Forumi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 09.01.2008., 15:47   #91
bobe
teta Mraz

Datum registracije: Apr 2006
Citiraj:
Autor Hamm Pregled postova
Striček. Nije poanta u tome dali je to next next next ili je nešto zahebanije
Poanta je u tome da ako netko to ne zna onda naplatiš

Meni kada dođe majstor za bojler okine me za 300kn a ima 25min posla..zašto to plaćam? Zato kaj to ne znam sam napraviti..on ne zna instalirati windoze..a hebi ga druže 200kn i bok
tako je, upravo se slazem

dok sam bio doma naplacivao sam sastavljanje+windows+office+ par osnovnih programa 100€, ni kune manje, ako nije sastavljanje 500Kn, svaki dodatni profi program po zelji 100Kn, zesci program 200Kn ili vise, antivirus 150Kn, cesto bi rekli da je skupo, imaju oni ko ce im jeftinije napravit, ja bi reko zao mi je, (je k**** al dobro..), ja placam 360kn mjesecno net, i svaki dan potrosim nekoliko sati, i tako vec par godina, da bi skupio znanje i iskustvo sa tim stvarima, na komp trosim kolko vi pojedete, pa sta je vama skupo zaboli me, i meni je skupo kad mi za ciscenje klimatizacije uzmu 100€, i sta sad.
naravno, sljedeceg dana bi dobio poziv od istih, ko "taj jeftiniji" ne moze doc, platit ce kolko treba

btw nema para da instaliram Win ispod 300Kn, ako si ga kupis 150, inace 300 i bok

bobe je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2008., 16:17   #92
Codiac
bycod

Codiac's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Autor Striček Pregled postova
Što ako se radi o više računala???
10 računala 12200kn!
Znam ljude koji bi za te pare skinuli source, prilagodili ga OSu i izkompajlirali.
Što uključuje znanje dotičnog OSa, API-a i programskog jezika+vrijeme potrebno za instalaciju.
znam ja ljude koji rade za 3000kn na gradjevini i po danu sazidaju paletu cigle pa da te pitam oces li mi ti za te pare to napraviti ?
ako neces e onda ce ti netko drugi zidati kucu i po dogovoru naplatiti a to nece biti 3000 kn...

poanta je da nemos oguliti covjeka al reci da je 100kn skupo za instaliravanje windowsa je u najmanju ruku smijesno... a sta ako je memorija neispravna pa taman se instalaju windowsi a sve se vuce za popizditi ? (pazi nije mi se jednom ovo desilo) ili sta ako ima neki banana dvdrom koji cita valjda jedino tunguzijske cde ? ili sata kontroler odbija ikakvu suradnju ? i naravno ti bi mu naplatio ispod 100kn da ista od ovoga moras rijesavati jel ?
sve je to ljepo kada imas samo next next go ja za to uzimam 200kn os nes banglades....
za windowse programe i podesavanja ispod 350kn necu pogledati posao. dakle 3h sam tvoj podesim instaliram i idem igre pjesme ovo ono nedira me ...

davno je proslo vrijeme komunizma i pomozi susjedu pomoci ce i on tebi danas je kapitalizam i jednostavno koliko ti SEBE cijenis toliko ce te i drugi cijeniti...

Intel-i5-760 / Cooler-Master-Hyper-212 / Gigabyte P55-USB3
GSkill -2x4gb / MSI R7 370 2GB / Audigy SE Xtreme
Samsung EVO850 250GB / Samsung HD204UI / WDC 1TB/Samsung SH203b
Seasonic-430w / Chieftec-LCX-2x120 / DELL U2412M
Logitech Illuminated Keyboard / Logitech-G9 / Steelpad 4D / Rumble-pad-2 / Logitech-Z4

.i.

