|
![]() |
#1 | ||||||||||
Moderator
Datum registracije: Jan 2003
|
Pasivci za RAM
Koje pasivce preporucate za memoriju posto cu stavljat na TwinMOS zbog zagrijavanja pri vecim voltazama?
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
e, a zakaj ne bi stavio aktivno hladjenje? Mislim da sam to negdje vidio (diskont24 maybe). Izgledaju kao pasivci ali je prek njih stavljen kao neki vent? Ne bi li to trebalo biti bolje? ili sam ja nekaj propustio:confused: ?
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
mislil sam na ovak nes... kaj ne bi to bilo bolje ili postoje određeni problemi kod toga?
"Everything with a heartbeat can knock you down" Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 24.02.2006. u 02:43. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
Neznam kako ti se jako zagrijava mem .. no iskreno hladenjem mem i nećeš previše dobiti (osim možda vodenim ![]() Stavi neki pasivac, iskreno svejedno ti je koji, razlike nisu tako velike. No najbolje je da ti strujanje zraka pravilno, a onda nemash frke. . Npr. neki bocni vent koji puse na NB i mem i proc... odlicno rjesenje .. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Feldwebel
Datum registracije: Feb 2002
|
Citiraj:
Vidio sam to. Niškoristi. Eventualno oni Coolermaster pasivci. Oni kompletni, ne za svaki chip posebno. To plus dobro provjetrena kanta čine čuda.
![]() |
![]() |
#6 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ja isto preporučam ove coolermasterove. ja imam bakrene (čini mi se da ima i alu) i lijepo rade. malo je hladnije, a i lijepo zgleda ![]() također neki vent na boku (ili kakav zalman na procu) pomažu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||||||||||
Moderator
|
Ma gledajte nemam neki izbor ali me zanima ta drasticna razlika u cijeni, pa ako je to stvarno tolko bolje uzeo bih, a sto se jos dodatnog provjetravanja tice to se podrazumjeva, npr: ![]() Cooltek, aluminijski - 71,28kn ![]() ThermalTake, aluminijski - 40kn ![]() ThermalTake, bakreni - 50kn Sad jel ima tu neke bitne razlike ili uzet najjeftinije i bok? :confused:
![]() |
![]() |
#8 |
***2CROwded***
Datum registracije: Mar 2002
|
Ja sam ti već rekao .. da nema neke razlike među njima .. Pa uzmi Thermal ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||||||||
Moderator
|
Pa i pikiro sam te bakrene tak da cu si onda te i uzet. Hvala! ![]()
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | ||||||||||
Moderator
|
Svast sam vidio al ovo jos nisam, mislim sta sve nece izmislit taj ThermalTake... :clap: ![]() SPECIFICATION Heatsink Material: Aluminium Heatsink Dimension: 133.8×26.8×2.7 mm Ram Mode Dimension: 120.5×6.5 mm Operating Voltage: DC 5V Current: 0.12A (max.) Life Time: 60,000 Hours Special Functions: Function of the ram mode - Microprocessor control 5LEDs at 8 different flashy modes - All LEDs would be turned off when pressing the switch more than 2sec.
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
ta twinmos mema dolazi gola i takva bi trebala i ostati...nemoj uzimati nikakve coolere, a kamoli tek te heatspreadere, samo ce ti bit jos gore (toplije)... vjeruj mi, kad sam doma testirao sa boosterom na 3.5+V memu, corsair koji ima HS, grijao se, evo u najbolju ruku 2 puta vise od twinmosa koji je bio gol... stvarno ti nista ne treba osim nekog malog venta (max 80 mm) da puse po memi iz bilo kojeg smjera...kao sto je i kolega kova rekao... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |||||||||||
Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
znas kak je to bilo kod mene, ja sam sa žicom privezao 80mm vent za kućište drito u visini memorije i to je bilo to, jer nemam bočnu stranicu zbog vodenog... ![]() corsair sa HS-om i twinmos gol --- twinmos pobjeđuje... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|