|
![]() |
#1 |
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
(riješeno) Hot pixeli (živi SF...)
Imam Philips 190B monitor, sa zero pixel garancijom koja je, naravno, netom istekla. Neki dan sam primjetio 6 hot pixela (bijeli cijelo vrijeme) na samom vrhu ekrana. Pojavili se iznenada, provjerio garanciju, istekla, mislim si, tak i tak mi ne smetaju pošto su drito na vrhu. E, ali! Sinoć su se ti pixeli pomjerili desetak centimetara niže! Zadržali su položaj koji su imali na vrhu ekrana (bili su skoro u vodoravnoj liniji, samo je jedan bio mrvicu pomaknut prema gore), dakle skoro vodoravna linija, 10cm niže i bilo ih je samo 5.Wtf??? Pas mater, sad već smetaju, već si kontam kak ću neki 22" uzet, kadli jutros gledam a momci se vratili na vrh ekrana i ponovo ih je 6. Koliko sam ja čitao o hot pixelima, njima nema lijeka, ne može ih se ponovno pobudit. Pa koji k se događa kod mene??? Tnx, fanATIk
![]() |
#2 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
Datum registracije: Sep 2008
|
probaj malo pigat monitor!ako ti se pomicu kad ga pigas,onda moguce da je napukao ekran ili vodovi da su se nakupili prasine ili tak nesto...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
NITKOV
|
Kak to misliš da pigam monitor? Pa nije od papira... Isprobavao sam trljanje tih mjesta i neznam šta sve još al ništa. Ma buni me to što su bili na jednom mjestu, premjestili se na drugo i onda se vratili nazad.
![]() |
#4 |
Zvoni. Kucanje ne radi.
Datum registracije: Sep 2008
|
pa uhvatis ga na jedan i drugi kraj i savijas ga,ali ne prejako da ne pukne,ali zanemari to,vidim da si ga stiskao na tim mjestima i da se nije nista dogodilo,onda ostaje mogucnost loseg spoja negdje na matrici,a to je nepopravljivo..ili sama matrica da je otisla....mozda netko ima drugu ideju.....
![]() |
#5 |
Bill Gates
Datum registracije: Jan 2007
|
Jel ih mozes uslikat da ih vidimo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
jesi probao UDPixel: Besplatni program koji ubrzano mijenja sve piksele. Dovoljno je zadržati ga prikazuju nekoliko sati i vidjeti dali uklanja problem. JScreenFix: Web-based aplikacija koja se okreće na sve piksela i off oko 60 puta u sekundi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
8-bit Gen.
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
![]() Prije spavanja, ostavi monitora budnog i operi ga sa Udpixom. Tagiraj sve pixele i nek se isplese do jutra. Mozda pomogne mozda ne, ali kao sto autor kaze: Nemas Sto Izgubiti ! Kad su se ovako kasno razbahatili, mozda ih dovedes do jutra ili jos pokojeg (jos jednu noc) ponovo u disciplinu. Oznaci, odredi odnos i zavrti kolo. Sretno i javi kako je proslo. Mada osjecam malo veci poremecaj u sili kad se preko noci toliko nakotilo i jos su nomadi. Nadam se samo da se vise nece povecavati ![]() sretno ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
NITKOV
|
E tek sad ulazim u domenu znanstvene fantastike. Pokrenuo sam Visageov Udpix. Koji u sebi ima opciju "Dead pixel locator" iliti zdravoseljački, ekran u jednoj boji koju izabereš (vidi gore slikicu u njegovu postu) pa su mrtvi pixeli lako uočljivi. I što se sad događa? Kad pokrenem to, ispada da ja nemam mrtvih pixela. Osim tog jednog al taj ispada da je dio ekrana koji ne prikazuje sliku. Vidi slike dole: ![]() ![]() ![]() ![]() Ali... Kad stavim wallpaper koji sam sam napravio ili neki koji skinem s neta, pixeli su lijepo uočljivi. ![]() ![]() Fakat mi ništa nije jasno...
![]() |
#10 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
čisto da eliminiraš svoju vga kao uzrok tih artefakata?
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
NITKOV
|
Ma budem, samo moram drugi komp prenest do monitora. EDIT: Kad spojim drugi komp, nema mrtvih pixela.... Izgleda da je nešto s grafom...
