Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > ISP
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 11.04.2008., 22:28   #121
Tera
Premium
Moj komp

Tera's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
ma nee..neg propala mi želja..heh...uglavnom šteta što nisu dostupni,,

Tera je offline   Reply With Quote
Staro 15.04.2008., 23:15   #122
Mac_F
Pauk mrežar
Moj komp

Mac_F's Avatar

Datum registracije: Jul 2007
Citiraj:
Autor MadBoY Pregled postova
Ponovit cu jos jednom. Imam vec nekih 5mjeseci Metronet i nema pucanja veze, nema smanjena brzine, nema velikih pingova!

Bilo je problema da se nisam mogao spojiti na net po 10-12h, ali to je bilo 2x od kad ga koristim i jednom sam na 2h imao brzinu od oko 200kbps.
Zadnja 2 mjeseca imam konstanto 40kb/s upload na torrentima, a download je uvjek full brzina (jer ima dosta seedera i privatni tracker).
I meni isto sve radi savršeno proteklih 6 mjeseci. Nedavno nisam mogao na internet cijeli dan, no pred par dana mi je došao račun od Metroneta i piše da su mi poklonili 1 mjesec flata, a to je stvarno za svaku pohvalu.
Jučer sam prešao na MetroCARNet i zasada je sve OK. Samo jedna stvar: prije nego što se pokušate spojit preko CARNeta stavite na "Obtain IP adress automatically"

Citiraj:
Autor Z-man Pregled postova
to mi je samo bitno, ostalo je sve manje važno......
Pa reko sam ti da je manji, jel mi ne vjeruješ

P.S. Prelazak sa Metroneta na MetroCARNet se plaća 300 kn jednokratno, ali se brzo isplati
Staro 16.04.2008., 01:20   #123
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
od frenda koji je uzeo metrocarnet sam cuo da je sranj.. sa njihovim wireless routerom to sto je zakljucan a on kak ima laptop i komp u kuci kad se ide s jednim spajat na net ovo drugo mu se odspoji i tak nes uglavnom...pa sad posto su postavke zakljucane jel postoji nacin da se to sredi,mozda zvat njihove tehnicare da to dodu postelat il nes?
njuskalo je offline   Reply With Quote
Staro 16.04.2008., 12:24   #124
matman
Premium

Datum registracije: Nov 2007
Citiraj:
Autor njuskalo Pregled postova
od frenda koji je uzeo metrocarnet sam cuo da je sranj.. sa njihovim wireless routerom to sto je zakljucan a on kak ima laptop i komp u kuci kad se ide s jednim spajat na net ovo drugo mu se odspoji i tak nes uglavnom...pa sad posto su postavke zakljucane jel postoji nacin da se to sredi,mozda zvat njihove tehnicare da to dodu postelat il nes?

Neznam, meni ništa nije zaključano, možda ti frend nezna IP adresu routera da dođe do sučelja ili nezna šifru (user, 0000).

Uglavno imam stalno jedan komp (preko žice) i 2 laptopa spojena. Zna pucat na kratko na jednom laptopu koji je odvojen sa 4 NOSIVA zida ali i to je rijetko.

Jedino svatko treba svoj CMU okristit (iliti ga: AAi@edu hr ili tako nešto se to sad zove)

eidt: Uglavnom ja sam sebi sve podesio kako želim: šifru rutera, šifru mreže i ne emitiranje imena.
Ne znam šta bi još moglo postojat, a da je zaključano pa ja ni ne znam za to.

A šta se računa tiče: plačam 220kn mjesečno za flat na 4/512 i neograničeno telefoniranje. Meni se to sviđa, em mama i seka vise na telefonu cijele dane pa manje komp diraju em ja film skinem za 1h pa ne moram seku zvat i zg-a da nekaj stavi skidat, jer sve jastignem za vikend.

Zadnje izmijenjeno od: matman. 19.04.2008. u 18:32. Razlog: male pravopisne korekcije
matman je offline   Reply With Quote
Staro 17.04.2008., 13:30   #125
njuskalo
Premium
Moj komp

njuskalo's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
e to valjda sta treba za svako korisnicko ime,ja misleo da sve moze prek istog..
njuskalo je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2008., 17:07   #126
zoky21
Premium
Moj komp

Datum registracije: Oct 2007
pa i mozes preko istog ako kupiš još jedan router koji podržava VPN konekciju
zoky21 je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2008., 18:05   #127
Enter Sandman
dark paradise
Moj komp

Enter Sandman's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor kontroler Pregled postova

