|
|||||||||||
|
|
#2551 |
|
Split resist itself!
Datum registracije: Feb 2009
|
Pfffff pazarija R4 za 400kn s prozorom brale ![]() http://forum.pcekspert.com/showpost....postcount=7740 CM690 je srićom zadrža cijenu od davno plaćenih 300kn (na Njušci )
|
|
|
#2552 | |
|
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() također bi i ja našao razloge za bilo kakav hardver jer je bitno... pa makar bio loš fps na max postavkama u random igri ![]() |
|
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#2553 |
|
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Eh, kasno ja u raspravu stižem ali eto ![]() U zadnjih 16 godina tri kejsa za kompove koje sma si sam kupovao: 1. neki no name jeftini rezač žila i prstiju, brzo je otišao na otpad 2. Enermax, ne sjećam se točno cijene. dobar kejs, nakon 6-7 godina zloupotrebe otišao kod šogorice, pa bio kod nje par godina, a sad je kod punice - sve u svemu živi i radi već preko 10 godina, gazilo ga do sad 5-6 konfiguracija i ne da se 3. CM 690 - nekih 5-6 godina u pogonu Razlog zašto pišem - pošto je mačka gurala kandže u CM 690 i sjebala vent , jučer sam zamijenio taj i CPU cooler i usput skinuo sve i počistio kućište.Posisao gro prašine (nisam 2-3 godine čistio case ovako detaljno), presložio kablove, ventove, čak i jedan vent izbacio. Na kraju s 1 ventom manje dobio tiši komp, a bome i hladniji, temp pale za 4-5 stupnjeva kod HDDa, a zamjenom intelovog stock coolera za neznatno bolji raijintek zelos dobio sam i tamo cca 10 stupnjeva niže temperature. Iako sam pikirao nanoxiu, izgleda da će CM 690 još neko vrijeme dobro služiti. Kome odgovara jeftino kućište i kome je to samo kanta - ok, razumijem to, no i ja sam jedan od onih koji na njemu neće šparati, radije na VGA i CPU. Meni uštedilo puno muke i živaca.
i9-10850K / asrock z490 taichi / 64gb DDR4/ 1gb ssd / 4 tb wd hdd / Gigabyte 6600xt / Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 03.04.2016. u 10:08. |
|
|
|
|
|
#2554 |
|
Premium
Datum registracije: Mar 2009
|
Slagao sam ljudima gaming konfe i svi oni bi šparali na kucistu i napajanjma i nikako im nije jasno da je to baš najlošije mjesto za uštedu. Loše kućište i napajanje uz puno gejminga će odvesti druge komponete u sigurnu smrt... Zasad dvojim između antec gx505 i phanteks enthoo pro m jer ne znam dali ću ga moći nabaviti pa je antec drugi izbor
Zadnje izmijenjeno od: de.fang. 03.04.2016. u 11:12. |
|
|
|
|
|
#2555 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2010
|
Konfa i5 6600 asus z170 8gb hyper x ddr 4 2400 gtx 960 thermaltake 530w trazim pošteno kućište, imao sam zalman Z3 plus, nakon 6 mj nije bilo zrna prasine unutra, sad iamm A1 koje je nakon 2 mj puno prasine, znaci trazim nesto ranga z3 plus, tj alternativu ili mozda bolje prije nego ga opet uzmem, do 500kn |
|
|
|
|
|
#2556 | |
|
Asshole
Datum registracije: May 2007
|
Citiraj:
http://www.centro.hr/fractal-define-...napajanja.aspx eo u protisa je najjeftiniji https://www.protis.hr/products/detai...pajanja/104631 |
|
|
|
|
|
|
#2557 | |
|
Premium
|
Citiraj:
|
|
|
|
#2558 |
|
Asshole
|
|
|
|
|
|
|
#2559 |
|
Premium
|
|
|
|
#2560 |
|
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
koji će ti to đavo u 2016oj majke ti... ima već valjda 5-6-7 godina da nemam optiku ni u kompu ni u laptopu (a nosim je cijelo vrijeme u laptopu kao trebat će) ispalo je da nosim čabe to i opterećujem ruku jer mi nije trebala ni jednom. |
|
|
|
|
|
|
|
Oglas
|
|
|
|
#2561 |
|
Premium
|
meni treba, što za spržiti dvd i cd, što za pogledati klincima crtiće kojih imaju dosta na dvd-ima. Opet, sve ovisi što mu treba. ako mu ne treba dvd, onda neka uzme define S, ali ako ga kupi a previdi da nema mjesta za njega, onda ga moš *ebat.
