|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jul 2006
|
Trazenje mape i birsanje
Evo radim u notepadu neznam pod kaj to spada c, c++ nije bitno nego trebam commandu da mi prodade mapu ali ja neznam tocno mjesto gdje se nalazi.. imam za file.exe i da obrise odma al mi treba za mapu koja se nalazi na recimo na c:\ disku Eda mozete mi rec pod kaj to spada to je recimo ko programiranje u c++ pisat te kommande u notepadu...? Evo tako to izleda komanda da mi nade file.exe negdje na disku.. DEL /F /Q /S "C:\test.exe" ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
I jos ta kommanda DEL /F /Q /S "C:\test.exe" ak nepostoji onda mi baci "could not find" c:\test.exe a ako postoji negdje na c disku onda mi pise da je obrisalo sve je to ok al mogu maknut?? da mi nepise ako ne nade to "cloud not find" i da je obrisalo kao da se nista nije desilo... ubiti ja ocu prekrit toda je u programu pisalo da je moralo nest obrisat nesmije se znat za to i kad se obrise i ako se ne obrise odnosnno ako ne nade?? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2004
|
Nema to veze s Com niti C++om... Ovo mozes nazvati pisanjem DOS skripti ili Windows command prompt skripti ili Windows batch fajlova ili nesto slicno tome... Ako ne zelis nikakve ispise na ekran, onda na pocetku fajla (ili u onom trenutku kada zelis da se ispisi prekinu) napisi @ECHO OFF. Naravno, ako negdje kasnije u skripti pozelis ispise, onda napises @ECHO ON. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Evo ti pa probaj dal ce ti doc "could not find file.exe" @Echo off Title bisanje fajlova Echo ovaj program je pokrenut iz: Attrib c: DEL /F /Q /S "C:\test.exe" pause (inace ovdje se nastavlja program) Exit znaci napravi bilo gdje na disku c: test.exe i pokreni ovo i onda ce ti pisati da je obrisalo taj file a stavio msa @echo off nekuzim... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
Code:
dir /s /b imefajla > del Code:
dir /s /b imefalja > del File Not Found
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
|
Citiraj:
@echo off dir /s /b imefalja > del pause exit al nikaj mi ne trazi samo mi pise press any key to Continue... ili treba jos nekja prije napisati inace cijeli disk mi je na prepertisu "Read-Only" mozda je to krivo?? Al kad pokrenem da mi trazi file.exe onda nade i pise daje obrrisalo |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
ok je sad sve samo sam morao napisat CLS ad obrise sve kaj se do tada ispisalo na ekranu lol |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
ok moze lock na temu ![]() |
![]() |
![]() |
|
|