A šta se računa tiče: plačam 220kn mjesečno za flat na 4/512 i neograničeno telefoniranje.
Ja za ovo ne znam mora da je nešto novo?
Enter Sandman je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2008., 20:30   #128
big_B
Premium

big_B's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Metrocarnet Problemi

Imam problem sa učestalim diskonektanjem

Na stranici https://metrocarnet.carnet.hr/metroc...?id=statistike se može vidjeti log svih spajanja i odspajanja, i moj izgleda ovako:

sve preko 50k mora u thumbs :-)

Prvo je vidljivo da računalo broji nekakvo vrijeme (kad se spojim i odspojim) i promet u KB (što god to bilo, ali kilobajti ili kilobiti nisu) jer mi je brzina 2 Mbit-a, a piše da mogu skinuti 4 Gb (ako su kilobajti) u sat vremena, što bi bilo super, ali nažalost daleko od stvarnosti.

Dakle kada ovaj brojač dođe do magične brojke 4194303, prestaje moja veza sa netom (također je zanimljivo da piše da sam 4 Gb skinuo i uploadao :P).

Prije me nakon takvog diskonektanja nije više niti htio spojiti, i tada sam bio prisiljen preživjeti bez neta 2-3 h, dok mu iz vedra ne bi došlo da me spoji.

Zadnjih 2 tjedna to se promijenilo i sada se mogu bez problema opet spajati nakon njegovog prisilnog diskonektanja.

Javlja se tu i tamo još da mi ne dozvoljava rekonektanje, ali restartanje računala rješava probleme ( OVO je UBER čudno ?!?!?).

Dakle, htio bih zamoliti nekoga tko je korisnik da posjeti gore navedenu adresu i uslika stranicu ili napiše što kod njega piše.

Ovo sam na početku tolerirao, jer nisam imao potrebu za nekom stabilnom vezom, ali u zadnje vrijeme to sve teže prihvaćam…….

BTW. Cijela shema sa metrocarnetom je kod mene krenula u krivom smjeru….
Odmah prvi dan, uspio sam „podesiti“ ruter da mi dodjeljuje statičke IP-ove u mom lanu, nije htio, no poslije vraćanja postavki, ruter se nije više htio spajati na metocarnet mrežu, pa tako ni na net. Hvala Bogu onaj idiot koji mi je to došao spojit nije ništa rekao da se to ne smije dirati……

Ruter sam ostavio preko noći izgašen, ujutro sam ga opet uštekao, iste je simptome pokazivao. Otišao sam od kuće i vratio se za 5-6 h i odjedanput je opet radio. Nije mi jasno da li su ovi iz korisničke službe nešto napravili preko neta, ili je ruteru opet nešto „došlo“.

Komunikacija sa njihovom službom za korisnike obično izgleda ovako:
Ja : Dobar dan. Imam problem……[objašnjenje problema]
Oni: Gledate mi vam trenutno ne možemo pomoći, budemo kontaktirali našu tehničku službu, dajte nam mobitel
Ja: [Dam im mobtel]…..
Oni: Doviđenja

I poslije toga nikom ništa………

Carnet nema pojma što se sa mnom zbiva, samo znaju da sam svako malo diskontan sa njihovog sustava.

BTW Sustav je XP Pro i imam ZA Pro kao firewall…………

Zadnje izmijenjeno od: Jelc. 30.04.2008. u 22:15.
big_B je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2008., 20:19   #129
kalande
N.K.D.Z.

kalande's Avatar

Datum registracije: May 2007
Citiraj:
Autor kontroler Pregled postova
Uglavno imam stalno jedan komp (preko žice) i 2 laptopa spojena. Zna pucat na kratko na jednom laptopu koji je odvojen sa 4 NOSIVA zida ali i to je rijetko.
Jedino svatko treba svoj CMU okristit (iliti ga: AAi@edu hr ili tako nešto se to sad zove)
Maloprije sam zvao korisničku službu i kaže mi lik da se ne može spajati sa više računala istovremeno na internet ako koristiš matrocarnet dok se sa metro2fast može.