Razer Blade 15
Codiac je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2008., 16:41   #93
gamer
dark seraphim
Moj komp

gamer's Avatar

Citiraj:
Autor Codiac Pregled postova
davno je proslo vrijeme komunizma i pomozi susjedu pomoci ce i on tebi danas je kapitalizam i jednostavno koliko ti SEBE cijenis toliko ce te i drugi cijeniti...
e ovo definitivno potpisujem!

treba sve naplatiti, tak ce vas i cijeniti, a i kad plate za pol sata nece biti zvanje da nesto ne radi, tipa ne radi mu igra stara 10 godina, ili idiotizam da ne moze na net(dial up) a zove me sa telefona(mislim da je netko imao slican slucaj), ne cita mu cd ili dvd(a ima samo cd-rom) ili slicne zavrzlame koje nemaju veze s pamecu.
naravno, treba cijena biti neka realna a sa tim se vise manje svi ovdje slazemo, situacija kod nas nije bas bajna nikome.
pitajte mehanicare kolika je cijena mjenjajnja zupcastog ili bilo kaj vezano uz auto, pa ce nekima ovde cifre biti malo pre-male. oni dijagnostiku elektronike i motora naplacuju oko 150kn, takoder za koji bezvezan klik. tak da hebo mene pas ak necu uzeti bar 100kn za next-next-next, meni ipak treba preko sat vremena drkanja s tim, a njima par minuta.
gamer je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2008., 17:20   #94
Cykke
Exploit
Moj komp

Cykke's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Kako rijesavat stvar legalnih/ilegalnih winblowsa/programa kod takvih usluga?
Cykke je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2008., 17:29   #95
bobe
teta Mraz

Citiraj:
Autor Cykke Pregled postova
Kako rijesavat stvar legalnih/ilegalnih winblowsa/programa kod takvih usluga?
smatram da vecina koji te zovu zbog takvih stvari zasigurno ne zna razliku, a i zivo ih zaboli, tak da se ne opterecujes tim

Staro 09.01.2008., 17:37   #96
Cykke
Exploit
Moj komp

Cykke's Avatar

Datum registracije: Oct 2004
Izvrsno

BlackXP DVD verzija i mogu mu instalirat sta god hoce sa jednog diska
Cykke je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2008., 17:52   #97
gog
Premium
Moj komp

gog's Avatar

Datum registracije: Apr 2005
Next, next my ass. Očito niste nikada bili kod nekoga kome je komp vrisnuo, pa moraš i otvarati komponente, pa čovjek naravno nema drajvere, a hardver neka teška egozitika, pa ne možeš od njega ništa niti skinuti jer mu komp ne radi, a ako i možeš zakačiti svoj laptop (ako ga uopće imaš) pokušavaš modemom naći pravi driver i skinuti ga.....

Pa se ti za***avaj za 100 kn, radije bih nekome platio 100kn samo da nemam nikakve veze s takvim perverzijama.

Netko je gore spomenuo mlađe naraštaje, meni kada se ne da, kada ne stignem ili znam da je pramlo love u igri ili mi je neko poluoznat pa nemam srce naplatiti (a to je više manje uvijek ) obavezno preporučim nekoga od ekipe s mreže koji je em zadovoljan sa više manje bilo kakvom lovom, nije mu neugodno naplatiti jer ne pozna osobu, a i osoba koja traži uslugu ima osjećaj "obaveze" i platiti taj rad.

I tako su svi na dobitku, ja ne gubim vrijeme i živce, frend zaradi, a osoba koja treba pomoć dobi što je tražila i ne osjeća se zakinuto.
gog je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2008., 20:23   #98
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Jeste, 500kn je realna cijena.
Koliko bi naplatio nabavljanje komponenti po dućanima? Znači "pay n' go" usluga.
500 kn je relativno OK za nekog kome se bas da baviti s time.

A nabavljanje koponenti po ducanima... Hmmmm... mislim da ne bi dalje isao od letimicnog pogleda po webu tko sto drzi.
Staro 09.01.2008., 21:05   #99
tor
Administrator
Moj komp

tor's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Ma dajte ljudi, ispod 250 kn ne mijenjam screen saver, a kamoli išta ozbiljnije.
tor je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2008., 21:25   #100
Warcraft1980
Premium
Moj komp

Warcraft1980's Avatar

Datum registracije: Feb 2007
Citiraj:
Autor tor Pregled postova
Ma dajte ljudi, ispod 250 kn ne mijenjam screen saver, a kamoli išta ozbiljnije.

