Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Internet i mrežne tehnologije > Mreže
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 05.03.2008., 14:37   #1
rokoko
In Rainbows
Moj komp

rokoko's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
D-Link DSL 584-T

Pozdrav. Danas sam dobio MaxTV i uz to sam dobio i ovaj ADSL2+ Modem. Imam 3 umrezena kompjutera koji su do sada funkcionirali na ADSL Modemu Siemens C-010 u router modu i Canyon Switchu. Sad sam maknuo te 2 stvari i spojio sve kompjutere na ovaj novi D-Link 584-T.Prvi komp i laptop mi rade normalno i stalno su spojeni na internet, a treci komp mi vise ne radi...neznam u cemu je problem. Spojio sam sve kao i prije, ali ovaj treci ne vidi podatke sa drugih kompova i nemoze na Internet(lampica na ADSL-u gori kao da je spojen). Nema nikakvih IP konflikata, prvi radi na 192.168.1.5, drugi na 192.168.1.5 a ovog sa stavio na 192.168.1.4....sumnjam da je nesto krivo spojeno, s obzirom da ova druga 2 rade.I kad probam repair connection,izbaci error na Cleaning DNS Cache.
Staro 05.03.2008., 15:21   #2
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Kod routera koji se koriste za MaxTV, za kompove su namijenjeni samo 2 LAN porta, a druga 2 za MaxTV. Ako hoćeš koristiti i treći komp, moraš opet upogoniti switch te ga spojiti na 1 ili 2 LAN port.
Oglas

Oglas
Staro 05.03.2008., 15:38   #3
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor coconut Pregled postova
Kod routera koji se koriste za MaxTV, za kompove su namijenjeni samo 2 LAN porta, a druga 2 za MaxTV. Ako hoćeš koristiti i treći komp, moraš opet upogoniti switch te ga spojiti na 1 ili 2 LAN port.
@Coconut zasto switch ako se moze osloboditi softwerski (citaj preko konfiguratora) http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=94832
Staro 05.03.2008., 15:47   #4
rokoko
In Rainbows
Moj komp

rokoko's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
To nisam znao,hvala...al ovo se samo meni moze dogodit. Iso sam sad ukljucit switch i slucajno sam stavio adapter od starog siemens modema na switch i skurio mi se switch. Strasno
Staro 05.07.2008., 14:09   #5
GameOne
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
rokoko...
Ako nisi sredio svoj problem sa D-Linkovim routerom, evo ti odgovora:

1. pokreni internet preglednik (Mozilla, IE, Opera), upiši http://192.168.1.1 otvorit će ti se D-Link konfigurator;
2. klikni na Advanced. Sa lijeve strane imaš cijelu "silu" opcija. klikni na QoS. Otvorit će ti se QoS Configuration.
3. sve što trebaš napraviti jest da za Port3 i Port4 staviš iste PVC koji ti stoje i za Port1 i Port2. Klikni na APPLY i to je to.
Dvije sekunde posla i sve radi kako treba. Sad su ti sva 4 porta podešena za LAN i INTERNET.

PS. Javi da li je upalilo.
GameOne je offline   Reply With Quote
Staro 05.07.2008., 14:38   #6
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Procedura poviše je ok s tim da promjene radi samo za Lan3 kako bi na Lan4 priključku i dalje radio MaxTv.
Obratite pažnju na detalje kada odgovarate.
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 05.07.2008., 14:54   #7
thopok
Guest

Datum registracije: Jun 2008
Pa valjda je u 4 miseca to riješia…
thopok je offline   Reply With Quote
Staro 05.07.2008., 15:20   #8
Nikky
Moderator

Nikky's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Mah, ne gledam datum. GameOne je krivac
Nikky je offline   Reply With Quote
Staro 06.07.2008., 03:23   #9
Joke
N00B
Moj komp

Joke's Avatar

Datum registracije: Oct 2006
@game one sva sreca da ne pise to u onome linku sta sam stavio u 3-cem postu..PS.Nikky ti si kriv
Staro 07.07.2008., 21:22   #10
GameOne
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2007
Nikky u pravu si. Ja sam stavio sva četiri porta kod sebe pa sam i pod "difoltu" tako i napisao. Šta ćeš, valjda će skužiti da ostavi koji port za MaxTV, a možda i neće. U svakom slučaju u pravu si.

A i ti Joke si u pravu. Stoji link na 3. postu i svaka ti čast! Upravo taj link je i meni riješio problem. Al' meni se pisalo, pa eto...

Ispričavam se obojici i idemo na kad dođete do Rijeke.
Pozz
GameOne je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke