Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 22.04.2008., 22:57   #91
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Datum registracije: Apr 2008
Citiraj:
Autor srale7 Pregled postova
Koja panika oko coolera za grafu..kao da treba projektirat hladjenje reaktora u nuklarki..

Da spomenem, ja sam svoj S1 dobio za 100 kn, novi upakiran, u biti 2 za 200..stoga, nista nije nemoguce..a vent sam dobio s kucistem..

mozda..ali ipak mislim da nije..

Ajd i od tebe jedna pametna..

imas google i milijun testova i usporedbi...

I kao sto je Eurovindizel rekao, to je totalna glupost davat za cooler 400 kn+ vent..
evo srale, opet ti. e stvarno ti je nick pravi! Dakle, ajmo jos jednom to raspravit. Prvo, tu nitko ne panicari, nego se informiram, jer oprosti sto zelim proci sto jeftinije jer nemam bas para, a drugo, jebemu, pa ako ti tolko smeta prokleti topic, ne pisi nista u njega dovraga! I zadnje, ako se to odnosi na mene - tko je rekao da cu davati tolko para za kuler? Pitao sam smao kolko dodje, vidio cijenu, i bok, nisam nigdje rekao da cu uzeti, dapace, pao mi mrak na oci kad sam vidio cijenu.
ABuser je offline   Reply With Quote
Staro 22.04.2008., 23:29   #92
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Prvo hvala na pohvalama za nick.. Razumijem te da zelis proci jeftinije, naravno kao i svi mi..zasto pisem u topicu, ne znam navukao sam se na njega

Nego daj mi ti reci jel si se ti odlucio za cooler ili imas neki u planu?
srale7 je offline   Reply With Quote
Staro 23.04.2008., 07:24   #93
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Citiraj:
Prvo hvala na pohvalama za nick.. Razumijem te da zelis proci jeftinije, naravno kao i svi mi..zasto pisem u topicu, ne znam navukao sam se na njega

Nego daj mi ti reci jel si se ti odlucio za cooler ili imas neki u planu?
Ne znam sto tocno mislis time jesam li se odlucio, ali ako mislis kupujem li ga, odgovor je da. A ako mislis znam li koji cu kupiti, e to onda ne znam, zato i postavljam pitanja jerbo pokusavam saznati koji mi je bolji/isplativiji, no eto, mozda i to uspiojem konacno rijesiti sljedecim pitanjem. Vidim da su neki za Zalmana, neki za S1, i nikako da saznam koji je bolji - e pa onda cu ovako pitati i po tome odluciti - zna li netko iz iskustva kolika je temp 8800GT sa S1 u loadu, bez venta na njemu, dakle pasivno samo?
Staro 23.04.2008., 18:16   #94
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Sad cu biti dobar, i ako hoces da ti to vidim na svojoj kartici?

Ali sad si malo kombiniram..to ti je 0 bodova.. jer znam kad igram recimo Crysis jedno 2 sata, i to ti je najbolji load za grafu, da iza na ispusnom ventu izlazi vruc zrak temperature jedno 50 stupnjeva. A to je s 120mm gorena S1 @12v. Kuzim te da hoces pasivno, ali ova kartica imka malo problema sa pasivnim rijesenjima, odnosno on funkcioniraju bas najbolje. A zasto ti je problem kupiti jedan 120 Cieftec u ve milu i stavit ga na 5V i on ti je ne gotov ne cujen, vec necujan..i fino hladi..
Staro 24.04.2008., 00:13   #95
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Citiraj:
Sad cu biti dobar, i ako hoces da ti to vidim na svojoj kartici?

Ali sad si malo kombiniram..to ti je 0 bodova.. jer znam kad igram recimo Crysis jedno 2 sata, i to ti je najbolji load za grafu, da iza na ispusnom ventu izlazi vruc zrak temperature jedno 50 stupnjeva. A to je s 120mm gorena S1 @12v. Kuzim te da hoces pasivno, ali ova kartica imka malo problema sa pasivnim rijesenjima, odnosno on funkcioniraju bas najbolje. A zasto ti je problem kupiti jedan 120 Cieftec u ve milu i stavit ga na 5V i on ti je ne gotov ne cujen, vec necujan..i fino hladi..
Nije problem, samo je vise para, i sa njim me dodje vise nego Zalman pa me to zbunjuje, sta da radim. Ma dobro, nije vazno. Saznao sam sve sto sam imao saznati, pa cu vidjet vec. Probat cu doc do Accelera, a ak ne nabavim to, nista, piknut cu zalmana
Staro 24.04.2008., 00:14   #96
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Citiraj:
Nije problem, samo je vise para, i sa njim me dodje vise nego Zalman pa me to zbunjuje, sta da radim. Ma dobro, nije vazno. Saznao sam sve sto sam imao saznati, pa cu vidjet vec. Probat cu doc do Accelera, a ak ne nabavim to, nista, piknut cu zalmana
je,vise je para, ali mislim da se isplati..
Staro 24.04.2008., 07:45   #97
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Ako ne računaš na pasivu isti ti je jack kupio zalmana vf1000 ili ovog accelera s1 za 250kn sa 120mm jer neće ti se ništa bolje grafa hladiti zato kaj je gore 120mm, eventualno možeš rreć da je lakše zamjeniti vent ako rikne pa zato...