Wii entertainment

KLIKNI
Warcraft1980 je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2008., 22:11   #101
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
upravo
syss je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2008., 22:25   #102
Baja 001
Banned
Moj komp

Baja 001's Avatar

Datum registracije: Aug 2006
Citiraj:
To kralju, neka ljudi cjene znanje!
Baja 001 je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2008., 22:38   #103
DiTech
Premium

DiTech's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Ekipa nemojte se dat smest, ja mislim da nas mr. Unix malo vuce za nos, jer mi ne programiramo u C-u i ne radimo sa pravim operativnim sistemom kao sto je unix koji treba kompajlirati da bi ubacio cd uopce.
DiTech je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2008., 00:27   #104
Striček
Write in ©
Moj komp

Striček's Avatar

Datum registracije: Sep 2006
Citiraj:
Autor DiTech Pregled postova
Ekipa nemojte se dat smest, ja mislim da nas mr. Unix malo vuce za nos, jer mi ne programiramo u C-u i ne radimo sa pravim operativnim sistemom kao sto je unix koji treba kompajlirati da bi ubacio cd uopce.
Ajde ne belbetaj. Tko priča o C-u???
Striček je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2008., 00:38   #105
Striček
Write in ©
Moj komp

Striček's Avatar

Citiraj:
Pa zar i vi???
Joj sad kad ekipa bude počela masovono na one MCSA i slične certifikate, svi ćete ostati bez posla!
Za 50.99 dobiješ uniqe style windowse i broj mobitela od onoga koji ih je instalirao za potrebe troubleshootinga,garanciju na instalaciju...
I još ti, uza sve to, postavi domain server!
Staro 10.01.2008., 00:52   #106
drupci15
je.ba.c na ba.te.ri.je
Moj komp

drupci15's Avatar

Datum registracije: Jun 2007
mislim da pošteno (dobro) napravljen posao treba isto tako i naplatiti a ne držati se one stare narodne "drž vodu dok majstori odu"

instalacija windoza + programi po želji + podešavanje + image diska (sistem pali vozi) 100 €
max adsl spajanje i podešavanje 100 kn
slaganje konfiguracije samo hardware 250 kn
detekcija kvara i čišćenje virusa 100 kn/h
drupci15 je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2008., 01:15   #107
Striček
Write in ©
Moj komp

Striček's Avatar

*next->next->next->yes, I agree->Please sit back and enjoy...nešto->restart
*Instalacija gotova!
*Čopiš CD sa driverima: next->next->next->yes->register later->restart
*mrežne postavke
Sve radi, nema znoja, maksimalno naprezanje uma je bilo vjerojatno kod particiranja diska, a fizičko u trenutku pisanja serijskog broja.

Evo, 100kn vrijedi! Ali ove cifre od 400 ili 250....
Za 400kn dobiješ masažu sa čokoladom u nekih od zagrebački salona! Evo cura mi kaže!
Pa što je teže, instalirati XP ili stiskati babi leđa i bedra umočena u čokoladi?
....nećemo mi nikad tako u Europu!
Staro 10.01.2008., 01:21   #108
Striček
Write in ©
Moj komp

Striček's Avatar

Citiraj:
Autor drupci15 Pregled postova

instalacija windoza + programi po želji + podešavanje + image diska (sistem pali vozi) 100 €
Ufff....složio bi ja onda tebi dobru listu programa za 100eura

Citiraj:
max adsl spajanje i podešavanje 100 kn
Ček...spojiš kabel, namjestiš router i windowse...100kn?

Citiraj:
slaganje konfiguracije samo hardware 250 kn
detekcija kvara i čišćenje virusa 100 kn/h
Ajde ovo je razumno, no ovisno o slučaju.
Detekcija kvara može biti 2x BIOSov beep, a čišćenje virusa jedan klik u AV programu.
Staro 10.01.2008., 01:25   #109
bobe
teta Mraz

Citiraj:
*next->next->next->yes, I agree->Plese sit back and enjoy...nešto->restart
*Instalacija gotova!
*Čopiš CD sa driverima: next->next->next->yes->register later->restart
*mrežne postavke
Sve radi, nema znoja, maksimalno naprezanje uma je bilo vjerojatno kod particiranja diska, a fizičko u trenutku pisanja serijskog broja.

Evo, 100kn vrijedi! Ali ove cifre od 400 ili 250....
Za 400kn dobiješ masažu sa čokoladom u nekih od zagrebački salona! Evo cura mi kaže!
Pa što je teže, instalirati XP ili stiskati babi leđa i bedra umočena u čokoladi?
....nećemo mi nikad tako u Europu!

a ti onda instaliraj za 100, mislim, ko ti smeta, ja ako znam da ne mogu dobit 150Kn i ne dolazim, a svaka dodatna sitnica je + 50 ili +100Kn, ovisno o raspolozenju, makar sto Tor rece samo trebao Screen Saver prominit
znam ljude koji rade za 17Kn na sat na baustele, eto uzmite se pod ruku, pod 30Kn/h ni cvijece ne zaljevam, a kamoli da nosim vrice cementa i cigle

dodji tu u Svicarsku pa ces vidit kako ljudi cijene svoje znanje i sposobnosti, a oko cijena nema pregovora, kolko kaze tolko je, onaj kome stvarno treba usluga platit ce, sto ne znaci da ga trebas odrat, jer nisu tu ljudi budale, al opetkao sto neko rece, kad ljudi vide da cijenis svoje sposobnosti i sam ces bit cijenjen od njih

EDIT: sto je cudno za tih 100Kn kod Max-adsl spajanja, mene zvala susjeda jos dok sam doma bio, Laptop sa instaliranom Vistom+Dlinkov Shrot modem, preko sat vremena sam se yebavao sa tim sranjem, na kraju reko 200Kn, iako mi je bilo zao utrosenog vremena i zivaca, yebo 200Kn

najbolje je kad te zovu da im instaliras onaj novi prozirni Win, ja kazem 1300Kn vam kosta CD+150 moja instalacija, i sta nego da im oci i sva druga osjetila ispadnu, na kraju ja imam kupljeni, kazem instaliram, cijena 300Kn Ultimate verzija, pitanje: jel ima Word i Excel? odgovor: ima, 500Kn, opet opet oci ispadaju, pitam ih jel imaju vista kompadibilan PC....STO??? "kakav PC imate"?...."Hocu internet"...ili sl sranje, moja zadnja: "ne gubite mi vrijeme"
ko oce pit mojih zivaca bome ce i platit

Staro 10.01.2008., 01:37   #110
Striček
Write in ©
Moj komp

Striček's Avatar

Ništa, povlačim se....mislim da ću početi instaliravati Windowse po staračkim domovima.
Staro 10.01.2008., 01:44   #111
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
Ništa, povlačim se....mislim da ću početi instaliravati Windowse po staračkim domovima.
Ima jos bolje, ja upravo cekam mail po super satnici.
Staro 10.01.2008., 01:45   #112
drupci15
je.ba.c na ba.te.ri.je
Moj komp

drupci15's Avatar

Citiraj:

Detekcija kvara može biti 2x BIOSov beep, a čišćenje virusa jedan klik u AV programu.
što se tiče windoza..... vidio sam di ekipa instalira winse po 300-tinjak kuna i napravi sve što i ja, pa im je image diska nevaljan, more programa gore, a niti jedan podešen u svakom programu još sto pitanja što kako zašto, komp nezaštićen od gamadi i sl.....

adsl...... ako je to puno onda platiš tehničaru t-coma dolazak i sastavljanje 549,00 kn ako se ne varam a ne varam se jel tako stoji na njihovom webu, a onaj cd za samoinstalacijski paket najčešće ne šljaka kak treba tj. ne prihvaća acc i pass za dsl... (imao sam danas takav slučaj)

a virusi, hmmm jedan klik, moje mišljenje je takvo da se virusi na kompu koji se daju skinut jednim klikom AV niti ne osjete na kompu tako da takve slučajeve niti ne naplačujem...
Staro 10.01.2008., 02:24   #113
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
što se tiče windoza..... vidio sam di ekipa instalira winse po 300-tinjak kuna i napravi sve što i ja, pa im je image diska nevaljan, more programa gore, a niti jedan podešen u svakom programu još sto pitanja što kako zašto, komp nezaštićen od gamadi i sl.....

