|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Software za udaljenu kontrolu računala?
Znači trebao bi neki software koji radi na principu windows remote desktop, da se može upravljat udaljenim računalom preko interneta. Na faksu imamo neki projekt i ne možemo se nagurati svi na jedan comp tijekom dana pa bi ovo bilo najbolje rješenja da od kuće se može navečer raditi. Znači neki najstabilniji, najbrži, sve naj. ![]() Najbolje besplatni, al ako nema može i $ inačica. Zahvaljujem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
ludjak
Datum registracije: Feb 2006
|
probaj remotely anywhere. dosta dobar, instalira se samo na racunalu na koje se zelis spojiti i mora biti ukljucen tamo. Ne zdere puno resursa i ne prikazuje desktop picture (bandwidth i te sheme). Samo upises http://ip adresu:2000 u IE i username password racunala na koji se zelis spojit i to je to. Imas full kontrolu, ukljucujuci login na racunalo koje trazi login kad se reboot-a (znaci dok jos win nisu podignuti)... imas 2 verzije, server i client, instaliraj client na racunalo na koje se zelis spojit, malo procitaj pdf tutorial i sve 5. Meni je trebalo 5 minuta od instalacije do spajanja i upravljanja. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
hmm, ja sam probao Remote Administrator i radi super. Malen je, brz i naštima se bez pola muke... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Registered User
Datum registracije: Oct 2003
|
Ultra VNC sam koristio doma, radio bez greške, u školi imamo Netsuportschool. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
što ne: pcAnywhere (jer ždere link do bola, a nema nikakve extra opcije u odnosu na konkurenciju) što da: vnc. to je protokol. i općeprihvaćen je. postoji gro klijenata koji rade preko njega, ali je najbitnije to što je cross-platform kompatibilan. i ne ždere mrežu i totalno je skalabilan. meni je najbolji server i klijent UltraVNC. fakat ima gro opcija, integriran file manager, integriran Java applet (dakle, radi spajanje iz browsera), integrirano direktno slanje stvari poput ctrl+alt+delet, ctrl+esc, itd. mislim, ono... profesionalno ga koristim godinama, tak da ono... samo najbolje o VNC protokolu, UltraVNC-u itd. bitna stvar: kod remote spajanja treba jaaaaako paziti na sigurnost, a poželjno je paziti i na QoS. dobre prakse: tunelirati VNC kroz SSH i/ili vrtit ssh servere na visokim portovima. jako visokim. literatura: http://ultravnc.sourceforge.net , http://pigtail.net/LRP/vnc/ , http://www.cl.cam.ac.uk/research/dtg...nc/sshvnc.html
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
probaj i www.logmein.com |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
vnc uber stvar ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Premium
|
Hvala svima, testirat ću taj UltraVNC i još par drugih pa ćemo vidjeti kako šta ide. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
Sad sam malo testirao UltraVNC i imam par pitanja. ![]() Koji je username kad uključiš logiranje? Probali smo kao username staviti ime USERA u WINxp i nije, probali smo ime compa i nije. Ako je comp u mreži, npr studentskom domu, jel taj komp i dalje može biti server? Ako da kako pošto je jedan IP za cijelu mrežu, a mi unutar mreže imamo svoje interne IPove? Thx na preporuci, program je super. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
Citiraj:
![]() |
![]() |
#14 |
.:legenda:.
Datum registracije: Dec 2006
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
.:legenda:.
Datum registracije: Dec 2006
|
Citiraj:
sad imam potrebu kontrolirati jedan pc, ali muci me ovo tuneliranje. nikad se nisam susretao s tim, putty mi izgleda slozeno, ne znam sta s njim... mozes li malo opsirnije objasniti situaciju? iz ova dva zadnja url-a nisam bas puno saznao... ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |