|
![]() |
#11882 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Točno, banjalučki su u pločicama, a sarajevski svaki komad za sebe. Ajme ljudi, odmah mi se ŽDERU čevapi... @1v@n, i ja sam tamo jeo čevape, i iznenadili su me kvalitetom u odnosu na većinu Rubelj grillova. Vjerojatno nije on pravi vlasnik tamo nego je prodao franšizu, čuo sam da je skoro pola njegovih grillova kupljeno franšizno. Inače, čuo sam da je Rubelj otvorio ili (otvara) čevabdžinicu u Dugom Selu - Stari Rubelj, u kojem se vraća staroj recepturi i većim porcijama. Možda se netko sjeća - tako je bilo u njegovoj izvornoj pečenjari Rubi u Dubravi, tamo negdje krajem 80-ih, prije negoli je u 90-ima komercijalizirao stvar... BTW, ako netko nije vidio, evo nekih ''testera'' za čevape u zg: http://zagrebacki.bloger.hr/post/naj...bu/161614.aspx http://whatever.blog.hr/2004/05/562/...u-zagrebu.html
![]() |
#11883 | |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Citiraj:
![]() ma moram doma početi solo slagati chevape ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11885 | |
Premium
|
Citiraj:
Lepinju mi je nekak najteže napraviti (bez njih mi čevapi nisu čevapi nego najobičnije meso s roštilja), ako netko zna dobar način, molim recept.
![]() |
![]() |
#11886 |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
Vako, da se javi i neko ko zna šta su pravi ćevapi ![]() Banjalučki su u pločicama (ekvivalentno 5 komada sarajevskih). Ne znam gdje se u Banja Luci mogu pojesti dobri ćevapi jer ne izlazim u Banja Luci baš često. Sarajevski su svaki za sebe i naručuju se petice i desetke (5 ili 10 komada). U Sarajevu su najbolji ćevapi u ćevabdžinici Željo (ime dobila po istoimenom FK), ima dvije roštiljnice jako blizu jedna drugoj. Nalaze se na baščaršiji. Dobre su im i sudžuke (posebna vrsta kobasica). U Doboju su najbolji ćevapi u Rogu i Flamingu, mada meni opet najbolji u Rogu (zanatski centar). Eto čisto da znate gdje da jedete ako se nekada zateknete u nekim od ovih gradova (ako se zateknete u BL ili DO meni se javite pa zajedno odemo ![]() BTW U Sarajevu su ćevapi bez svinjetine i imaju drukčiji ukus u odnosu na ove ostale, ali su najbolji (najsočniji, fino začinjeni, ma treba ih probati,...). @Jerry Drake Lepinja se pravi od hljebnog tjesta (isto tijesto kao i za domaći hljeb). Ono što je čini posebnom u odnosu na ostalo pecivo je priprema prilikom pečenja ćevapa. Dok se ćevapi peku lepinja se grije na roštilju i zaljeva. To čime se zaljeva je: voda u kojoj je skuhana goveđa kocka za supu, rebra i "plećkice" goveđe. To se fino skuha i time se lepinja zaljeva dok se grije na roštilju.
![]() |
#11887 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
Uhvatih se posla... Ovdje je...500gr piletine,prsa + 2 krilca radi sosa,domaći krumpir i GMO 6 mrkvi,a sumnjive su mi i gljive ![]() ![]() 1h "kuhanje",30min pečenje... http://www.imagesforme.com/show.php/38593_DSC04530D.jpg Provjereno dobro,ulazi ![]() ![]() ![]() Gotovo => http://www.imagesforme.com/show.php/38635_DSC04534D.jpg
![]() Zadnje izmijenjeno od: Thoroughbred B. 19.03.2008. u 16:56. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11888 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#11889 |
Premium
|
![]() |
#11890 |
PizzoZder
Datum registracije: Jan 2003
|
Upravo sam se preZderao pizze ![]()
Prodajem kucu na klizistu.. Nije puno presla..... Member Of PC Ekspert 100+kg Demolition Squad NAJNOVIJE = Povoljno RAM..http://www.downloadmoreram.com/... tor i AMD kupili.... NOVO! Prodajem visokokvalitetni tropleteni hardverski konac za fixiranje coolera |
![]() |
![]() |
![]() |
#11892 |
Type R
Datum registracije: Oct 2003
|
Ja sam sinoć iznenađujuće dobru večeru imao. Pun wok puretine narezane na crve ![]()
![]() |
#11893 | |
Adrenaline junkie
Datum registracije: Apr 2006
|
![]() Citiraj:
![]() Ja sad odo nešto upucat u frižideru, ne znam ni sam šta bi jeo. Hljeba imam samo jednu krajku, nekih sireva i sirnih namaza, nešto mesa, ma valjda ću nešto napraviti.
![]() |
![]() |
#11894 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
Ručak: škarpina i krumpir..sve to skupa pečene u maslinovom ulju + zelena salata za desert..e ljudi moji..stara je napravila štrukle..ali ih je prvo kuhala pa pekla pa nekaj..ljudi moji ja bolje u životu nisam jeo...gušim se ko prase...prekrasno |
![]() |
![]() |
![]() |
#11896 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Petak klasika, krumpač-šalata i som samo uvaljan u kukuruzno brašno i na tavicu...navečer sir i vrhnje. Danas nisam još ništa a i ne da mi se nekak ni jest...budem samo sendvič i idem se zavuč u krpe...
![]() |
#11897 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
![]() |
#11899 | |
mrzi zimu
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
![]() ![]() kuhala sam puretinu sa senfom, pomfri i pečene paprike na salatu sad se davim u sladoledu ![]()
![]() |
![]() |
#11901 |
Hejter
Datum registracije: Mar 2005
|
Sad za veceru nakon duuugo vremena nesto posteno - Domaca sunka onak susena malo , hren , mladi luk i dimljeni sir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#11903 |
JDM
Datum registracije: Sep 2004
|
Upravo se vratio sa feste sa kleti. Sluzbeno su stradala 4 janjca i 2 odojka i sitno pjesastvo mjereno u 100inama. Naravno uz zivu svirku slavonskih lola i adama koncica. |
![]() |
![]() |
![]() |
#11907 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#11909 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Ove sma godine napravila francuski krumpir, ambasador, baklave i tiramisu. Koji btw. i niej ispao onako kruto kako je predviđeno, al nvm ![]() Ostali su kolači slušali Arethu Franklin kad sam ih radila pa su dobro ispali. A dolje se završava standardni ručak uskršnji. np: ĐORĐE BALAŠEVIĆ - Tvoj Neko ”Kao Rani mraz” [05'25''/128kbps] blah. Sretan Uskrs! |
![]() |
![]() |
![]() |
Uređivanje | |
|
|