adsl...... ako je to puno onda platiš tehničaru t-coma dolazak i sastavljanje 549,00 kn ako se ne varam a ne varam se jel tako stoji na njihovom webu, a onaj cd za samoinstalacijski paket najčešće ne šljaka kak treba tj. ne prihvaća acc i pass za dsl... (imao sam danas takav slučaj)

a virusi, hmmm jedan klik, moje mišljenje je takvo da se virusi na kompu koji se daju skinut jednim klikom AV niti ne osjete na kompu tako da takve slučajeve niti ne naplačujem...
Kako nema dva ista covjeka, tako nema ni dva ista posla. Nije isto da li masinu slozi stara iskusnjara ili srednjoskolac s dvije masine koje su mu prosle kroz ruke. Sve ima svoju cijenu, definitivno nizu nego kad to sluzbeno radi neko poduzece (jer je ipak fush u pitanju), ali svaki rad ima cijenu i ne smije ga se podcijeniti, a ako nisi spreman platiti nemoj traziti.
Staro 10.01.2008., 02:38   #114
drupci15
je.ba.c na ba.te.ri.je
Moj komp

drupci15's Avatar

Citiraj:
Autor Old Iggy Pregled postova
Kako nema dva ista covjeka, tako nema ni dva ista posla. Nije isto da li masinu slozi stara iskusnjara ili srednjoskolac s dvije masine koje su mu prosle kroz ruke. Sve ima svoju cijenu, definitivno nizu nego kad to sluzbeno radi neko poduzece (jer je ipak fush u pitanju), ali svaki rad ima cijenu i ne smije ga se podcijeniti, a ako nisi spreman platiti nemoj traziti.
tu se slazem s tobom..... sto ljudi sto nacina izvođenja nekih radova....

OT - na koji nacin vi dolazite do mušterija??? reklame / preporuke i sl.... za fush naravno

EDIT: Old Iggy na ono vi sam mislio na ekipu koja sudjeluje u ovoj temi..... to sto si nedavno dobio prinovu ne cini te dedekom

mislim da se nebi mozda uvrijedio da ti netko kaze vi.....

Zadnje izmijenjeno od: drupci15. 10.01.2008. u 04:12.
Staro 10.01.2008., 02:42   #115
Old Iggy
Premium

Old Iggy's Avatar

Citiraj:
tu se slazem s tobom..... sto ljudi sto nacina izvođenja nekih radova....

OT - na koji nacin vi dolazite do mušterija??? reklame / preporuke i sl.... za fush naravno
Tko to mi?

Zadnjih dvadesetak godina preko preporuka, zadnjih deset biram sto cu i kako, zadnje dvije su fushevi iznimno rijetki - djeca i godine.
Staro 10.01.2008., 03:09   #116
Izidor
Di kaj treba?

Izidor's Avatar

Datum registracije: Nov 2006
Nisam ja sad tu neki ne znam kakav expert (ipak sam jos mlad i neiskusan), ali mislim da bi i ja mogao napisati koju .

Cini mi se da sam cak i uspio instalirati win nekome a da je to bilo samo next->next...
Uglavnom, ekipa hoce sustav i svu silu programa gore i naravno garanciju da ce to sve super raditi.
Nisam se sreo s time da netko trazi instalaciju windowsa iz cista mira, tek tako jer mu komp malo steka (kao ja nekad, prije upoznavanja s Acronisom).
Windowsi se instaliraju kad se kupuje novo racunalo, zar ne

Ovo su moja iskustva: covjek nema blage veze o racunalima, ali eto, ustedio nesto para pa kupuje sinu/kceri racunalo u Pevecu za neke sitne pare. Pri instalaciji se pojavi najmanje jedan ovakav problem: nekompatibilnosti hardvera (recimo memorija) pa prvo zakljuci zasto se instalacija vuce 100 godina, pa otkloni kvar ako nikako drugacije da stavis svoj komad hardvera pa instaliraj ponovno; ne daj Boze da uz taj pakleni stroj ne dolaze CD-i sa driverima ili recimo da sluzbeni driveri nisu dobri - dogodilo se i to na jednom laptopu iz Peveca. Sto sad: malo po forumima i to se nekako rijesi, ali ne daj Boze da nakon magicnog popravka nesto drugo odbije raditi (zvucna recimo). Ponovna instalacija i malo kontemplacije sto bi prije cega trebalo instalirati nekako rjesavaju stvar.

Ali kad se i to nekako rijesi, treba onda ljudima nekako objasniti sto se smije raditi a sto ne.
Sada se vjerojatno pitate, pa dobro, s kakvim ljudima ja to poslujem .

