|
![]() |
#571 |
Registered User
Datum registracije: May 2008
|
e ovako drustvo
imam mali problem sa pocom gigabyte s series ga-ma69vm-s2 kada igram igrice napr bios mi necita lepo temperaturu procesora a speed fan cita kako treba sada se ja pitam i vas pitam da mi pomognete.Na primer bios pokazuje posle igre za 5 do 10 atepeni vecu temepraturu nego speed fan.E na primer kada igram ugasi se zato sto se pregreje komp padne mi sistem neznam stra da radim pa sam uzeo i probao da uporedim igrao sam pola sata i izasao speed fan pokazuje 41c a bos pokazuje 59c e sada ogranicio sam u biosu da kad predje 70c daje signal da se pregrejava mislio sam da nece da se ponovi ali jeste pregrejavao se i pistao. e sada taj problem neznam da resim ja mislim da je do biosa kako da resim taj problem. HVALA |
![]() |
![]() |
#572 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Aj sad lijepo sjedni, klikni onu tipkicu "edit" dolje, pa ubaci tocke, zareze i ostalo interpunkcijsko drustvo, jer ovako se qrca ne kuzi sta hoces i sta zelis i kakvih problema imas.
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#573 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Zanimljiv je taj Preshott na AMD 690V chipsetu ![]() http://tw.giga-byte.com/Products/Mot...ProductID=2500 |
![]() |
![]() |
#574 | |
Banned
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#576 |
Registered User
|
Pitanja u vezi temperatura
Poz svima. Nedavno sam kupio stari komp -- proc je pentium IV, 1.8 GHz, bios je AMI -- kojeg koristim kao server doma.. linux, mreže i to.. uglavnom čini se kako je hladnjak sa automatskom regulacijom tj. što je proc opterećeniji to je broj okretaja ventilatora hladnjaka veći. problem je ta buka koja nekad zaista zna biti nepodnošljiva (posebno navečer). moje pitanje je što trebam učiniti da smanjim buku bez da proc rikne za mjesec dana. hoće li novi hladnjak pomoći ili automatska regulacija ovisi o biosu ili procu? postoji li opcija u biosu koja bi isključila automatsko reguliranje? ako je rješenje problema novi hladnjak, preporučite neki relativno jeftin, no koji će obavljati solidan posao bez previše buke (koja ubija koncentraciju)... neki best buy puno hvala! |
![]() |
![]() |
#579 |
Premium
|
Temperatura quad procesora i ostalog...
Koliko bi trebala biti temperatura jednog Corea od Intel Quad 2 procesora? Meni je oko 50 stupnjeva, što mislim da je malo preveć... Imam Thermaltakeov Soprano DX case... i stavio sam na vrata još jedan 80mm vent. Zanima me kaj bi vi još stavili u taj case? Pošto je takva temperatura kod svakog corea, na ovom procesoru... Processors Information ------------------------------------------------------------------------------------ Processor 1 (ID = 0) Number of cores 4 (max 4) Number of threads 4 (max 4) Name Intel Core 2 Quad Q6600 Codename Kentsfield Specification Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz Package Socket 775 LGA (platform ID = 4h) CPUID 6.F.B Extended CPUID 6.F Core Stepping G0 Technology 65 nm Core Speed 1600.2 MHz (6.0 x 266.7 MHz) Rated Bus speed 1066.8 MHz Stock frequency 2400 MHz Instructions sets MMX, SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, EM64T L1 Data cache 4 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size L1 Instruction cache 4 x 32 KBytes, 8-way set associative, 64-byte line size L2 cache 2 x 4096 KBytes, 16-way set associative, 64-byte line size FID/VID Control yes FID range 6.0x - 9.0x max VID 1.200 V Features XD, VT Hardware monitor ----------------------------------------------------- ST3500320AS hardware monitor Temperature sensor 0 30°C (85°F) [0x1E] (HDD) Dump hardware monitor Hardware monitor ----------------------------------------------------- Intel Core 2 Quad Q6600 hardware monitor Temperature sensor 0 51°C (123°F) [0x31] (core #0) Temperature sensor 1 48°C (118°F) [0x34] (core #1) Temperature sensor 3 48°C (118°F) [0x34] (core #3) Temperature sensor 2 44°C (111°F) [0x38] (core #2) Dump hardware monitor Hardware monitor ----------------------------------------------------- GeForce 8600 GT hardware monitor Temperature sensor 0 55°C (130°F) [0x37] (GPU Core) Dump hardware monitor TE IT87 hardware monitor Voltage sensor 0 1.02 Volts [0x40] (CPU VCORE) Voltage sensor 1 1.92 Volts [0x78] (VIN1) Voltage sensor 2 3.34 Volts [0xD1] (+3.3V) Voltage sensor 3 5.03 Volts [0xBB] (+5V) Voltage sensor 4 11.97 Volts [0xBB] (+12V) Voltage sensor 6 -4.74 Volts [0x4A] (-5V) Voltage sensor 8 3.15 Volts [0xC5] (VBAT) Temperature sensor 0 41°C (105°F) [0x29] (TMPIN0) Temperature sensor 2 38°C (100°F) [0x26] (TMPIN2) Fan sensor 0 1559 RPM [0x1B1] (FANIN0) Eto, to su neke informacije iz CPUid-a u vezi mog hardveraja... Ako je moguće da netko napiše svoje mišljenje bio bih vam zahvalan! ![]() |
![]() |
![]() |
#581 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ako je stock cooler i ako nemaš termalnu pastu, nego ono sivo gov.. onda je ok. Ako ne misliš ništa clockati onda najbolje da ništa ne diraš.
#582 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
dali imas box kuler na quadu ? ak imas to ti je normalna temp.
#584 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Tu sve piše o coolerima, ali nema potrebe ako ga misliš držati na 2.4: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=85212
#587 |
Prečupavi mod
|
Brijes. To su skroz normalne (cak i ispodprosjecne) temperature za taj proc pod box coolerom. Zaboravi na temperature i igraj se dalje...
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
#589 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Možda 3000 ostalih zračnih kulera na tržištu? I ne baviš se overkloukiranjem,ne trebaš se zabrinjavat s mjenjanjem tog box kulera. |
![]() |
![]() |
#590 |
Prečupavi mod
|
Kao sto rekoh, zaboravi na temperature (i cooler)... ako ces overclockirati, onda imas u podforumu "Overclocking" preporuke za dobre zracne coolere i opcenito sve sto bi te moglo zanimati mozes vec nac u otvorenim temama...
![]() |
![]() |
#591 |
Zlotvor
|
¡ʞɔǝu ɹnoʎ ʞɐǝɹq Zadnje izmijenjeno od: Radikal. 19.05.2008. u 12:11. |
![]() |
![]() |
#592 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2007
|
|
![]() |
![]() |
#593 |
Zlotvor
|
#594 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Da, ovo je ozbiljan forum, pa nemojte više spamati. Recite nešto konstruktivno ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
#595 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
#597 |
Guest
|
Ma,lockajte ovo,već je i odgovor na prvo pitanje mogao izguglati iz prvoga pokušaja...ako se zna registrirati na Forum,onda zna i ovo. Osim toga,ovakva elementarna pitanja je pristojnije pitati na PM,ima nas sa quadovima mali milijun(jel' tako teško stisnuti na "Moj komp"?) ,dobiješ odgovor,a nema spama. Ne samo on,ima takvih... |
![]() |
#598 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
I to što veliš...u zadnje vrijeme zbilja ima pootvarano hrpa tema o temperaturama ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|
|