Jel mi možeš malo objasniti kako se točno spajaš sa više accountova?
Jer kad se spojiš sa jednim podacima kako se netko može opet konektirati sa drugim ak je već veza ostvarena? Mislim, možda je pitanje glupo al moram pitati

... zagrebačko stanje uma dolazi sa ulica, ubojice dječjeg lica dolaze iz jaslica ...
kalande je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2008., 21:07   #130
Enter Sandman
dark paradise
Moj komp

Enter Sandman's Avatar

Provjereno da na metro2fast može više usera.... Kak?
Jednostavno ak znaš password!! Za drugo ne znam.
Staro 24.04.2008., 23:03   #131
igorba
Moderator
Moj komp

igorba's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Samo da podijelim s vama... nakon dva mjeseca čekanja (mislim, dva mjeseca od potpisivanja i slanja zahtjeva, i ostalih papira koje su mi poslali), danas me nazovu i sa žaljenjem ustvrde da ih T-Com ne pušta u centralu te da ništa od MetroCarneta! Mislim, y...m ti državu u kojoj y..e lud zbunjenog! Trebalo im je dva mjeseca (!!!) da bi ustanovili da me ne mogu priključiti (iako je rok za prebacivanje 30 dana), jer ih T-Com ne pušta (!!!) u centralu. Pa kog vraga onda napišu da je dostupno! Nek se onda reklamiraju - "Možda Vam je dostupno, ako nas puste unutra, a vi za svaki slučaj zahtijevajte uslugu i od drugih operatera kako ne biste izgubili dva mjeseca čekajući nešto što nećete moći dobiti!"
I na koju foru T-Com nekoga pusti u centralu, nekoga ne (ili negdje da, negdje ne, kako već)?!

KANTA: Fractal Design Core 3000 - AMD Ryzen 7 5800X (w. Dark Rock 4) - Asus TUF Gaming B550 Plus - Sapphire RX570 ITX 4GB - 2×16GB Corsair Vengeance LPX DDR4@3600 CL16 - Corsair TX550M - Samsung 980 Pro M2 1 TB - Samsung 970 EVO Plus M2 2 TB - 2*WD Red Plus 4TB (WD40EFZX) - Monitor Dell S2721DGFA - Logitech G602 miš + Logitech Media 600 tipkovnica - Altec Lansing 221 zvučnici

igorba je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2008., 23:22   #132
ojpi
Premium
Moj komp

ojpi's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor diverzant Pregled postova
Maloprije sam zvao korisničku službu i kaže mi lik da se ne može spajati sa više računala istovremeno na internet ako koristiš matrocarnet dok se sa metro2fast može.

Jel mi možeš malo objasniti kako se točno spajaš sa više accountova?
Jer kad se spojiš sa jednim podacima kako se netko može opet konektirati sa drugim ak je već veza ostvarena? Mislim, možda je pitanje glupo al moram pitati
Sa metrocarnetom ne ide više kompova jer ne možeš upisati te podatke za spajanje u router pa da imaš više kompova, nego sve ide preko vpn konekcije koju moraš podesiti u windowsima.
ojpi je offline   Reply With Quote
Staro 25.04.2008., 11:34   #133
Rusta
Registered User
Moj komp

Rusta's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Citiraj:
Autor igorba Pregled postova
Samo da podijelim s vama... nakon dva mjeseca čekanja (mislim, dva mjeseca od potpisivanja i slanja zahtjeva, i ostalih papira koje su mi poslali), danas me nazovu i sa žaljenjem ustvrde da ih T-Com ne pušta u centralu te da ništa od MetroCarneta! Mislim, y...m ti državu u kojoj y..e lud zbunjenog! Trebalo im je dva mjeseca (!!!) da bi ustanovili da me ne mogu priključiti (iako je rok za prebacivanje 30 dana), jer ih T-Com ne pušta (!!!) u centralu. Pa kog vraga onda napišu da je dostupno! Nek se onda reklamiraju - "Možda Vam je dostupno, ako nas puste unutra, a vi za svaki slučaj zahtijevajte uslugu i od drugih operatera kako ne biste izgubili dva mjeseca čekajući nešto što nećete moći dobiti!"
I na koju foru T-Com nekoga pusti u centralu, nekoga ne (ili negdje da, negdje ne, kako već)?!
Ja očekujem isti ishod, proslo je više od 30 dana od kada sam potpisao i vratio im ugovor, a niko da javi bilo sta! Isto tako, tek nedavno sam cuo po nekim pričama da je Metronet dostupan samo u centru Vukovara, pa zato i ocekujem ovo, da su me blago receno izmuljali!
Ako me neko i nazove i kaze nesto slicno, trazicu da mi to dostave napisemo kako sto su i ugovor znali fino ekspresno poslati, tako da mi i ovo posalju! Mozda nemam nista od toga, ali vidicemo!