Inace studiram u Zg ali inace zivim u malomu selu.... tako da necu niti spominjati kakve sramotno niske tarife imam.
Razlog tome je taj sto ispocetka nisam znao puno - a pristupacne cijene su osiguravale dovoljno kompova za "uciti se". Dobro, ovo i ne zvuci bas najbolje, ali koliko se sjecam nisam nikome nista skurio - a i ljudi su koliko je meni poznato bili zadovoljni uslugom, za razliku od mene koji sam se naradio ko konj.
Buduci sam jos dosta "zelen" u ovom svijetu, sve do nedavn obilo mi je zanimljivo otkrivati kakvi se sve kvarovi i nuspojave mogu pojaviti.
Zbog toga mislim da navedene cifre za sastavljanje konfiguracije nisu nikako pretjeran, bas suprotno - puno je tu zivaca, znanja i vremena potrebno da bi sve radilo kako treba. Ako pak ne radi - naravno da ce zvati i onda imas dvostruko vise posla, a pretpostavljam da niti musterija tada nije pretjerano zadovoljna.

Dodao bih jos tu kako sam nije vazno na koji nacin skupio ponesto krsa doma, red velicine P2 na 233 MHz i slicno. Vjerujem da vecina ovdje zna koliko je tesko takvu zvijer natjerati da radi, jos po mogucnosti da vrti XP da bude na rvacki, jel i k tome da da moze prziti DVD i da ne bude to sve skuplje od 500-600 kn. Vjerujem da cete misliti da sam lud sto sastavljam takve konfiguracije (kompletne dakle) za te pare (a ide to i za manje, nazalost), ali jednostavno, zao mi je bacati hardver koji sam prakticki badava nabavio, a i nekome je to nazalost max koji si moze priustiti. Pritom mu nije nikakav problem postaviti mi 1000 pitanja i traziti da nekoliko puta naknadno dolazim, eto jer je on nesto zaribao pa vise ne radi kako treba. Da ne pricamo da tu jos treba nabaviti disk od nekih 20 GB sto je zbilja lako .

I sta reci na kraju - naravno, ako sam ne cijenis svoje znanje da ga nece cijeniti niti drugi, ali opet, treba to znanje negdje i steci, zar ne .
Ja eto, ponesto naucio i pritom me prosla volja za gore navedenim egzibicijama. Vise mi se ne da niti na svom kompu instalirati windowse, tako da drugima uredno odbijam - a uostalom, danas svak to zna, al kad nesto podje po zlu...onda je najlakse reci ne mogu, ne znam i pusa bok.

A kad me netko i trazi da mu nabavim npr grafu, vise mi se to ne da cak ni uz zaradu od 100 kn, sto je tesko i ostvariti.
Cak i da bi nabavio neki komad hardvera treba dosta truda i znoja (cak i ovdje gdje su trgovci uglavnom i vise nego razumni - a grupe necu niti spominjati) a to ljudi ne znaju nazalost cijeniti.

E sad, svaka cast ako je netko procitao citav post i jos k tome shvatio sto je pjesnik htio reci . Eto, proucio postove i dobio inspiracije, uh....

A za one kojima se ne da citati: potpuno se slazem s ekipom kojoj se to uopce ne da raditi jer je to gubljenje vremena i zivaca ili s onima koji kazu da treba oderati (naravno u granicama normale i u skladu s mogucnostima), a za ostale vjerujem da su ili jos pre nadobudni ili se jednostavno jos nisu napatili dovoljno . Za taj posao kao i za ostale potrebno je i umijece i znanje, koje naravno nemaju svi i treba cijeniti one koji imaju.

