|
![]() |
#181 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#183 |
Super Moderators
|
![]() |
#184 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Registered User
Datum registracije: Apr 2008
|
vratimo se onda na topic jer mirisem admina iza ugla...heh... Nisam siguran da li je postovani forum vidio slijedeci link: http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=972503 tu se objasnjava zasto vecina mkv-a ne radi na akceleraciji i kako to "popraviti"...ako vam se da ispocetka prekodiravati mkv...nisam siguran da zelim na to trositit dragocjene dane...kad dodje BluRay drive, ocekujem da ce PowerDVD pruziti akceleraciju za to, a izbjegavat cu 1080p mkv clipove od 40mbps (samsung demo anyone) sto je i maximalni bitrate prema BluRay standardu i zaista je besmislen u praksi...Bluray filmovi obicno idu na 18 - 20mbps... |
![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Super Moderators
|
![]() |
#187 |
Registered User
|
kad se matroska povezuje uglavnom s piratlukom...btw, kriva informacija, gore navedeni postupak ne prekodirava video, samo mijenja neke flagove... |
![]() |
![]() |
![]() |
#188 |
Super Moderators
|
![]() |
#189 |
Registered User
|
probao sam ipak gore navedeni recept: radi samo sa 720p mkv-ima, ali radi, proc 0-2%... |
![]() |
![]() |
![]() |
#190 |
Super Moderators
|
![]() |
#191 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
To netko uvalio receiver u kućište od Icy Boxa? ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Super Moderators
|
Pogledaj malo bolje-stvar ne izgleda loše ![]() Chipset-Sigma Designs SMP8635 Baš čudno da su oni prvi uletili ![]()
![]() |
#193 |
EMP moderator
|
Ne zanima me više ništa, radi mi sve glatko, čak i taj Samsungov klip, a UVD će malo pričekati. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#194 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() |
#196 |
Torrent freek
Datum registracije: Mar 2005
|
Danas me Agent no. 47 naljutija jako... Film je inače *** mod: uklonjen screenshot u kojem je vidljivo korištenje piratskog materijala Procesor konstatno vrti oko 60 s tim da svako toliko (cca 2,3 minute) skoči na 99% šta je dovoljno da se slika uspori ![]() Naa kraju san trpija preskakanje jer nisan naša načina da ovo sredim ![]() Očito je jedini način bacit ovaj s939 u smeće i uzet nekakav AM2+, 3 šta već...4 jezgre i vozi ![]()
Zadnje izmijenjeno od: Costa. 16.06.2008. u 22:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#197 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
pa trebalo bi ovo povući normalno to,daj klokni taj proc malo više pa će onda ići puno bolje ![]() probaj na recimo 2.8GHz
![]() |
#198 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
![]() Na 2,5 nema teorije da radi stabilno iako je bija dobro hlađen. Ovo u sigu je maksimum šta san postiga, a viruj mi da san isproba 101 kombinaciju, neće i gotovo ![]() Smeće njemačko ![]()
![]() |
![]() |
#199 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Drugi player, drugi codec (CoreAVC?) ? Malo mi to smrdi ako se baš ponavlja svakih 2-3 minute konstantno... P.S. Prekodiraj to, smanji bitrate i gledaj kako Bog zapovijeda ![]()
![]() |
#200 | |
Torrent freek
|
Citiraj:
![]() Inače mi se KMP pokaza kao najbolji pa nisan previše iša u širinu... Da CoreAVC je tu, a KMP je proban s internim i eksternim codecima... Nekad 2,3 min nekad 5,6 uglavnon ponavlja se periodički, svako malo skoči na 100%, je da je to na sekund ili dvije, al živcira pošto je toliko često. Ma, kasno je sad ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#201 |
Super Moderators
|
Kupi si neku grafu sa UVD-om i riješio si problem ![]()
![]() |
#202 |
Torrent freek
|
Mah, to san odma u prvom postu i sam napisa (doduše ja san cilja na CPU+MBO, ti na VGA) al u biti je isti k, jer nema šanse da pljunem xxx ili xxxx kn da bi mi 1080p (i to jedan od 5, pošto ostala 4 obično rade ok) radija kako treba. Rađe se onda skroz "prešaltam" na 720p i mirna bosna ![]() Al sumnjam da ovo procesor ne može izgurat...izgura je onaj akvarij od samsunga jeben ga ![]() ![]()
![]() |
#204 |
EMP moderator
|
Ovih dana ću se malo pozabaviti s UVD-om i matroskom, nadam se da će biti rezultata. Zasad mi ovaj Samsungov klip radi bez beda na 29-30 fps s procom na 1.8 GHz. ![]()
|
![]() |
![]() |
![]() |
#205 |
Torrent freek
|
Manje šteka jer CPU vrti na manje postotaka pa i kad skočo obično ne dođe do 99% već do 80-ak% pa ne zašteka ![]() Doduše provrtija san 15 minuta filma, nisan gleda uru ipo, al bolje je bar za 1/3 ![]() Koja je šema s ALT+F? Šta je to uopće? Prednosti? Mane? ![]()
![]() |
#206 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
A imaš kao neki Preset za kvalitetu videa - Speed (kao za kompove od 1Ghz), Normal i Quality (za one koji imaju kao 3Ghz). Degradira se kvaliteta prikaza (titlovi i slično). Samo kaj sumnjam da, kada su to radili da su imali u planu HD video ![]()
![]() |
#207 |
Torrent freek
|
![]() |
#208 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
da ne otvaram novu temu a ima veze uz mkv ili matrosku trebao bi editor sa vizualnom kontrolom gdje mogu rezat mkv djelit i sve ostalo... slicno virtual dub.u?! ako netko zna slobodno mi napisite tu ili na PM bilo bi idealno da mogu ubacivat i titlove u mkv bilo kakva pomoc je dobro dosla ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Citiraj:
Code:
http://avidemux.sourceforge.net/ Inače nije baš mkv previše ugodan format za obradu, vidjet ćeš koliko mu treba da ga propisno otvori. Za titlove za sada ne vidim rješenje osim demux/mux (što i nije tako sporo) |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Premium
Datum registracije: May 2008
|
Inače (kad se već javljam) što se tiče akceleracije kako se vidi u mojoj konfi ja sam od onih koji bi to jako željeli pa zadnjih mjesec dana proučavam problematiku. Zaključak: - mora se poštivati standard inače ništa od DXVA. Najbitnije: L4.1 profil, ne više od 4 ref. framea i 3b - sa 720p je lako, ako nešto ne štima par sekundi sa IDCT changerom i sve OK (link je u već objavljenom linku s avsforuma) - ako je 1080 van standarda pomaže samo prekodiranje. Našao sam taj vražiji Samsung demo od 500Mb na netu i probao - jedva 17-20fps, ništa od DXVA, skoro jednako dropanih koliko i prikazanih sličica. Prekodirao jednako blesavo (40Mbit avg, max i preko 60) - GPU rastura, CPU zauzece 7-10%, reprodukcija savršena !!! Prekodirao i 1. epizodu BBC Planet Earth (1080p) - stvar jednako leti kao i Samsung. Kako spominju na avsforumu i "scene" je postala svjesna toga pa se polako pojavljuju jasno označena "L4.1" "izdanja" E sad, prekodiravati tu i tamo (da se razumijemo - ja sam picajzla na sliku no i nakon recodea ista je i dalje fantastična) ili utrpati neki Phenom na ploču vrag bi znao. (a nekako mi se čini da bi i on štucao na Samsung promo) btw - sve probano sa MPC HC bez ijednog codeca na PC |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|