I ti kazes T-com ih ne pusta u centralu, to i mene zanima, jel imaju oni kakav ugovor ili nemaju, jel mora da ih pusti ili ne mora niti za jednog korisnika?
Po cemu odredjuju koga ce pustiti a koga ne? Mozda ih T-com i pusta u centralu, ali je problem u necem drugom, samo ne znam u cemu!?!?!
Staro 25.04.2008., 12:53   #134
kalande
N.K.D.Z.

kalande's Avatar

Citiraj:
Autor ojpi Pregled postova
Sa metrocarnetom ne ide više kompova jer ne možeš upisati te podatke za spajanje u router pa da imaš više kompova, nego sve ide preko vpn konekcije koju moraš podesiti u windowsima.
Ako sam dobro shvatio kontrolera on se spaja sa više carnetovih accountova i kaze da je moguće...kaj na kraju?

Citiraj:
Autor Enter Sandman Pregled postova
Provjereno da na metro2fast može više usera.... Kak?
Jednostavno ak znaš password!! Za drugo ne znam.
NIšta nije provjereno, gle tak mi je rekao taj lik u korisničkoj službi
kakav password?

Što se više raspitujem o tome to sam gluplji

Koju na kraju uslugu bi trebao kod njih uzeti da bi se mogao spajati sa više kompova tj. sa tri kompa.

... zagrebačko stanje uma dolazi sa ulica, ubojice dječjeg lica dolaze iz jaslica ...
Staro 25.04.2008., 13:00   #135
Enter Sandman
dark paradise
Moj komp

Enter Sandman's Avatar

A joj, gle ja imam merto2fast i spajam se sa laptopom i desktop c. i sve radi ok, dijelimo brzinu i to je to!! Kakav pass? Pa onaj s kojim se spajas na router ili ga možda ni nema!
Staro 25.04.2008., 13:12   #136
kalande
N.K.D.Z.

kalande's Avatar

Citiraj:
Autor Enter Sandman Pregled postova
A joj, gle ja imam merto2fast i spajam se sa laptopom i desktop c. i sve radi ok, dijelimo brzinu i to je to!! Kakav pass? Pa onaj s kojim se spajas na router ili ga možda ni nema!
Aha...
Jel možeš (u ruteru valjda?) podesiti da npr. pc koristi 3 a laptop 1 mbps?

Sad nek mi još netko potvrdi da nema šanse da se sa metrocarnetom može spajati sa više kompova i stvar rješena

Staro 25.04.2008., 13:24   #137
Enter Sandman
dark paradise
Moj komp

Enter Sandman's Avatar

Ne znam, to nisam isprobavao ali znam da su njihovi routeri z*****, jer oni koriste svoje postavke i prilikom izmjene nema neta (ako se koristi tipka reset onda nema ni telefona ni neta, isprobano), pa zovi njih da ti vrate postavke......
Staro 25.04.2008., 15:44   #138
big_B
Premium

big_B's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Gle radi se o VPN-u (Virtual private network),

CITAJ
http://en.wikipedia.org/wiki/Virtual_private_network

Tunel koj ima pocetak i kraj. Na pocetku može biti samo jedan korisnik, kao i na kraju.......

Stvar je poštelana da je na pocetku tvoj PC, ne ruter, nego tvoj PC. Tvoj PC može glumiti ruter, samo ga moraš nagovoriti da to radi, kako ?, neznam, googlaj.

Mislim da bi eventualno mogao nagovoriti neki skuplji ruter da se spaja na net preko VPN veze.......

BTW Opet molim nekoga da opiše log koji vidi na https://metrocarnet.carnet.hr/metroc...?id=statistike

Jer ovak neznam da li je poblem u meni ili njima...........
Staro 29.04.2008., 22:54   #139
matman
Premium

Sorite, nisam baš više redovit od kad sam novi komp kupil

Da da, drugi carnetovi accounti.

Na desktopu (koji je spojen žicom) je mamin carnet account
Laptop (wireless) moj
Susedov laptop (wireless) njegov carnet.

Kad konfigururaš vpn opće te ne briga dal je netko spojen ili ne, ko da prvi put to radiš ali s drugim podacima.

KOlko se sječam moraš i šifru za wireless ukucat jer ti ju oni stave (neku generičju 68HGddfblabla).

Uglavnom spojiš se na mrežu i kad otvoriš browser odma ti veli: spojeni ste na metronet infrastrukturu, sad se spojite na karne i nekakve upute...

A metronetovu službu ne zovem jer su ****, zovem carnet

Inače i ja sam dugo čekal, pa su mi spojili telefon a netne kaj mi nije jasno jer je telefon prek neta isto, pa sam još 7dana čekal na net (i to potezal vezu u carnetu da stisnu mettronet, ma...)