^^^Život nije matematika, matematika je život.^^^

Kupujem eljektranu i zbrinjavam nuklearni otpad

AMD Opteron 170@2.7 1.425V + HR-01 PLUS + 120mm

Abit AN8 SLI

2x1 GB OCZ Gold GX XTC PC3200@454 MHz 3-3-3-7 2.7V

Sapphire x1900XT R580 + Accelero S1 + 2*120mm CM@688/1566

Samsung 320 GB HD321KJ

Hitachi 320GB Pata

Sony DVD-ROM
Corsair VX 450W
Samsung SM 959NF + 900NF

Logitech MX Revolution && klikusa IBM made in U.K 1985

CM Stacker 831

Sony dual shock 2

AMD Opteron 165@2.48 1.4V + AC Freezer PRO

DFI Lan Party nF4 Ultra-D Vf-700 modded

4x1GB ST PC3200 @450MHz 2.5-3-3-7 2.8V

Sapphire x1950XT R580 + HR-03+ CM 120mm@700/2150

WDC250YS, SATAII

Samsung 250 GB SATAII

Samsung 202N DVD-RW

Chieftec GPS-450AA-101A

Samsung SM 1100DF

Logitech MX518

SkyStar 2

IBM xSeries 226 CASE

AMD Mobile 2600+ Barton@2.4 + Zalman 7000Cu

Epox 8RDA3I

Asus 32 MB VGA

1x512MB OCZ Gold VX PC4000@400 MHz 2-2-2-11

Samsung 710V

Logitech MX510

Izidor je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2008., 08:54   #117
kObRa
Banned
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Koje morbidne cijene. Da mi tako naplatiš, otpilio bi te bez beda.
Hebala vas ta instalacija Windowsa...next->next->next->I'm sure->yes!
I to naplatiti 100kn!!!
Danas se svatko smatra bogom informatike...kao da je instalacija Windowsa hard core računalstvo, a da ga pitaš neke osnovne stvari pojma ne bi imao.
buraz vrijeme je NOVAC... uostalom sto neki laik zna koliko bi mu ja / ti trebao naplatiti(velim jednoj dospi za slaganje DSL linije 300kn niti A nije rekla skupo ili isuse koliko to kosta.. nego, gspon preporucit cu vas svima) o cemu on nema dume... btw. inace sam naplacivo do 100kn dok mi nije jedanput doso lik u ducan i reko da mu je neki drugi lik doso doma instalirat 2x web cam .. i fino naplatio 500kn... reko sam sam sebi pa cekaj malo nisam tako glup da cu tako jeftin biti... Odi k mehaničaru na diagnozu,ili k zubaru,doktoru.... pa ti budi fin i dobar i kad ti to sve vec ide od ruke mislim to i mala djeca znaju mozes radit i honorarno pa nek ti deca doma budu gladna...
kObRa je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2008., 08:57   #118
kObRa
Banned
Moj komp

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:

kaj ne... znanje košta... a ubiti nisi niš napravio... isplatljiv poso..
kObRa je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2008., 20:30   #119
DiTech
Premium

DiTech's Avatar

Datum registracije: Oct 2007
Citiraj:
...
Znam ljude koji bi za te pare skinuli source, prilagodili ga OSu i izkompajlirali.
Što uključuje znanje dotičnog OSa, API-a i programskog jezika+vrijeme potrebno za instalaciju.

Nemoj me vuc za jezik, vidim da znas ljude koji kompajliraju, pa si nam dosao solit pamet o cijenama instalacija.
Da ne duljim, ako mozemo uzeti novce za to sto je tebi next next, zasto bi trebali znati vise o "drugim stvarima"?
Ili ako je to stvarno next next, zasto si onda ljudi sami ne instaliraju?

Cijene su cist pristojne, a sto se tice horizonta - tu se slazem treba bit pazljiv kome spustit cijenu gledajuci unapred na suradnju.
DiTech je offline   Reply With Quote
Staro 10.01.2008., 21:19   #120
Pomo
Laughing Man
Moj komp

Pomo's Avatar

Datum registracije: Sep 2005
@Striček: očito nisi još nikad u životu od 7 ujutro do 6 navečer rintao za 2700 kuna na mjesec (ja jesam da nebi bilo zabune) i onda dođeš doma krepan i neko te pili na mobitel "nešto mi ne radi". Bez 100 kuna se ne dižem iz kreveta za takve slučajeve. Uostalom vidi kad sam počneš račune plaćat, kad slobodnog vremena ponestane, a svaki ****c koji ti crkne na autu košta bar 500 kuna. Onda ćeš valjda i dalje besplatno klikat na next.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched c-beams ... glitter in the dark near Tanhauser Gate. All those ... moments will be lost ... in time, like tears ... in rain. Time ... to die.
Pomo je offline   Reply With Quote
Odgovori

Uređivanje

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno
[IMG] kod je Uključeno
HTML je Uključeno