|
![]() |
#31 |
#erase startup-config
Datum registracije: Nov 2001
|
Onda eSports nije bio ni blizu toliko razvijen kao danas. Sad su eFPeeS-ovi i latencije bitnije nego ikada. Vizuali samo smetaju pa se gasi sve nepotrebno kao sa trkaćeg auta na pisti radi sekundu-dvije bržeg kruga. Možda je i to faktor jer je klincima bitnije pobijediti u multiplayeru nego imati super detaljnu prekrasnu grafiku u igri. |
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2024
|
Sve ove igre o kojima pricamo ni nemaju multiplayer. Mislim, kakav bi bio multiplayer u Dragon Age: The Veilguard ![]() ![]() ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#33 |
Premium
Datum registracije: Nov 2010
|
Treba prvo uzeti za činjenicu da danas ima previše igara, i to za različite sustave: PC, konzole i handheld uređaje, i u moru bezveznih teško je naći svijetle primjere. Evo jedan primjer s bezbroj detalja u igri: Red Dead Redemption 2. Sad da ne nabrajam druge. Jbg, znamo što smo igrali u 90-ima, nije toga bilo ni blizu ko danas i sve su to bile nove ideje u gamingu, stavri koje smo po prvi put igrali koje su nam se uvukle pod kožu, i sad je teško objektivno donositi zaključke. Jebena je nostalgija. Što kaže disco, jedno je kad si imao puuuuuno manje godina, pa si jedva dočekao da s frendovima u lan-u upališ Duke3D, Dooma, Quake 2 - pogotovo The Edge mapu, Wormse itd. ili danas kad jedva uhvatiš malo vremena da upališ nešto, a i volja za gejmanjem je puno manja nego prije. Tako da, ako već treba uspoređivati, treba uzeti veći broj igara, ali generalno, moje je mišljenje da su igre definitivno posle naprijed, nude više kvalitetnog sadržaja, raznovrsnot, grafika,fizika... samo sam jedan primjer dao gore, samo smo mi nazadovali, tj. najjace pozitivne emocije u gejmingu povezujemo sa pocetkom gejminga. Zadnje izmijenjeno od: vahha. 11.08.2025. u 17:06. |
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Da npr. prvi RDR je došao na PC nedavno pa sam ga odigrao i to je daleko lošija igra od dvojke...i ne pričam o grafici nego drvenim animacijama, količini sadržaja, prezentaciji priče, "sitnim" detaljima itd. Sad kad izađe GTA VI ponovno će pomaknuti granice. |
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Kostolomac
Datum registracije: Jun 2006
|
Točno to. Već kasnih 90-tih / ranih 2000-tih su biznismeni shvatili da igre imaju najveći potencijal među zabavnom industrijom, pa svatko želi dio kolača. Hiper-produkcija je. A ima hrpa dragulja, pogotovo tko voli indie igre. Mene je od zadnjih što sam igrao oduševio Ghost of Tsushima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
Ne znam da li su igre lošije ili nisu, ali mene je jednostavno prošla volja učiti nove igre. Uživam ponekad odigrati starije igre koje sam davno igrao i koje su mi poznate, ili njihove novije remakeove. Jednostavno znam što trebam, lako je se samo opustiti i izgubiti sat vremena. Kad pomislim da na novoj igri trebam prvo shvatiti što se traži od mene, shvatiti kontrole, sučelje, način igre... neda mi se i odustanem. |
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Registered User
|
Kada smo kod pozitivnih primjeraka, evo jedan od mene. U pitanju su developeri koji su radili Ori and the blind forest, Moon studio: Igra je jos u beti. Ima dio price i dio mape koja ce vremenom narasti. Malo zaostaje sa razvojem jer su Moon studio htjeli ugasiti, pa su oni na kraju otkupili prava za igru i sada su full samostalni. Ja sam ulupao preko 100 sati. Za sadrzaj koji trenutno postoji, mislim da se moze izvuci 30-40h bez ponavljanja. Mozda i vise. Igra je predivna. Likovi, mapa, prica, detalji, grafika, voice acting. Od mene cista desetka. Animacije najbolje u ARPG zanru. Jedina je mana i hejt sto je igra teska. Ne vidi se dok se ne podje igrati ali se radi o souls like naslovu. Velika im je inspiracija Elden Ring. Igra ima na stotine oruzja, magije i gotovo beskonacno kombinacija za build. Ljudi prave jako blesave buildove tako da je potrebna samo masta. Kada ce je zavrsiti, niko ne zna. Poprilicno su ambiciozni ali isto tako slusaju community, prate streamere pa znaju fixat stvari jako brzo. Prije desetak dana su imali novi Q&E od dvan i pol sata. Thomas Mahler glavni dev se pojavio na beskonacno streamova i interviewa tako da su poprilicno otvoreni. Naravno, tesko je preporuciti igru koja je u early access stanju ali je ona meni instalirana na racunaru day ona. Nikada je nisam obrisao. Jedna od onih da se izgubis, potrazis nova oruzja i probas novi build. E da, jos jedan hate na igru je i to sto Thomas Mahler odbija da bude woke pa ga pljuju na twitteru ![]()
![]() |
#39 | ||
#erase startup-config
|
Da li igre nazaduju ?
