|
|||||||||||
|
|
#1 |
|
Registered User
Datum registracije: Nov 2025
|
Neuspjelo povezivanje IP telefona na HT-ov VoIP
Pozdrav! Novajlija ovdje! Imam vlastiti Mikrotik hAP ax3 ruter kući povezan direktno na HT-ov Huawei ONT, te mi internet radi već 2 godine bez problema. Tražio sam SIP podatke od operatera i dobio sam ih... no problem je što nikako ne mogu da registriram liniju na IP telefon (Yealink T31G), iako telefon uredno dobija IP adresu iz njigovog VLAN-a 101 10.187.64.0/18 subneta. Isto tako ne mogu ni s rutera pingati (kad ga pustim da uzme IP adresu s tog VLAN-a i pingam direktno na tom interface-u) adrese SIP servera i DNS-ova, no kontam da možda ne propuštaju ICMP? Ovo su podaci koje sam dobio od njih (pišem ih bez osjetljivih dijelova): SIP SERVER ADDRESS PRIMAR: 10.24.23.167 SIP SERVER ADDRESS SECUNDAR: 172.29.165.136 SIP URI: 385xxxxxxxx SIP USERNAME: user13@ims.t-com.hr SIP PASSWORD: redacted SIP(VoIP) PRIMAR DNS:10.24.13.4 SIP(VoIP) SECUNDAR DNS:10.23.1.4 Ove podatke sam dobio davno, no lozinku sam dobio tek nedavno ponovnim upitom. Na glavnom postu Postavke HR ISP-ova sam naišao na podatak da su se IP adrese servera skoro promijenile (Primar: 172.24.78.169; Sekundar: 172.24.172.169), ali putem DNS-a bi se svakako ims.t-com.hr trebao resolvati na njih Probao sam više varijanti za unos podataka u telefon, ali bez ikakvog uspjeha s povezivanjem Displayname: 385xxxxxxxx Register name: user13@ims.t-com.hr Username: probao sam i 385xxxxxxxx i user13@ims.t-com.hr Password: redacted SIP server: probao sam ims.t-com.hr i 172.24.78.169 Port UDP 5060 VLAN ID = 101 Priority = 5 Primary DNS: 10.24.13.4 Secondary DNS: 10.23.1.4 Outbound proxy: probao sam ims.t-com.hr i 172.24.78.169 Codec: PCMA na prvom mjestu DTMF Type: Inband Ima li netko iskustva sa postavljanjem vlastitog IP telefona ili ATA-e? Ima li netko preporuku koji telefon bi bolje odgovarao za ovo? Nije mi problem ni kupiti drugi telefon ili ATA-u, bitno mi je da to povežem. Hvala vam unaprijed! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Bilo je uspješnih i neuspješnih "povezivanja" ovisno o opremi, VoIp telefonu ... Za test možeš spojiti direktno VoIp telefon na ONT, na taj način izbaciš Tik iz kombinacije. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#3 |
|
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Ja koristim Gigaset A540IP i TP-Link switch koji odvaja VLAN-ove, tako da VLAN ID kod mene nije namješten na telefonu. Iz nekog razloga baza ne dobije adresu DNS servera, tako da je potrebno koristiti IP adrese servera. Također, server sa "78" u adresi u mom slučaju nije radio. Authentication name: xxxxxx@ims.t-com.hr Password: xxxxxxxx Username: +3851XXXXXXX Display name: 01XXXXXXX Domain: ims.t-com.hr Proxy server address: 172.24.172.169 Proxy server port: 5060 Registration server: 172.24.172.169 Registration port: 5060 Outbound proxy mode: Automatic Outbound server address: 172.24.172.169 Outbound proxy port: 5060 |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Registered User
Datum registracije: Nov 2007
|
Usput, zna li itko podatke za korisnike koji imaju poslovni VoIP, server je np.ht.hr - SZK je uredno dostavila username i password, ali druge podatke nije. |
|
|
|
|
|
#5 | ||
|
Registered User
Datum registracije: Nov 2025
|
Citiraj:
Hvala na prijedlogu. Iako nisam siguran da će to pomoći, jasno mi je da se u ubeđenosti čovjek najgadnije prevari. Mogu probati i to, no ONT mi je na tavanu tako da mi je nezgdono, no probam kad riješim sve nenadane poslove i javim rezultat. Citiraj:
Hvala mnogo na podjeljenom setup-u i informacijama. Bilo bi mi zgodno da bude po VLAN-u pošto bi mi bilo nepraktično još VLAN da razlamam, ali mogu povući poseban kabel s Mikrotika pa na njemu untaggat direktno. I meni je nešto sumnjivo s celom VoIP mrežom, ali opet to je samo moje polustručno nagađanje... Moraću probati koristiti tu IP adresu onda, možda je samo to problem, a probam i kombo svega ostalog pa javim. Imao sam takvu Gigasetovu bazu... i bacio sam ju u fazonu koji će mi k.... i eto mi ga na sad ![]() Taj Gigaset A540IP koliko vidim nije nigde u prodaji. Na njuškalu sam našao C470IP sa 3 handset-a za 40€... bi li to bilo okej? |
||
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
![]() |