Ali jebiga svaki račun mi je utjeha

Više o vpn-u je tu negde (sječam se da sam to učil prošli semstar):
http://web.math.hr/nastava/mreze/materijali.php

@Enter Sandman:
http://www.carnet.hr/metrocarnet

@Big_b: pogledam i poslikam u petakkad bum doma, jer tu na modemu mi se neda zajebavat
Staro 30.04.2008., 07:29   #140
Mac_F
Pauk mrežar
Moj komp

Mac_F's Avatar

Imam jedan problem: VISOKI PING. Da li mogu šta napraviti po tom pitanju ili je to nažalost tako kako je.
Staro 30.04.2008., 18:28   #141
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
To sam bas htio pitati. Kakav je ping na MetroCarnetu?
Pod tim mislim na ping u igrama, jer znam da Carnet bas i nema male pingove kad su igre u pitanju, barem je tako bilo u vrijeme ISDN-a .

Evo ako netko moze baciti tracert i ping u CMD prema ovim IP-ovima
195.82.159.69
85.10.48.235

Tnx.
Staro 30.04.2008., 21:49   #142
Mac_F
Pauk mrežar
Moj komp

Mac_F's Avatar

Nema problema, evo tracert:

i ping:

ali u America's Armyu mi je ping dosta veći!!
Staro 30.04.2008., 23:57   #143
matman
Premium

igrivo je. U wow-u mi je u idealnim uvjetima (kad ostali ompovi ne cuclaju preveč, odnnosno opće ne rade) 170ms

Na T-comu mi je u takvim uvjetima bil 70ms

A jbga to je VPN

@madboy:
195.82.159.69: 45ms 66ms 51ms
85.10.48.235: 11ms 16ms 13ms
Staro 01.05.2008., 03:36   #144
MadBoY
MadModerator
Moj komp

MadBoY's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Tnx na pingovima i tracertima. Dakle ping je nesto veci prema serverima koji nemaju direktnu vezu na carnet .
Onda vjerojatno necu prelaziti na MetroCarnet, radi pinga u igrama. Jeste da bi mjesecno ustedio 119kn, ali ne isplati se ako je ping los.
Staro 01.05.2008., 16:14   #145
Mac_F
Pauk mrežar
Moj komp

Mac_F's Avatar

Dakle, što se pinga tiče tu nema pomoći? Da li će se promijeniti šta ako uzmem 4MBita? (sad sam na 2)
Staro 01.05.2008., 23:34   #146
ojpi
Premium
Moj komp

ojpi's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Mac_F Pregled postova
Dakle, što se pinga tiče tu nema pomoći? Da li će se promijeniti šta ako uzmem 4MBita? (sad sam na 2)
Ne. Ping bude isti i ako uzmeš 10Mbita.
ojpi je offline   Reply With Quote
Staro 02.05.2008., 12:38   #147
Mac_F
Pauk mrežar
Moj komp

Mac_F's Avatar

To sam i mislio...
Staro 02.05.2008., 15:56   #148
kasper_sky
Drive. vruummm,shatatataa
Moj komp

kasper_sky's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
jel ima koga iz Velike Gorice da je na MetroNetu ili MetroCarnetu

zanima me njegovo iskustov sa tim ISP.......
kasper_sky je offline   Reply With Quote
Staro 01.06.2008., 22:27   #149
RaZZoR
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2006
@big_B

Vidi stvarno... Nema broja većeg od 4194303... Ovo im je vjetojatno neka "zaštita"... A sranja...
RaZZoR je offline   Reply With Quote
Staro 05.06.2008., 14:49   #150
lordVerdranius
Premium
Moj komp

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor big_B Pregled postova
Imam problem sa učestalim diskonektanjem

Na stranici https://metrocarnet.carnet.hr/metroc...?id=statistike se može vidjeti log svih spajanja i odspajanja, i moj izgleda ovako:

/////CUT///// (ne morate uvjek kopirati cijeli post, pogotovo ako je dug par kilometara)
BTW Sustav je XP Pro i imam ZA Pro kao firewall…………
Ma briši taj Firewall! Meni je on zblokirao cijelu mrežu i nisam mogao na net dok ga nisam obrisao! OK?
Probaj pa javi...:P

Zadnje izmijenjeno od: MadBoY. 07.06.2008. u 13:18.
lordVerdranius je offline   Reply With Quote
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno

Idi na