|
|
|
#2562 |
|
Asshole
|
a uvijek moze uzet externi i ubost ga po potrebi na usb http://www.ebay.com/itm/Slim-Externa...IAAOxyyq5TMoOS |
|
|
|
|
|
#2563 | |
|
Premium
|
Citiraj:
Zadnje izmijenjeno od: de.fang. 03.04.2016. u 17:36. |
|
|
|
|
|
|
#2566 |
|
Premium
Datum registracije: Aug 2010
|
Nemam optiku na desktopu jer ga imam na laptopu pa tamo snimim ako trebam nešto A ni za vodeno mislim da realne nema potrebe jer je non-k skylake, iako mislim da se na ovim z170 plocama moze ocat ako se ne apdejta bios |
|
|
|
|
|
#2567 |
|
Premium
Datum registracije: Jan 2009
|
Gospodo tražim potencijalnu zamjenu za tt core v1, znači trebam itx kučište koje prima atx napajanje, trenutno gledam cooltek u2 kao favorita, ali koliko vidim nema ga dostupnog/dobavljivog u hr, pa ako neko ima neki prijedlog za neko drugo ali da je tower tipa i relativno "malih" dimenzija, znam da tražim puno s obzirom da mora stati atx napajanje unutra
|
|
|
#2569 | |
|
Premium
|
Citiraj:
evo koga zanima: TOP CASES OF 2015
|
|
|
|
#2570 |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Uvijek dablčekati informacije iz ovakvih recenzija (iako su mi u hardverkanaksu najbolje recenzije kućišta). Primjerice, na Nodeu 804 ne dolazi jedan 140mm vent (svi su 120) i na podu nisu mjesta za 80mm ventove ![]() Inače kupio sam prvo kućište nakon gotovo 7 godina i moram priznati da sam razočaran kvalitetom. Šta je tek onda s jeftinijim primjercima... |
|
|
|
|
|
#2571 |
|
Split resist itself!
|
To si "Nodetom" razočaran ili nekim drugim kejsom? BTW Od jeftinjara ni ne očekuj kvalitetu i sve super, ali je gadno kad potrošiš 500-1000kn, a kvaliteta drek... Bija jednom davno slaga konfu u preporučivani Xigmatek Asgard - žali bože cca 300 novaca (čvrstoća i kvaliteta preplaćeni jedno 100-150kn) S obzirom na tadašnje preporuke po forumu očekiva sam puno više....
|
|
|
#2572 | |
|
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
Citiraj:
Uglavnom, izgleda da sam prevelika picajzla... |
|
|
|
|
|
|
#2576 | |
|
Registered User
Datum registracije: Mar 2016
|
Citiraj:
koliko vidim fractal r4,r5 imaju najbolji čelik,ovo sve ostalo je očito slabija klasa gledajući samo kilazu |
|
|
|
|
|
|
#2579 | |
|
Split resist itself!
|
Citiraj:
Još kad dodamo uštede u količini, tj. debljini materijala, nemoš ga više ni nogom prokinit da se ne raspadne (i to bez zaštitne kugle na vrhu cipele )Stari kejsovi nisu imali toliko otvora (moj bivši Raidmax je patija od zatvora )Jesi se bar dokopa modela sa plexijem? ![]()
|
|
|
|
#2580 |
|
Premium
|
|
|
|