Inače to kaj izlazi topli zrak je za očekivati taj čip ima discipaciju kao CPU ali to ne znači da nebi mogao sa adekvatnim coolerom radit u pasivi, išao bi on do 70-75C u CM690 sa pasivnjak accelerom ali nebi se pregrijao radi toga, samo bi trebalo ccase fanove tako složit da radi...

Naravno ko misli sa jednim 80mm i PSUom ispuhivati zrak iz nekog skrampanog casea to nebi išlo...

O da i da presretnem komentatore koji bi uletitli sa koja je svrha pasive na nekoj komonenti ako je na caseu brdo ventova ponavljam opće poznate moder aksiome... Više low rpm ventova je bolje (manja buka) od manjeg broja high rpm ventova... I fan na caseu (pretpostavlja se da ubuhuje ili ispuhuje) hladi CJELI case i SVE u njemu a fan an bilo kojoj komonenti najčešće hladi SAMO NJU i ništa drugo a tek rijetko i još nešto ako je baš na meti zraka (primjer je gemin sa svojim ventovima ili cnps serija)... I zato ću ja i dalje reć da si slobodno ko oće tihi komp kupi dobar prozračan case i može radit kaj oće s pasivama unutra, samo terba ispravno složit upuh i ispuh smjerove (pa i pregrade ako treba) da se ne rade vruće točke...

Evo već su polako u porastu temperature meni komp nejde u fast mod (panjenje je na CPU 60) baš često a u idleu nikada i sa nekim HR-03 ili sl momkom bi isto išlo i pasivno, sve i da moram mrvicu ubrzati ventove (ili samo jedan vent) to se nebi čulo kad su na 500rpm jel...

Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 24.04.2008. u 07:55.
yedwy je offline   Reply With Quote
Staro 24.04.2008., 10:12   #98
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

Citiraj:
Autor yedwy Pregled postova
Ako ne računaš na pasivu isti ti je jack kupio zalmana vf1000 ili ovog accelera s1 za 250kn sa 120mm jer neće ti se ništa bolje grafa hladiti zato kaj je gore 120mm, eventualno možeš rreć da je lakše zamjeniti vent ako rikne pa zato...
Uff, sad si mi dodatno zakomplicirao. Rekao si vf1000, a ja (mi) cijelo vrijeme prica(o) o vf900. A koja je razlika izmedju ta 2? Osim u cijeni? Koji bolje hladi i koji je tisi? Jer vidio sam u jednoj temi na forumu da je netko stavio tog vf 1000 i 120mm vent jos na njega, a ako je to potrebno, onda mi se stvarno ne isplati to - vf1000-300kn, 120mm vent-50kn = 350kn, sto mi je fakat previse
Staro 24.04.2008., 10:29   #99
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Netreba ti vent koji dolazi na VF1000 je dovoljan (štoviše možda bi čak i on mogao pasivno hladiti GPU ali nema smisla kad nije bučan) on je daleko jači od VF900 namjenjen je da hladi 8800GTS/X/Ultra sa G8x čipovima koji se jako griju...

Caka je kaj VF900 (novi naravno ne računam tržnicu) košta oko 250kn a VF1000 300ak tako da ako već ideš na 300kn troška onda IMHO uzeti VF1000 ima više smisla nego VF900, ako nađeš VF900 na tržnici možda i za 150kn prođeš...

Sad kako se kreću cjene thermalrighta neznam niti sam gledao jer od kad sam kupio VF1000 ne pratim cjenike VGA coolera pa ali ako su kao prije onda ako ideš na 350+ rješanje najbolje ti je njega ubosti, svakako bolje nego s1 platiti toliko, on je dobar cooler ali ipak nije toliko dobar da se plaća kao thermalright - IMHO, njegova prava vrijednost je jedino i bila u tome što je za 150kn bio to što jest, za cjenu od 250+ ja ga bome nebi uzeo nikad...
Staro 24.04.2008., 13:58   #100
ABuser
Premium
Moj komp

ABuser's Avatar

VF900 novi ima, kao sto sam rekao za 220kn. a necu davati iznad 250kn, i to max, tako da me taj vf1000 ne zanima previse. volio bih proci oko 200kn. a steta, jer taj vf1000 je bas sexy
Staro 24.04.2008., 15:07   #101
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Onda si kupi VF900 i mirna Bosna..

I evo ti ga za 140 kn http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=105552

i jos i svijetli..
Odgovori