Citiraj:
Citiraj:
![]() Ostarili smo. Imamo puno više obaveza i daleko manje energije, volje i vremena ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Premium
Datum registracije: Dec 2009
|
ja ću reć da je došlo do vrhunca/summita/apexa sa ovom tehnologijom koju imamo. možda veća reza tu i tamo veći FPS i to je to. možda bi se još dalo izvuć da VR naočalama al to NIJE holodek. priča/tema u igri je već iskorištena sva. može bit samo remake, prequel/sequel itd kao i kod auta - OTTO motori su došli do kraja. sad se peglaju šminke i ono što će privući kupva (čitaj infotaiment) a na kraju danas sa brzim internetom sve je dostupno odma i đabe... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#41 |
Does youer dewg byte?
Datum registracije: May 2006
|
Kad vidim FPS multiplayer pucačinu ratne tematike gdje kupuješ unicorne i imaš neke roze kapice na glavi, zlo mi dođe. Ak to nije dokaz nazadovanja, ne znam kaj je. Netko je spomenuo da su igrice postigle razinu fotorealizma. Izuzev one Bodycam igre ( koju, ruku na srce nisam igrao nego samo gledao na yt ), sve ostalo je vrlo daleko od bilo kakvog fotorealizma. Dapače, usudio bih se reći da je barem 10-15 godina situacija na vizualnom dijelu identična, odnosno, postoje igre stare 15 godina sa jednako kvalitetnom grafikom kao i danas.
![]() |
#42 |
Buying Bitcoin
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Premium
Datum registracije: Jul 2017
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() Nakon igara na automatima, pa npr SF2 na SNESu i slično, ovo je bila znanstvena fantastika! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
#erase startup-config
|
Da li igre nazaduju ?
Citiraj:
![]() ![]() Citiraj:
![]() Duke Nukem je bio cool. UT99 također. NFS Underground je definitivno bio wow ![]() |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Dobro je sve.
Datum registracije: Sep 2012
|
Od filma ,serije,muzike i igri nazadovanje nije prava riječ več zasičenje sa jednim te istim ili 99% sličnim...nista vise nije novo starijim ljudima jer su vec vecinu istoga toga progutali prije 5 ili 10 g. I jos tu ubacimo nostalgiju kraj priče. Dosta ljudi je odustalo od igri i preslo na druge hobije ako i to jer di je tu jos vrime za klasicno robijanja zena dica posa. Poslano sa mog SM-S918B koristeći Tapatalk |
![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Registered User
|
Na zalost, ima i druga strana gdje noviji IP-evi u vecini failaju. I filmovi i igre. I dalje mislim, ako hocete nesto novije, da se traze indie igre. Zaista ima predivnih naslova za koje siroke narodne mase nisu ni culi. Ono sto mene najvise nervira (kod naslova koji kostaju po 150-250mill) u gamingu jeste sto ne postoji standard. Benchmark nam je i dalje RDR2 iz 2018 (grafika, fizika, AI, nivo detalja, obrada likova itd). Kada je izasao Baldur's Gate 3, smecari su govorili: nemojte se navikavati da ce kvaliteta igara biti kao BG3. Znaci spusti standarde. Smanji dozivljaj. Evo Marathon, anti-design.
![]() |
#48 |
#erase startup-config
|
Da li igre nazaduju ?
Ove godine na GeekCONu je bilo mlade ekipe na LANu. Haklali su s nama 20-25god stare igre. Kažu da su im vrlo igrive a rade na bilo kojem hardwareu. Guštaju s nama dinosaurima i ne moraju iskrcati tisuće ojra da bi odigrali nešto. |
![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Premium
Datum registracije: Aug 2007
|
Bilo bi fora ljudi ako ima zainteresiranih da Quake2 nekako organiziramo/osposobimo preko neta. Kad se samo sjetim klanova i pingova od 200ms, uh, gađao si uvijek ispred protivnika raketom ![]() A još voodoo3dfx ajme kako su lijepe zamućene teksture bile... Starcraft isto u srednjoj, skupiš jedva jedvice za pola sata sat novce u igraonici, odnosno odrekneš se gableca ![]() Zadnje izmijenjeno od: Deamon101. 12.08.2025. u 12:04. |
![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Buying Bitcoin
|
Citiraj:
Izlizao sam stranice BUG-a u kojem je bila recenzija Doom-a. Čitao sam je i gledao screenshotove iznova i iznova, jer ga u nas još nitko nije imao, većina ga nije mogla ni pokrenuti, a pirati su debelo kasnili sa aktualnim igrama... ![]() Ne sjećam se točno kakve su sve opcije za multiplayer bile u Q2 s obzirom da smo ga igrali samo po igraonicama u LAN-u, ali ako treba LAN, mislim da bi se dalo izvesti pomoću Tailscale-a. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Tuco “the Rat” Ramirez
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Po meni zlatno doba igranja na računalu. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Premium
Datum registracije: Jul 2019
|
WoW efekt ... definitivno onaj koji pamtim je HL2, sjećam se kad se vrtio demo na monitorima u HGSpotu ... pa to je bila neviđena tehnika. Poslije toga istu reakciju sam imao na Crysis, poslije njega .,.. neznam, ništa više. |
![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Prvoklasni Krkan
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() Doba ludog napretka, ali sa financijskim posljedicama. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Tuco “the Rat” Ramirez
Datum registracije: Nov 2009
|
Citiraj:
Nešto kao danas grafičke. Očito svako vrijeme nosi nešto svoje. Procesor je bio bitan, ali se sjećam da je uvijek prvo pitanje bilo koliko imaš RAM-a. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Premium
|
Još ste klinci ![]() |
![]() |
![]() |
|