![]() |
D-Link DSL 584-T
Pozdrav. Danas sam dobio MaxTV i uz to sam dobio i ovaj ADSL2+ Modem. Imam 3 umrezena kompjutera koji su do sada funkcionirali na ADSL Modemu Siemens C-010 u router modu i Canyon Switchu. Sad sam maknuo te 2 stvari i spojio sve kompjutere na ovaj novi D-Link 584-T.Prvi komp i laptop mi rade normalno i stalno su spojeni na internet, a treci komp mi vise ne radi...neznam u cemu je problem. Spojio sam sve kao i prije, ali ovaj treci ne vidi podatke sa drugih kompova i nemoze na Internet(lampica na ADSL-u gori kao da je spojen). Nema nikakvih IP konflikata, prvi radi na 192.168.1.5, drugi na 192.168.1.5 a ovog sa stavio na 192.168.1.4....sumnjam da je nesto krivo spojeno, s obzirom da ova druga 2 rade.I kad probam repair connection,izbaci error na Cleaning DNS Cache.
|
Kod routera koji se koriste za MaxTV, za kompove su namijenjeni samo 2 LAN porta, a druga 2 za MaxTV. Ako hoćeš koristiti i treći komp, moraš opet upogoniti switch te ga spojiti na 1 ili 2 LAN port.
|
Citiraj:
|
To nisam znao,hvala...al ovo se samo meni moze dogodit. Iso sam sad ukljucit switch i slucajno sam stavio adapter od starog siemens modema na switch i skurio mi se switch. :fuming: Strasno
|
rokoko...
Ako nisi sredio svoj problem sa D-Linkovim routerom, evo ti odgovora: 1. pokreni internet preglednik (Mozilla, IE, Opera), upiši http://192.168.1.1 otvorit će ti se D-Link konfigurator; 2. klikni na Advanced. Sa lijeve strane imaš cijelu "silu" opcija. klikni na QoS. Otvorit će ti se QoS Configuration. 3. sve što trebaš napraviti jest da za Port3 i Port4 staviš iste PVC koji ti stoje i za Port1 i Port2. Klikni na APPLY i to je to. Dvije sekunde posla i sve radi kako treba. Sad su ti sva 4 porta podešena za LAN i INTERNET. PS. Javi da li je upalilo. :chears: |
Procedura poviše je ok s tim da promjene radi samo za Lan3 kako bi na Lan4 priključku i dalje radio MaxTv.
Obratite pažnju na detalje kada odgovarate. |
Pa valjda je u 4 miseca to riješia…:kafa:
|
Mah, ne gledam datum. GameOne je krivac :D
|
@game one sva sreca da ne pise to u onome linku sta sam stavio u 3-cem postu..PS.Nikky ti si kriv :D
|
Nikky u pravu si. Ja sam stavio sva četiri porta kod sebe pa sam i pod "difoltu" tako i napisao. Šta ćeš, valjda će skužiti da ostavi koji port za MaxTV, a možda i neće. U svakom slučaju u pravu si. :goood:
A i ti Joke si u pravu. Stoji link na 3. postu i svaka ti čast! Upravo taj link je i meni riješio problem. Al' meni se pisalo, pa eto... Ispričavam se obojici i idemo na :chears:kad dođete do Rijeke. Pozz |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:42. |