OC, ali zaboravljas pojedinost da top hladnjak mogu spustiti na ispod 900 rpm i naklokati procesor na 20-30%[ovisno o modelu, neke i znatno vise koji imaju nizi stock] i da se procesor pri tome niti ne oznoji.

A tisina je prekrasna za spavanje, a ne da slusam urlik intel stock turbine na 3000 rpm
Nisam li ja digao quada za 30%?
"900RPM efekt" se može postići i sa većim case-om+izolacija(zvučna),poliranje,itd,itd...
No,malo je top hladnjaka koji su imuni na drop RPM-a,ako je suditi po review-ima...jako malo.Pogotovo pri OC-u.Tako da neznam baš...
Btw,koliko postotaka dobiješ u brzini enkodiranja ovisno o postotku OC-a?Mislim,govorimo poslu koji se ostavi "da se izvrši preko noći",dakle koliko je bitno hoće li se nešto enkodirati 9h ili 9.30?ako ti treba za posao,tj.točno u neko vrijeme sutradan npr,-startaš ga uvečer pola sata ranije -problem solved.Ovo je sada pomalo lakonski od mene,ali kužiš poantu.
Ja sam mislio više na real-time primjenu,interakciju,gdje možeš trenutno zamijetiti razliku(eo,pade mi napamet gejming,i sl.).Ali dobro,potrebe se razlikuju,naravno...
Btw intel stock bih etiketirao kao "bespredmetno" za bilo kakvu ulogu u ovoj priči

Staro 14.05.2008., 06:44   #505
Dizel
3.14zda ®
Moj komp

Dizel's Avatar

Ja recimo svog ZERO-a drzim na 1200 cisto ono bezveze, ali vidim da bi komotno mogao na 900rpm drzati ovaj umjereni clock od 18% koliko je sad sa laganini povecanim naponom, nazalost ovaj moj flagship E6850 nece gotovo nimalo gore sa stock naponom, pa sam mu morao dati malo plina. Mozda bi i mogao, ali mi se nije dalo pretjerano igrati, ostario sam za te egzibicije

Sto se tice enkodiranja, tih 70% opterecenja ne uzmi zdravo za gotovo, opterecenje varira tijekom cijelog procesa, od 100% kod prolaza na videu, do malo manjeg opterecenja kod prolaza na audio dijelovima. Eh sad, ako natrpas 3D tranzicija posao se podosta uvecava i opterecenje raste. Na starom P4 2.6C@3.4GHz na Abit IC7 mi je trebalo otprilike duplo u odnosu na "ubaceni" materijal za enkodiranje, dakle ako natrpam sat i pol kadrova u jednu cjelinu i tranzicije izmedju, glazbu u nekim dijelovima gdje je zamor da ga eliminiram itd itd, trebalo mi je oko 3-3 i pol sata za taj posao. Na Core 2 se to gotovo ubrzalo do realnog vremena, znaci sat i pol da bude gotovo za i sat i pol, ali sve ovisi. Za povecanu frekvenciju pojma nemam koliko utjece, ali me i nije posebno briga, to si nagruvam vise onako fetisa radi, da ne radi na stocku bezveze
Dizel je offline  
Staro 14.05.2008., 09:44   #506
jonyb
Registered User
Moj komp

jonyb's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
Arrow SonicTower rev2.0 ili Zerotherm BTF80

izbor je pao na jedan od ova dva coolera, kojeg je bolje uzeti, ili ako netko ima bolju preporuku do nekih 300kn

proc je E2160 za sada, kasnije eventualno neki quad...
jonyb je offline  
Staro 14.05.2008., 09:48   #507
Gilbert5
Agent 0
Moj komp

Gilbert5's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Xigmatek HDT-D1284 - pogledaj kako je uništio Typhoona.
Gilbert5 je offline  
Staro 14.05.2008., 09:56   #508
jonyb
Registered User
Moj komp

jonyb's Avatar

Datum registracije: Apr 2004
gledao sam taj xigmatek, ali sam zbog pdv-a ograničen samo na links i ve-mil....

jedna od opcija je također Zerotherm NV-120, ali bi trebao provjeriti dal če sve to stati u Chieftec SG-01B
jonyb je offline  
Staro 14.05.2008., 10:44   #509
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Kao misliš 'zbog pdv-a'? I Hardveraj je firma i možeš kupovati na R-1.
Staro 14.05.2008., 10:47   #510
DeadMan+
LateralusX
Moj komp

DeadMan+'s Avatar

Zerotherm NV-120 je dobar izbor ako stane

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke