![]() |
Prženje ->100% used CPU
Imam problem kod prženja sa programom Ashampoo Burning studio 7,8 i Nero 6 i 7, znači kad nešto pržim nemogu niš raditi na kompjuteru jer mi je cpu usage 100%,znači samo pomicanje kurosa mi je problem jer jako šteka,a kamoli pokretanje nekih manjih aplikacija (notepad i sl.),našao sam googlajući da ljudima ovo isto rade na core2 procesorima,moj je obični P4,2.4gz,no ne mislim da je do kompa,ipak je problem u programu(ima) pa me zanima jel netko našao neko riješenje jer čak i kad gledam filmove s dvd-a mi čitajući zastanjkuje slika i teško ga čita,NE crkaje da napomenem ;)
|
prvo popuni onaj dio u profilu: moj komp....
pa da se ljudi mogu orjentirat.. a kada se przi.. pa to se vecini događa, jer koristi full procesor i veliku kolicinu ram-a.. ako te to toliko muci, probaj przit na manjim brzinama.... p.s.. ja iam dual core procesor pa rijetko kada mogu vise procesa imat upaljenih... |
Citiraj:
što i kad gledaš dvd-e ti trza slika? Prije par mjeseci sve bilo 5,lijepo se pržilo i radilo kako spada sve,onda je prvo počelo sa time kad sam pokrenuo winamp i onda sam osjetio zastanjkivanje pjesama,danas nemogu niti pokrenuti winamp.a kamoli micati kurosr bez velikog štekanja.(problem je softwerski),ashampoo i nero u tasku imaju 100% korištenje procesora što i nije normalno. |
przilica presla u PIO mod? obicno objasnjenje takvih problema
pretrazi malo forum |
Citiraj:
Za prženje, slušanje muzike u pozadini, pokretenje raznih nezahtjevnih programa i surfanje u isto vrijeme je dosta i jednojezgreni procesor, kamoli dvojezgreni i masa memorije. Citiraj:
Prije bi bilo da je s neta (ili sve više popularnih USB nametnika) pokupil neku (ili više njih) glupost koja mu u pozadini žedere sve resurse i onemogućava normalan rad. |
Citiraj:
sekundarna je u pio modeu,no ne znam kako promjeniti iz razloga što je u polju koji nije moguće mjenjati :D Citiraj:
Ali tu se radi samo o tome kad ima nešto veze s prženjem,ili općenito čitanjem dvd-a/cd,ovako normalno je sve 5,nije nametnik ;) (skenirano) (možete spojiti ovaj i post iznad,nisam vidio odgovor,odnosno napisan je dok sam pisao post iznad) |
primarna, sekundarna.....jos da si popunio moj komp pa da znamo o cemu uopce pricamo.
btw, najjednostvaniji nacin je u device manageru uninstall na IDE kontroler/e i reboot win, kada se ponovno sve instalira nakon toga obicno vise nije u PIO... |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:49. |