|
![]() |
#331 |
.
Datum registracije: Dec 2005
|
Da, preslabo je. Nabavi si nekog Fortona 350W PNF... |
![]() |
![]() |
![]() |
#332 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
Sad radi na 2,8 Ghz, na def voltaži od 1.32 V. Pa da vidimo kako diše... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#333 |
.
|
Bolje vrti Prime95... Small FFT's...samo procesor gazi...Blend za memoriju... |
![]() |
![]() |
![]() |
#334 |
Premium
|
Danas sam probao koliko ide moj E2160 na def. voltaži. Zadnje stabilno bilo je 2,8 Ghz. Bilo je u biosu 1.32V. Digao ga na 3 Ghz i sve ok. Ušao u Win i prošao SPI. Oko 21,5s. Pokrenuo Orthos i nakon 9s komp se ugasio. Restartao. Nakon drugog pokušaja, te isto nakom 9s, Orthos javlja grešku. U biosu podigao napon na 1.35V i sad već radi bez problema u Orthosu 45min, s temperaturama oko 55 C. |
![]() |
![]() |
![]() |
#335 |
.
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#336 |
Premium
|
Ispravljeno. ![]() Prime95 kažeš? Pa ne testira Orthos i memu? |
![]() |
![]() |
![]() |
#337 |
.
|
Pa testira... Valjda gledaš jel ti procesor stabilan...zato ti pričam o Small FTT's-u Za Kingmaxe se valjda već više stotina puta tu na forumu utvrdilo na koliko može delati... |
![]() |
![]() |
![]() |
#338 |
Premium
|
Na 3 Ghz, kod testiranja Small FTT's-a u Orthosu, sistem se ruši. Nekad nakon 6 s, nekad nakon 3 min. Nema stabilonosti. Dok na 2,8 na def voltaži radi stabilno i nema rušenja ni nakon 2 sata testiranja Small FTT's-a u Orthosu (prošli testovi od prije par dana). Ostajem ja na stabilnosti i na 2,8 Ghz. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Imam Abit AB9 pro ploču već jedno godinu dana.dobar je clocker ali meni bi trebalo nešto bolje s obzirom na p965 chipset.razmišljam o kupnji DFI MBO Infinity Blood Iron P35-T2RL koja je sad oko 700kn(prema testovima na netu vidim da fsb ide i reko 500mhz a max voltaža proca je 1.9 v a meme 3.4v,tako da je ploča sasvim dobar clocker) ili Gigabyte P35-DS3 koja također može poteći preko 500mhz(max voltaža proca je 2v a meme 2.5v) košta oko 600kn.ploča će bit kupljena u hardveraju tako da izbora za ploče do 700kn nema baš puno.ako ima neka puno,puno,puno bolja ploča za clockanje do 700kn u bilo kojem shopu molim preporučite.na ploču će za početak ići proc intel c2d e2200.unaprijed zahvaljujem. ![]()
![]() |
#341 |
Premium
|
![]() |
#342 |
3.14zda ®
Datum registracije: Nov 2005
|
Nemam pojma sto ti fali ovom E4300...bezveze, neces nista dobiti osim po dzepu i kiseli smijesak kad vidis da si spizdio pare u reklamnu kampanju. Kupi si neki Celeron E1200 i krkaj ga na toj ploci do ibera, ako bas hoces zapaliti nesto ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Premium
|
jednostavno volim clockat i hoću da jednog dana zamjenim razera(šala mala jer je razer kralj clocka).ako baš toliko voliš p965 chipset zašto ga ti nemaš?mislim da su i P35-DS3 i Blood Iron bolje ploče što se clocka tiče od abit ab9.zato tražim preporuku koja je od ove dvije bolja.
![]() |
#344 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
I ja volim 965P i ne bi se bunil, ako mi pokloniš E4300. Radil bude na defaultu, tak da nemaš straha i znaš da bude mažen i pažen. Eventulano ako ga ne misliš pokoniti, mogu ti dati kakvih 100 kn, reda-radi. ![]() Ako voliš clockati, onda bi trebal znati koje komponente se smatraju clockerskima i samim time ti si taj koji trebal davati savjete koju ploču, umjesto da imaš dileme. |
![]() |
![]() |
![]() |
#345 |
Premium
|
McG@ osnovnoškolac sam,volim clockati i znam podosta o clockanju ali ne znam sve(nije niko znao sve u svojim počecima).svugdje se priča o skupim pločama i o njihovu nadmetanju a nigdje o jeftinijim ali i vrlo dobrim clockerskim pločama.novci se nema ali sam nešto dobio, nešto zaradio i tako da hoću malo u shoping.zašto vam je problem preporučiti mi ploču ako imam dilemu između ove dvije jer vidim da obadvije idu preko 500mhz i imaju velike mogućnosti povećanja voltaža.
![]() |
#346 |
-------
|
Ma kakav problem, samo velim da mi nema smisla biti clocker (ili težiti k tome), a ujedno ne znati koju ploču kupiti. Kaj se tiče preporuke, meni je čisto svejedno kaj budeš kupil, pošto me clockanje zanima kolko i Severinin telefonski broj. Ako su obje ploče jednake po OC potencijalu (a kolko vidim po tvojim zadnjim postovima - jesu), onda kupi onu koja te jeftinije ispadne i voljno. |
![]() |
![]() |
![]() |
#347 | |
Premium
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#349 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Ajd reko bi nešto da je onako pravo jebena dilema i da je teško znat šta ćeš uzimat.Ono WTF,kažeš da znaš dosta o overklokingu,a trpaš gigabyte i dfi u isti koš.Ono,gigabyte ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#350 | ||
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Ako nemaš nešto reć u vezi teme, nego samo spamat i mučit ostale usere svojim anti-OCom i tim nekim ženama noj to radit. ![]() Citiraj:
Sada ako neko ima iz prve ruke da ti odgovori bilo bi dobro. Isto tako pogledaj dobro i odluči je l' ti ploča odgovara komoponentama, layoutu i svim ostalim stvarima. Krajnji FSB na obe ploče bi trebao biti 500+MHz! |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#351 | |
-------
|
Citiraj:
![]() Da čitaš moje postove s razumijevanjem, umjesto brzopleto, skužil bi da ja njemu za clockanje nisam prigovoril. Čak i kad se moji postovi tebi čine spammom, u njima je uvijek zamaskirana pokoja korisna stvar. Znaš di se prijavljuje post, pa fino koristi tu opciju kad vidiš moje postove. Svaki sljedeći put kad budeš citiral moje postove, misleći i nadajući se da znaš kaj sam ja u tim postovima htel reći, brzina kojom budemo dotaknuli samo dno i pokupili ban, nadmašuje onu koja ti je potrebna da prijaviš post. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#356 |
.
|
Vjerujem da će to ići više, bez problema. Moj E2140 je išao na ~3.5GHz, stabilno, max je bio 3.54GHz, blesavi FSB wall ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#358 |
.
|
Ništa ekstremno, nekih 1.5-1.55v... I da, testove sam vrtio na 3.48GHz, točnije. Pri tome, isti je bio 24/7 Prime stabilan. Stepping je bio L2... |
![]() |
![]() |
![]() |
#359 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
Ajd da sam i ja nešto dobro dobio metodom slučajnog odabira ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|