PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   USB portovi (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=8726)

stedom 06.03.2004. 22:32

USB portovi

Zanima me da li se mogu bezopasno spojiti oni usb - i koji se dobe s kućištem (u mom slućaju codegen) na matičnu, konkretno na abit nf7-s, jer ploča ima usb 2.0, a ovi kablovi iz usb-a na kućištu su neki neoklopljeni i ne izgledaju baš kvalitetno, mislim jesu li uopće usb2.0 kompatibilni?! Mogu li ja to prikopčati bez nekih mogućih poteškoća? jer bi stvarno želio iskoristiti ta dva pošto već matična nudi mogćnost 6 usb-ova.

Stormeye 07.03.2004. 00:17

ja sam svoje prikopcao bez problema iako malo ruzno izgleda kad oni kablovi prolaze kroz kuciste.
Ako ti treba svih 6 USB-a spajaj:D

Renci 07.03.2004. 00:46

Re: USB portovi

Citiraj:

Originally posted by stedom
Zanima me da li se mogu bezopasno spojiti oni usb - i koji se dobe s kućištem (u mom slućaju codegen) na matičnu, konkretno na abit nf7-s, jer ploča ima usb 2.0, a ovi kablovi iz usb-a na kućištu su neki neoklopljeni i ne izgledaju baš kvalitetno, mislim jesu li uopće usb2.0 kompatibilni?! Mogu li ja to prikopčati bez nekih mogućih poteškoća? jer bi stvarno želio iskoristiti ta dva pošto već matična nudi mogćnost 6 usb-ova.
Ma nemas beda, spajaj...

tor 07.03.2004. 11:22

A zašto ne?
Storm, radi?:D

Elven 07.03.2004. 12:16

Mene najviše zanima jesu ti konektori USB 2.0 friendly? Jel uopće brzina prijenosa ovisi o konektorima i žicama kojima su spojeni na matičnu?

horza 07.03.2004. 12:44

Citiraj:

Originally posted by Elven
Mene najviše zanima jesu ti konektori USB 2.0 friendly? Jel uopće brzina prijenosa ovisi o konektorima i žicama kojima su spojeni na matičnu?
eh sad.. to je diskutabilno.
jedan preduvjet za USB2 (koji front paneli obično nemaju) je dodatni GND. nemam pojma zašto je potreban, ali ako nemate 2 grounda na jednom konektoru onda sigurno nije USB2.0 po standardu.
jedna stvar po kojoj se 100% može vidjeti dali je predviđen USB2.0 je feritni prsten koji dođe s kućištem i stavlja se oko kablova. ako ga imate, onda je USB2.0 friendly
i treća stvar koja manje-više ne znači puno je sam konektor (onaj vani u koji se ukopčava uređaj). ako je onako... malo zaobljen na uglovima i ima kao nekakve proreze unutra koji su drugačiji od normalnih USB portova onda je to još jedan znak da je možda 2.0. ali nije obvezno. najlakši način je spojiti neki uređaj u onaj port na ploči, izmjeriti brzinu prenosa, a nakon toga izmjeriti brzinu na onom naprijed portu pa vidjeti.

Stormeye 07.03.2004. 16:26

Citiraj:

Originally posted by tor
A zašto ne?
Storm, radi?:D

Sorry nisam se ni javio bas sam...
Radi ko suza samo imam osjecaj da mi se sve malko usporilo (boot) al nema veze barem sam malo sigurniji od posasti.
jos jedanput THNX

stedom 07.03.2004. 16:53

pa probat ću ih prištekati na matičnu ako velite da nemože biti nikakvih nestabilnosti, pa ću vam javit kak radi.
Inače žice idu kroz taj magnetni prsten, ali ono svaka je zasebna, tj. svaka ima svoj konektor pa onda moram svaki posebno ukopčavati u one"iglice" na matičnoj.....

tor 07.03.2004. 17:42

Citiraj:

Originally posted by Stormeye
Sorry nisam se ni javio bas sam...
Radi ko suza samo imam osjecaj da mi se sve malko usporilo (boot) al nema veze barem sam malo sigurniji od posasti.
jos jedanput THNX

Da ti pravo kažem nisam odavno imao instalaciju bez njega tak da se ne sječam kak to izgleda:D

horza 07.03.2004. 18:20

Citiraj:

Originally posted by stedom
pa probat ću ih prištekati na matičnu ako velite da nemože biti nikakvih nestabilnosti, pa ću vam javit kak radi.
Inače žice idu kroz taj magnetni prsten, ali ono svaka je zasebna, tj. svaka ima svoj konektor pa onda moram svaki posebno ukopčavati u one"iglice" na matičnoj.....

to tak treba biti. samo pazi da ne fulaš poredak jer kad ukopčaš uređaj može ti se skurit i on i čaplo.

Stormeye 07.03.2004. 21:48

posebno pazi da ne spojis krivo konektor crvene boje (5V) jer ako si lose srece moze ti riknut maticna

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:31.