![]() |
Zna li netko?
29.07.2011. REZERVACIJA ZA PLAĆANJE NA POS-U
Sad sam gledao stanje računa i piše mi Opis isplate gore navedeni i skinut određeni iznos sa računa. To se dogodilo jučer oko 23 sata kad nisam imao dodira s karticom, a ne s dizanjem i isplatama. Malo sam googla-o,ali ne nalazim pravi odgovor. Ukoliko netko zna o čemu se radi lijepo ga molim odgovor. Hvala :chears: |
Meni takve stavke u prometu budu kada plaćam maestrom na mjestima koja nemaju PBZ-ov pos uređaj ili nemaju ugovor sa PBZ-om. Možda su radili dnevni obračun u 23 sata, pa je tek tada sjeo zahtjev na tvoj račun.
|
Jedino što mi pada na pamet je nešto vezano uz Ebay, novce sam dizao na bankomatima pbz-a. Ali hvala...
|
To meni bude kad placam nest preko paypala i tak toga.. Bude 2,3 dana tak, i onda kasnije bude neki broj transakcije i ime sellera s ebaya i sl..
|
Hvala ekipa očito je to onda to. ;)
|
Evo ovak to ide kod kartičnog:
prvi korak kod plaćanja karticom je Autorizacija, u smislu da ti se provjeri stanje na računu, tad sustav tvoje banke provjeri imas li dovoljno sredstava, ako imas, taj iznos ide u Rezervaciju e sad, ako ti i trgovac imate istu banku Clearing se radi relativno brzo, no ako se radi o različitim bankama, onda ovisi o trenutku razmjene podataka među njima, to može potrajati i nekoliko dana, dok banka čijom karticom plaćaš i banka trgovca razmijene podatke, tek tad se skida Rezervacija i novac odlazi na račun trgovca |
Citiraj:
Meni se nešto slično tome jednom pojavilo i bilo je baš kako su kolege naveli. Platio sam maestrom u dućanu gdje nisu imali PBZ POS, pa treba dan-dva da to "prođe" kroz sustav. Barem su tako rekli iz PBZ SZK. |
Citiraj:
:stoopid: |
Citiraj:
Pa normalno da oni ne znaju gdje si ti vukao karticu. Sama informacija da je bilo na nekom drugom POS-u bi te trebala dovesti do zaključka, valjda se sjećaš gdje si bio. Kolega TomG nije uopće znao od čega mu je to, ali je kasnije skužio, valjda :) |
Ma nešto je s ebay-a,ali očito nije odma napisano gdje je otišao novac. Pretpostavljam. Hvala puno društvo, ugodno veče.
|
Citiraj:
|
to je internet kupovina koja se kasnije promjeni u pravo stanje/ime.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:03. |