|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Oct 2007
|
D-link 584 i port forward
Navedeni router ima dvije utičnice za internet i dvije za max tv( crvene )i kako mi je u jednu spojen komp na drugu mi je bio drugi uređaj ali druga utičnica kod uključivanja nije svijetlila i jednostavno nije radila.Tu sam našao riješenje problema i ušao u router - advanced -QoS pa sam na port 3 i port 4 stavio PVC 0 ,priority 2 isto kao i na port 1 i port 2 i kad uključim uređaj na bilo koji 3 ili 4 lampica svijetli i sve radi jedino mislim da nemogu otvoriti portforward.Prođem cijelu proceduru i sve je ok ali nemogu na internet putem tog porta koji sam otvorio.Čak sam i stavio drugi softver u router. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Sep 2006
|
Info za "pre-namjenjivanje" pojedinog porta već postoji ovdje na Mrežama. Ako ti ne treba MaxTv onda stavi original firmware od D-Linka. Pazi da staviš točnu verziju (ADSL Annex B), ako si na T-Comu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
Je , tu sam i pročitao i prenamijenio port jer mi za max tv netreba a port 2 mi ne radi i sad sa port3 ili 4 sve ok al zanima me dal tu može biti problem u portforwardu i imam ovaj firmware V3.00B01T02.HR-A.20071123 |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
|
Ako se ne varam to je T-Com MaxTv firmware. Ako neuspiješ namjestit portforward na Lan3 ili Lan4 portu onda bi trebao kako sam poviše rekao stavit original D-Link firmware. Još jedna stvar je važna, ako si siguran da je Lan2 port neispravan možda najprije da tražiš zamjenu uređaja? |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
Pa 99% sam siguran da je lan 2 neispravan, probat ću sa originalnim firmware a onda i zamijeniti ak ću moći.Bitno mi je to da znam da je ipak to routera to jest da je problem namjestiti port na lan3 i 4 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Danas mi došao lik iz t-coma i zamijenio mi je router.Dobio sam isto d-link ali ovaj G684t i nikako da ga osposobim. Zanima me dali treba lampica od WLAN goriti pošto sam spojen žičano.Kad otvorim port i idem na Advanced-Virtual server dobijem poruku Internal communication error.Exiting i onda više nemogu ni na internet nego moram resetirati pa ponovno |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderator
|
Napravi reset routera, manualno prođi konfiguraciju (ne koristit wizzard), posli svakog taba napravi Save and Reboot. Ako ti Wlan ne treba, možeš ga kroz konfig isključit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Napravio sam reset routera, manualno prolazio konfiguraciju i stalno save i reboot.Otvorio sam port koji mi treba (udp i tcp) i ondav kad sam htio u Advanced - Virtual Server iz Avaibble Rules prebaciti u Aplied Rules jednostavno neće nego dobijem ovo :Internal communication error.Exiting i nemam onda ni vezu sa internetom nego moram isključiti pa uključiti router iz struje da se mogu spojiti. A sad sam i primjetio kad uđem u router ( admin , 0000 ) piše mi D-link DSL584t a ja imam DSL-G684t |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Moderator
|
A uvalio ti serviser neki popravljani šroteks, šta je stvarno unutar kutije trebalo bi otvarat pa vidit (možda je samo kučište od 684). |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
sve radi ali nikako port otvoriti. Kod add na aplied rules zablokira i gotovo. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Jun 2007
|
Stavi originalni, a ne t-comov firmware i moci ces otvoriti portove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Banned
Datum registracije: Feb 2005
|
584T firmwire Može i najnoviji od t-coma ako koristiš maxtv. Postavi ručno pod network properties ip i dns od svog računala.Iznad rulesa onaj IP što piše mora biti onaj isti koji je od tvog kompa,to ne piše na portforwardu,a važno je. Ja sam se izjebo danas s tim ko mali majmun dok nisam napravio. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
Ne koristim max tv ali jednostavno mi u pola procedure zablokira i neide da ga hebeš. |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
420
Datum registracije: Nov 2006
|
Citiraj:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=103738 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
TOmB1ll jel mogu taj firmware stavit u 684t pošto sad vidim da je to za 584t |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Banned
|
Pa koji ruter uopće imaš?U naslovu threada ti piše 584 i ja sam ti dao firmwire za 584?Naravno da nemožeš fleširat firmwire od drugog modela! Citiraj:
Na tom ruteru imam dva kompa,htio bi otvorit i cimeru port,ako i njegov ručno postavljeni IP unesem pod tab LAN na ruteru,hoće šljakat i za njega? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
|
Kad sam počeo thread bio je 584t ali u međuvremenu su mi iz t-coma zamijenili router i dobio sam 684t i nikako port otvoriti |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Banned
|
684T firmwire Aha,neznam sad precizno,otiđi na www.portforward.com i slijedi šta tamo piše za tvoj ruter,uz malu preinaku onim što sam ti gore napisao da ti ip mora biti ručno podešen u LAN-u. |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
Thanks žile1942 , proradilo sa ovim softwerom |
![]() |
![]() |
|
|