|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2004
|
USB portovi
Zanima me da li se mogu bezopasno spojiti oni usb - i koji se dobe s kućištem (u mom slućaju codegen) na matičnu, konkretno na abit nf7-s, jer ploča ima usb 2.0, a ovi kablovi iz usb-a na kućištu su neki neoklopljeni i ne izgledaju baš kvalitetno, mislim jesu li uopće usb2.0 kompatibilni?! Mogu li ja to prikopčati bez nekih mogućih poteškoća? jer bi stvarno želio iskoristiti ta dva pošto već matična nudi mogćnost 6 usb-ova. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Billy lives forever
Datum registracije: Dec 2001
|
ja sam svoje prikopcao bez problema iako malo ruzno izgleda kad oni kablovi prolaze kroz kuciste. Ako ti treba svih 6 USB-a spajaj ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2004
|
Re: USB portovi
Citiraj:
![]() |
![]() |
#6 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
jedan preduvjet za USB2 (koji front paneli obično nemaju) je dodatni GND. nemam pojma zašto je potreban, ali ako nemate 2 grounda na jednom konektoru onda sigurno nije USB2.0 po standardu. jedna stvar po kojoj se 100% može vidjeti dali je predviđen USB2.0 je feritni prsten koji dođe s kućištem i stavlja se oko kablova. ako ga imate, onda je USB2.0 friendly i treća stvar koja manje-više ne znači puno je sam konektor (onaj vani u koji se ukopčava uređaj). ako je onako... malo zaobljen na uglovima i ima kao nekakve proreze unutra koji su drugačiji od normalnih USB portova onda je to još jedan znak da je možda 2.0. ali nije obvezno. najlakši način je spojiti neki uređaj u onaj port na ploči, izmjeriti brzinu prenosa, a nakon toga izmjeriti brzinu na onom naprijed portu pa vidjeti.
![]() |
![]() |
#7 | |
Billy lives forever
|
Citiraj:
Radi ko suza samo imam osjecaj da mi se sve malko usporilo (boot) al nema veze barem sam malo sigurniji od posasti. jos jedanput THNX
![]() |
![]() |
#8 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2004
|
pa probat ću ih prištekati na matičnu ako velite da nemože biti nikakvih nestabilnosti, pa ću vam javit kak radi. Inače žice idu kroz taj magnetni prsten, ali ono svaka je zasebna, tj. svaka ima svoj konektor pa onda moram svaki posebno ukopčavati u one"iglice" na matičnoj..... |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
ono ispred konpjuktora
Datum registracije: Apr 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Billy lives forever
|
posebno pazi da ne spojis krivo konektor crvene boje (5V) jer ako si lose srece moze ti riknut maticna
|
|
Oglas
|
|
![]() |
Uređivanje | |
|
|