Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Računala > Problemi > Softverski problemi
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 07.02.2009., 17:16   #1
Zarkinjo
- Sretnik -

Zarkinjo's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Prženje ->100% used CPU

Imam problem kod prženja sa programom Ashampoo Burning studio 7,8 i Nero 6 i 7, znači kad nešto pržim nemogu niš raditi na kompjuteru jer mi je cpu usage 100%,znači samo pomicanje kurosa mi je problem jer jako šteka,a kamoli pokretanje nekih manjih aplikacija (notepad i sl.),našao sam googlajući da ljudima ovo isto rade na core2 procesorima,moj je obični P4,2.4gz,no ne mislim da je do kompa,ipak je problem u programu(ima) pa me zanima jel netko našao neko riješenje jer čak i kad gledam filmove s dvd-a mi čitajući zastanjkuje slika i teško ga čita,NE crkaje da napomenem
Zarkinjo je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2009., 17:27   #2
Rebbit
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
prvo popuni onaj dio u profilu: moj komp....
pa da se ljudi mogu orjentirat..
a kada se przi.. pa to se vecini događa, jer koristi full procesor i veliku kolicinu ram-a..
ako te to toliko muci, probaj przit na manjim brzinama....

p.s.. ja iam dual core procesor pa rijetko kada mogu vise procesa imat upaljenih...

Lenovo Thinkpad T14
Logitech MX Master 2S
Logitech MX Keys

Galaxy S23+

Rebbit je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 07.02.2009., 17:33   #3
Zarkinjo
- Sretnik -

Zarkinjo's Avatar

Citiraj:
Autor Nikola K. Pregled postova
prvo popuni onaj dio u profilu: moj komp....
pa da se ljudi mogu orjentirat..
a kada se przi.. pa to se vecini događa, jer koristi full procesor i veliku kolicinu ram-a..

p.s.. ja iam dual core procesor pa rijetko kada mogu vise procesa imat upaljenih...
brzina je 4x (i na 1x,i na 2x je ista stvar)
što i kad gledaš dvd-e ti trza slika?

Prije par mjeseci sve bilo 5,lijepo se pržilo i radilo kako spada sve,onda je prvo počelo sa time kad sam pokrenuo winamp i onda sam osjetio zastanjkivanje pjesama,danas nemogu niti pokrenuti winamp.a kamoli micati kurosr bez velikog štekanja.(problem je softwerski),ashampoo i nero u tasku imaju 100% korištenje procesora što i nije normalno.
Staro 07.02.2009., 17:34   #4
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
przilica presla u PIO mod? obicno objasnjenje takvih problema
pretrazi malo forum
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2009., 17:35   #5
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Ne događa se većini, niti je normalno da programi za prženje koriste 100% procesora ili da traže što veće količine memorije.
Za prženje, slušanje muzike u pozadini, pokretenje raznih nezahtjevnih programa i surfanje u isto vrijeme je dosta i jednojezgreni procesor, kamoli dvojezgreni i masa memorije.
Citiraj:
Nije to rješenje, jer čovek ima problema i u normalnom radu, a ne samo s prženjem.
Prije bi bilo da je s neta (ili sve više popularnih USB nametnika) pokupil neku (ili više njih) glupost koja mu u pozadini žedere sve resurse i onemogućava normalan rad.
McG je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2009., 17:41   #6
Zarkinjo
- Sretnik -

Zarkinjo's Avatar

Citiraj:
Autor greg SE Pregled postova
przilica presla u PIO mod? obicno objasnjenje takvih problema
pretrazi malo forum
nije prešla u pio mode,barem ne primarna,
sekundarna je u pio modeu,no ne znam kako promjeniti iz razloga što je u polju koji nije moguće mjenjati

Citiraj:
Autor McG Pregled postova
Ne događa se većini, niti je normalno da programi za prženje koriste 100% procesora ili da traže što veće količine memorije.
Za prženje, slušanje muzike u pozadini, pokretenje raznih nezahtjevnih programa i surfanje u isto vrijeme je dosta i jednojezgreni procesor, kamoli dvojezgreni i masa memorije.

Nije to rješenje, jer čovek ima problema i u normalnom radu, a ne samo s prženjem.
Prije bi bilo da je s neta (ili sve više popularnih USB nametnika) pokupil neku (ili više njih) glupost koja mu u pozadini žedere sve resurse i onemogućava normalan rad.
Istina

Ali tu se radi samo o tome kad ima nešto veze s prženjem,ili općenito čitanjem dvd-a/cd,ovako normalno je sve 5,nije nametnik (skenirano)

(možete spojiti ovaj i post iznad,nisam vidio odgovor,odnosno napisan je dok sam pisao post iznad)
Staro 07.02.2009., 17:46   #7
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
primarna, sekundarna.....jos da si popunio moj komp pa da znamo o cemu uopce pricamo.

btw, najjednostvaniji nacin je u device manageru uninstall na IDE kontroler/e i reboot win, kada se ponovno sve instalira nakon toga obicno vise nije u PIO...
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 07.02.2009., 17:53   #8
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Zarkinjo Pregled postova
Ali tu se radi samo o tome kad ima nešto veze s prženjem,ili općenito čitanjem dvd-a/cd,ovako normalno je sve 5,nije nametnik (skenirano)
Vredu onda, moja greška, pošto si u prvom postu spomenul pokretanje Notepadea, a kasnije i štekanje pjesmi u Winampu, pa sam zato i rekel da bi prije bilo da si pokupil nekaj. Kak god da bilo, nakon kaj prebaciš pržilice kak ti je greg SE rekel, (ako ti se bude dalo) pregledaj za svaki slučaj da ti se neki nepotrebni ili nepoznati programi i servisi ne pokreću skupa s onima bez kojih sam OS ne funkcionira.
McG je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno