|
![]() |
#1 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
![]() Imam Creative Inspire 6700 (6.1) sistem i mislim da sam našao kupca za njih za 500kn. E sada, pošto imam X-Fi želio bih neke zvučnike sa SPDIFom, pa da i to jednom iskoristim... Možda i nema neke razlike. Jer ako nema onda ove moje nebi niti prodavao. Mislio sam na neke od Creative-a tipa Cambridge, ali prepustio bih to vama znalcima. Koje?
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Ak se voliš igrati i ak ti EAX nešto znači, imaj na umu da višekanalni EAX ne možeš prenjeti preko SPDIF-a. SPDIF je sposoban samo za PCM stereo i ac3, tako da opet trebaš analogno spojiti karticu i zvučnike da bi dobio EAX u punom sjaju. Soundstorm je imao zgodnu mogućnost live enkodiranja zvuka u ac3, kojeg se onda moglo poslati preko SPDIF-a na receiver ili odgovarajuće zvučnike. Nezgodno je, kaj je toga na novim pločama više nema, a podržavao je i samo EAX 2 (kao uostalom i valjda sve ne-Creative kartice) Eventualno rješenje je softversko live enkodiranje u 5.1 ac3 : http://www.driverheaven.net/showthread.php?t=90887 Doduše, nemam ništ digitalnoga doma na kaj bi spojio zvučnu, tak da nisam ovo isprobao, al ak neko ima volje...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Dec 2006
|
malo sam se iznenadio kad sam vidio da ih moram stavit pod stereo, pri spajanju s optickim, ali svejedno radi odlicno i cijeli spektar 5.1 je iskoristen...znaci z-5500 i aureon 5.1 fun kartica s SPDIF-om...i definitivno ima razlike u kvaliteti i jacini zvuka...neke pucaljke sam nanovo igro samo zbog zvuka (COD 2)...moja preporuka ti je logitech z-5500...: goood : : goood : : goood : |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
od LemilicE
|
Čekaj, znači Spojim ih na SPDIF i rade kao stereo... Dretar kaže da mu radi "cijeli spektar 5.1". Jel to znači da se preko svih simulira stereo ili... Kao što rekoh imam X-Fi Platinum. Možda ona ima mogućnost da tjera EAX preko SPDIFa edit: z5550 mi se čine odličnim, a možda nešto jeftinije... Ovi dođu 2400... Nije baš malo
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
[SW]'V^idO
|
Baš tako, šalje stereo signal preko svih kanala. 2400kn nije puno za njih. Spojiš ih na komp za igrat igre i slušat mjuzu, a možeš ih i spojiti na dvd player sa činčevima za filmove (puni 5.1) i to sve odjednom, samo odrediš s kojeg češ ulaza da slušaš. Vrlo su kvalitetni, a ako treba možeš i napraviti mini disco sa njima jer tresu do jaja. Također imaju razne filtere i sl. Kad bolje promisliš čak su i jeftini. Za EAX ne znam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ma lorde, pusti spdif, uzmi si tri obična kabela i analogno poveži, staviš na Z-5500 direct i gotovo... meni ipak se čini da jedan X-Fi može bolje to odraditi nego dekoder od Z-5500... |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
od LemilicE
|
Još ću razmislit
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
neznam zasto analogno kad moze digitalno....zaleti se do mene pa ces vidit razliku optickog i direktnog spojena su na oba nacina al ipak ga drzim preko optickog jel je osjetno bolje... ili ja imam problema s usima pa necujem |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Ex-Gastarbajter
|
bolje ti je preko digitalije? ne znam, meni nije osjetna razlika, ali mi je bolje na direct... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
pa evo bas me tjeras da posumnjam u svoje tvrdnje pa šaltam po inputima...ok...evo ga...ipak cu ostat pri svojem...i da EAX ce ti radit i preko optickog (COD 2)...isprobano |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Ex-Gastarbajter
|
tebi dobro, meni dobro ![]() šta se tiče igranja, probao sam na zvučnike, ali nemogu se naviknut... igram na sluškama ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
![]() |
#14 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|