Zadnje izmijenjeno od: domy_os. 25.02.2009. u 00:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
|
udpix šalje sliku u jednoj boji, i onda to očito manje optereti grafu(bilo GPU ili VRAM), pa nema artefakata. a dok ti staviš neku drugu fotku ili što već, onda poraste i usage GPU-a i VRAM-a, i onda se opet pojave. dakle, do grafe je, ne do monitora. tako sam i mislio, pošto je malo čudno da mrtvi pixeli šetaju po ekranu ![]() probaj downclockati i jezgru i memoriju na grafi pa vidi. možda pomogne. http://www.softpedia.com/get/Tweak/V...ay-Tools.shtml ujedno i odvrtiš 'scan for artifacts'
![]() |
#16 |
NITKOV
|
Ali i ja sam stavljao monokromatske wallpapere (crveni i crni) pa ih je bilo. Sad sam stavio dvi kabel na drugi izlaz i ista priča. Primjetio sam da ih nema dok komp boota (crni ekran), nema iz dok trči ona crtica za windowse, nema ih na plavom welcome ekranu i pojave se tek dok mi uđe na desktop. Ko da je do windowsa...
![]() |
#17 |
|
pokreni onaj program sa linka što sam ti dao u postu iznad. odvrti scan for artifacts. Ako nađe nešto, spusti sve taktove, pa probaj opet. i onda javi.
![]() |
#18 |
NITKOV
|
Skidam att. Al grafa uopće nije clockana, čemu spuštati takt? Pa nemre ju opteretit rad u 2d... Evo, odvrtio malo, nema nikakvih artifacta. Ali se onih 5 pixela opet spustilo za deset cm...
![]() |
#19 | |
8-bit Gen.
|
Citiraj:
Branx i TomRi mudro zbore, Isprika na polu~pazljivom citanju tvoje boljke. Malo mi je prenategnuto zvucala tolika pixel emigracija o'djednoch + posebno proizvoljno setkaranje po ekranu. Simbolike radi u trenutku pisanja, bas sam Old Iggy-a za jednu Lenovo ThinkVision napajacku sekciju cimao, odnosno izvor trazio ![]() Prva slika koju si slikao, cak su i sami pixeli predimenzionirani. Barem koliko se vidi na prvoj slici. Najbolje da probas tu kartu na drugoj masini, pa onda eliminiras sitnije igrace. Mici je uglavnom sa svoje ploce da budes 100% siguran, mozes li odma grafu finalizirati kao krivca. Imas valjda neku kusur masinu za opipe da ne masiras kucni OS ili posebno ako nemas volje za te igre dok ti traje omiljena Telenovela. Dobro, bolje grafa nego monitor. Hm, brzo sam preletio danas pa uopce nisam tvoj post vidio. Vidis, vidis.... hvala na spomenu. Nisam znao za ovo. Posebno je zanimljiva pro verzija. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
NITKOV
|
Nisu pixeli predimenzionirani, valjda je ruka malo trznula pošto nisam smio upalit flash, a nije mi se stativ dalo vadit. Al zašto se ti mrtvi pixeli pojave tek kad uđe u desktop? Joooj, mrsko mi sad mijenjat grafe.... A i bolje bi bilo da je monitor. Naknadnim gledanjem računa i garancije skužih da vrijedi do 26.02. a ne do 16.02. Dakle još 2 dana. Mam bi tražio zamjenu.
![]() |
#22 | |||
8-bit Gen.
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
NITKOV
|
Ma makro sam bio uključio, zato čevapi. Baš tako, ekran je besprijekoran dok mi ne uđe na destop. Tek tad se pojavi tih 5 bijelih točkica. Ziher je nešto na relaciji OS/driveri... A nema mi druge, preko vikenda se s tim zajebavat. Philips je iz Technomaxa, 3109kn prije tri godine.
![]() |
#24 | |
NITKOV
|
Evo da zaključim ovu temu. Izgleda da je fakat bilo do nekakvih problema na relaciji OS-driveri od grafe pošto je nova instalacija vindouza pokazala da su svi pixeli na svom mjestu te je sve ok. Ali, u međuvremenu se bio stvorio i drugi problem, citiram ga s ATI podforuma; Citiraj:
Ali tu nije kraj priče. Kad sam i s tom grafom pokrenuo bilo kakav 3d, događala se ista stvar, rušenje. I onda sam konačno dijagnosticirao problem. Preveliki overclock je uzrokovao pregrijavanja southbridgea koji nije bio aktivno hlađen. Smanjivanje clocka je dovelo do toga da sve radi normalno. Ali to isto dosta govori o hg spotovom servisu (senso mikro). Ispalo je da oni uopće nisu pogledali tu grafu i ubacili je u testni stroj kod sebe nego su je držali u ladici 2 tjedna i onda mi dali novu. Da su to napravili, skužili bi da je s njom sve u redu jerbo je problem bio kod mene.
![]() |
![]() |
#25 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
Ali dobio si novu grafu i mos bit sretan... Al cudno mi to kak southbridge toliko utjece na sve to...
![]() |
#26 |
NITKOV
|
Pa sad, da je HD4850 toliko moćnija od HD3870, baš i nije. Al ajd, nova grafa je nova grafa, plus što ponovno imam dvije godine garancije. A šta da kažem, i meni je čudno bilo. Morat ću ga probat ponovo naklokat al stavit neki vent da puše po southbridgeu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|