|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Zvučnici i TV
Ako uzmem ove zvučnike http://us.creative.com/products/prod...936&category=4 i spojim ih na TV da li ću moči normalno regulirati zvuk preko daljinskog koji sam dobio sa televizijom ili ne, nigdje nisam mogao pronaći tu informaciju kao da se spodrazumijeva da hoću jer ih i reklamiraju kao zvučnike za TV ali nisam 100% siguran. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Ne! |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Zakaj ne? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Moze. Spojeni su na audio out i normalno daljincem od tv-a reguliras volume. Ja sam svoje (no name) spojio i postavio na odredjenu glasnocu i ostatak reguliram na daljincu od tevea.
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Hm, odgovor može biti i da i ne. Zašto?. Ovisi odakle (gdje je spojen interno) audio out. Ako je spojen kao normalni audio out (šta bi bio neki std.) isti je spojen prije ton kontrola i tada nemaš regulacije. Ako je spojen nakon ton kontrole, logično tada imaš regulaciju. Ovo rješenje nije po nekim standardima i nije baš često. Treća opcija je kada tv ima izlaz(e) za vanjske zvučnike, tada imaš regulaciju samo moraš paziti na ulazni nivo i impendanciju onoga što tu priključuješ. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Izgleda da ne, ukopčao sam pc zvučnike preko rca kabla u audio out na tv-u i nejde, čak niti tv zvučnike ne stavi na mute no to se lako riješi ako stavim zvuk na minimum jer to zapamti kada zagasim tv za razliku od mute, mislim da ću probati sa ovim pa da vidim kako će to funkcionirati. E sad postoji na daljinskom opcija da biram tv zvučnike ili "home theater" preko viera link ali za to moram uzeti neko panasonic pojačalo koje podržava viera link i ukopčati preko hdmi porta te bi onda mogao preko daljinskog petljati po zvuku koje god zvučnike ukopčao u to pojačalo. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Šteta što nema headphone jack onda. |
![]() |
![]() |
|
|