|
![]() |
#1 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Zna li netko?
29.07.2011. REZERVACIJA ZA PLAĆANJE NA POS-U Sad sam gledao stanje računa i piše mi Opis isplate gore navedeni i skinut određeni iznos sa računa. To se dogodilo jučer oko 23 sata kad nisam imao dodira s karticom, a ne s dizanjem i isplatama. Malo sam googla-o,ali ne nalazim pravi odgovor. Ukoliko netko zna o čemu se radi lijepo ga molim odgovor. Hvala ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Meni takve stavke u prometu budu kada plaćam maestrom na mjestima koja nemaju PBZ-ov pos uređaj ili nemaju ugovor sa PBZ-om. Možda su radili dnevni obračun u 23 sata, pa je tek tada sjeo zahtjev na tvoj račun. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
®
|
Jedino što mi pada na pamet je nešto vezano uz Ebay, novce sam dizao na bankomatima pbz-a. Ali hvala... |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
To meni bude kad placam nest preko paypala i tak toga.. Bude 2,3 dana tak, i onda kasnije bude neki broj transakcije i ime sellera s ebaya i sl..
![]() |
#5 |
®
|
Hvala ekipa očito je to onda to. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Sruk
Datum registracije: Sep 2004
|
Evo ovak to ide kod kartičnog: prvi korak kod plaćanja karticom je Autorizacija, u smislu da ti se provjeri stanje na računu, tad sustav tvoje banke provjeri imas li dovoljno sredstava, ako imas, taj iznos ide u Rezervaciju e sad, ako ti i trgovac imate istu banku Clearing se radi relativno brzo, no ako se radi o različitim bankama, onda ovisi o trenutku razmjene podataka među njima, to može potrajati i nekoliko dana, dok banka čijom karticom plaćaš i banka trgovca razmijene podatke, tek tad se skida Rezervacija i novac odlazi na račun trgovca |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
![]() Meni se nešto slično tome jednom pojavilo i bilo je baš kako su kolege naveli. Platio sam maestrom u dućanu gdje nisu imali PBZ POS, pa treba dan-dva da to "prođe" kroz sustav. Barem su tako rekli iz PBZ SZK.
![]() |
![]() |
#8 |
49%winner
Datum registracije: Sep 2007
|
![]() |
![]() |
#9 | |
Too much busy
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
![]() Pa normalno da oni ne znaju gdje si ti vukao karticu. Sama informacija da je bilo na nekom drugom POS-u bi te trebala dovesti do zaključka, valjda se sjećaš gdje si bio. Kolega TomG nije uopće znao od čega mu je to, ali je kasnije skužio, valjda ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
®
|
Ma nešto je s ebay-a,ali očito nije odma napisano gdje je otišao novac. Pretpostavljam. Hvala puno društvo, ugodno veče. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
(╯°□°)╯︵ ┻━┻
Datum registracije: Apr 2010
|